Thailand Visa vraag Nr 042/22: Tourist naar Retirement

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
8 februari 2022

Vraagsteller: Dick

Mijn Thaise vrouw en ik zijn voornemens om in april naar haar huis in Thailand te gaan. Ik ga op basis van een toeristenvisum. Is het mogelijk om tijdens mijn verblijf daar een Retirement visum aan te vragen?


Reactie RonnyLatYa

1. Ja dat kan en het is hier ook al meermaals uitgelegd dat je dan eerst een aanvraag zult moeten indienen bij immigratie om te veranderen van Tourist naar Non-immigrant.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/8-1.pdf

Indien toegestaan zal je dan eerst 90 dagen bekomen en die 90 dagen kan je dan gaan verlengen met een jaar als Retired of Thai Marriage.

2. Je kan natuurlijk ook voor vertrek i.p.v. een Tourist visum een Non-immigrant O Thai Marriage visum aanvragen. Hoef je niks om te zetten in Thailand want die 90 dagen dat je bij binnenkomst bekomt kan je wel verlengen met een jaar. Of dat als Retired of Thai Marriage is kan je dan nog altijd kiezen.

https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/e-visa-categories-fee-and-required-documents

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website