Vraagsteller: Matc

Kan ik met tourist TR visum een jaar verlenging aanvragen in Thailand?


Reactie RonnyLatYa

Neen, dat kan je niet.

Een verblijfsperiode bekomen met een Tourist visum kan je niet verlengen met een jaar. Dat kan enkel als je een verblijfsperiode hebt die bekomen werd met een Non-immigrant.

Maar je “Tourist” kan je in Thailand wel omzetten naar een “Non-immigrant”, wat je dan wel de mogelijkheid geeft om een jaarverlenging aan te vragen.

Op het moment van de aanvraag dient er nog minstens 15 dagen verblijf te resten. Hou daar rekening mee, want die omzetting gebeurt niet meteen maar duurt wel enkele dagen. Meestal een week.

De voorwaarden zijn ongeveer dezelfde als bij het aanvragen van een jaarverlenging. Moet je maar eens navragen in je lokaal immigratiekantoor, want ook daar kunnen lokale regels meespelen. Als je een bankbedrag gaat gebruiken hoeft het dan niet 2 maand op voorhand al op de Thaise rekening te staan, maar kan men wel vragen om te bewijzen dat dit geld uit het buitenland komt. Wanneer de omzetting naar Non-immigrant (je zal dan categorie O bekomen) toegestaan is zal je eerst een verblijfsperiode bekomen van 90 dagen. Net alsof je zou zijn binnengekomen met een Non-immigrant O visum. Die 90 dagen kan je gaan verlengen met een jaar op de gekende manier.

In normale omstandigheden kan je die “Tourist” status vrij eenvoudig omzetten naar een Non-immigrant en wordt meestal toegestaan. Of dat nu in Corona tijden ook zo zal zijn kan ik niet bevestigen.

Volgens wat op de website van de ambassade in Den haag (zie bijlage) staat zou het echter nu ook mogelijk moeten zijn, net zoals daarvoor. Hou er echter toch rekening mee dat het misschien minder vlot zal toegestaan worden en men er nu ook extra voorwaarden aan kan koppelen.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website