Thailand visa vraag Nr 047/20: Visa Exemption

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
28 februari 2020

Vraagsteller: John

Ik heb het avontuurlijke plan opgevat om vanaf december een 6-tal maanden door Thailand en aangrenzende landen te reizen. Veel visa info heb ik al op het Thailandblog kunnen vinden maar hoop toch op een bevestiging dat ik goed zit qua onze visa elke keer 30 dagen daar ik over land reis. Kan ik ergens problemen verwachten qua visum?

  1. Aankomst Thailand Bngkok luchthaven – 30 dagen Thailand.
  2. Van Kanchanaburi naar Dawei Myanmar – 28 dagen Myanmar.
  3. Van Dawei naar Kanchanaburi wederom – 30 dagen Thailand.
  4. Van Chiang Rai naar Huay Xia Laos – 30 dagen Laos.
  5. Van Nakasong naar Seun Kham Cambodja – 30 dagen Cambodja.
  6. Van Cham Yeam naar Ban Hat Lek – wederom 30 dagen Thailand.

Reactie RonnyLatYa

Je gaat dan elke periode in Thailand verblijven op basis van “Visa Exemption” (visum vrijstelling). Dat mag en kan.

– Je eerste binnenkomst is in december 2020. Dat is via de luchthaven en mag alvast geen probleem zijn.

– Je twee volgende binnenkomsten zijn over land. Over land zijn de binnenkomsten op basis van “Visa Exemption” beperkt tot 2 binnenkomsten per kalenderjaar.

Ook daar voldoe je aan en dat mag dan ook geen probleem zijn.

Wel kan er bij de check-in, bij vertrek naar Thailand en gezien je zonder visum vertrekt, al gevraagd worden om te bewijzen dat je Thailand gaat verlaten binnen de 30 dagen. Gezien je geen ticket hebt, zal je ofwel een (goedkoop) ticket moeten aanschaffen dat je later ofwel annuleert, ofwel gebruikt om naar Myanmar te vliegen.

Of je moet zorgen dat je een ander bewijs kan voorleggen dat aanvaard wordt. Informeer u goed hierover bij uw luchtvaartmaatschappij, zodat je bij de check-in niet voor een verrassing komt te staan. Soms volstaat een verklaring dat je alle verantwoordelijkheid en kosten op jou neemt indien je door immigratie zou geweigerd worden. Maar informeer je dus vooraf goed hierover en ook welk bewijs zij eventueel aanvaarden buiten een ticket.

Bij immigratie zelf gebeurt het zelden dat het gevraagd wordt aan de doorsnee toerist, maar ook daar is het niet uit te sluiten. Zorg dus dat je ergens een reisplanning, boekingen of een ticket kan tonen van je volgende reisbestemming na Thailand. Beter je er wat op voorbereiden voor het geval…

Soms wordt er bij immigratie ook gevraagd om te tonen van wat je gaat leven in Thailand. Zorg er dus ook voor dat je bij elke binnenkomst in Thailand 20 000 Baht kan tonen. Mag in gelijk welke valuta zijn.

Succes.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website