Vraagsteller: Guido

Inkomstenverklaring of affidavit.

Zoals we al vernomen hebben zal het Belgisch consulaat eind juni stoppen met het uitgeven van een affidavit (of inkomstenverklaring). Mijn vraag is het volgende, ik heb een vriend die mij meedeelde dat het affidavit document geldig is 6 maanden na datum uitgegeven door het consulaat. Voorbeeld: het document (affidavit) met uitgiftedatum 05-05-2021 is 6 maanden geldig voor het verkrijgen van een verlenging van je TM 7 extension retired. Je kan dus met dit document tot en met 05-11-2021 je verlenging krijgen.

Is deze info juist of niet?


Reactie RonnyLatYa

In 2013 heeft immigratie beslist dat de geldigheidsduur van een “income verification letter” niet langer dan 6 maand na uitgifte mag zijn. (Zie bijlage).

In principe zou je er dus 6 maand mee kunnen doen als algemene regel. Maar de tekst zegt niet dat het 6 maand moet zijn, enkel “niet langer dan 6 maand”.

Je lokale immigratiekantoor kan dus nog alle kanten uit wanneer ze zou beslissen dat het bij hun 15 dagen 1, 3, of 5 maand zou zijn. Ze voldoen dan nog steeds aan de voorschriften.

Best ga je lokaal eens informeren welke termijn ze daar aanhouden.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website