Thailand Visa vraag Nr 041/21: Spaarrekening gebruiken bij jaarverlenging

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
17 februari 2021

Vraagsteller: Gerrit

Ik heb samen met mijn Thaise vrouw een bankrekening bij Bangkok bank, nu heb ik vorig jaar een rekening geopend (spaarrekening vast voor elke keer 1 jaar) op mijn eigen naam.

Kan ik t.z.t. deze rekening gebruiken voor mijn “Thaiwomen getrouwd” pensioenvisum? Of moet dit een lopende rekening zijn op eigen naam?


Reactie RonnyLatYa

Een “Thaiwomen getrouwd” pensioenvisum bestaat niet. Ik ga er van uit dat je een verlenging van verblijfsperiode op basis van “Thai Marriage” hier bedoelt? En anders hoor ik het wel.

Het hangt van je immigratiekantoor af welke rekeningen men wil aanvaarden.

Tegenwoordig is het wel zo dat de meeste immigratiekantoren die vaste rekeningen wel zullen aanvaarden, maar wil je zekerheid dan vraag je dat best vooraf aan je lokaal immigratiekantoor.

Ter info. Ook wat betreft gemeenschappelijk rekeningen. Niet alle immigratiekantoren zullen een gemeenschappelijk rekening aanvaarden en eisen dat de rekening enkel op naam van de aanvrager staat.

Indien men het aanvaardt, en die zijn er ook, zal slechts de helft van het bedrag op die rekening als eigendom van de aanvrager aanzien worden. Gebruik je dus een gemeenschappelijke rekening voor het aanvragen van een “Thai Marriage” zal er minsten 800 000 Baht moeten op staan en niet minstens 400 000 Baht.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

4 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 041/21: Spaarrekening gebruiken bij jaarverlenging”

 1. Lung addie zegt op

  Persoonlijk gebruik ik al jaren een FIXED account voor mijn jaarverlenging. Het is er zelfs een met een looptijd van telkens 2 jaar. Geen enkel probleem hier bij immigratie Chumphon. Hoe het elders is dat vraag je best vooraf in het betreffende immigratiekantoor. Er staat nergens geschreven dat het een lopende of een vaste rekening moet zijn, enkel: een account bij een Thaise bank. Maar ja, we weten het, het verschilt hier nogal eens van kantoor tot kantoor. Aangezien er op een fixed account, onder normale omstandigheden, geen verrichtingen zijn, kan er wel gevraagd worden waar je dan van leeft en ze ook de lopende rekening wensen te zien. Hier spelen dan de bedragen geen enkele rol en mag deze op twee namen staan. Men wil enkel zien of je wel degelijk niet van de hemelse dauw leeft of inkomen hebt uit Thailand, wat zonder workpermit niet toegestaan is.

 2. Han zegt op

  In Korat accepteren ze een fixed account. Ik heb steeds 2 jaar vast en das hier geen probleem.

 3. Walter zegt op

  Het zou handig zijn indien de personen die dit lezen en die ook gebruik maken van een “fixed account” (spaarrekening waar je geld een jaar of langer vast staat) even zouden melden welk hun immigratiekantoor is waar dit aanvaard wordt.
  Of waar het juist niet aanvaard wordt.

 4. janbeute zegt op

  Voorheen bij de Chiangmai imi geen probleem.
  Nu al weer een paar jaar bij de Lamphun imi ook geen probleem.
  Wat ze wel vragen is dat de rekening dagelijks opvraagbaar moet zijn, dus je spaargeld op een soort van rekening zetten waarbij je gedurende een bepaalde looptijd niet aan mag komen wordt echter niet geaccepteerd.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website