Thailand Visa vraag Nr 036/23: Borderrun Cambodja

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
5 februari 2023

Vraagsteller: Diny

Wij gaan een maandag een Borderrun doen naar Cambodja, is een paspoort alleen voldoende om mee te nemen? Het is de eerste keer. Hebben zelf een taxi in de arm genomen, en doen het in 1 dag.

Graag antwoord.


Reactie RonnyLatYa

Paspoort altijd natuurlijk. Misschien pasfoto’s voorzien en normaal kan je dan alles aan de grens regelen zoals o.a. het visum voor Cambodja.

Ik weet niet waar jullie de borderrun gaan maken en op welke basis? Als het met Visa Exemption is hou dan rekening dat je misschien niet dezelfde dag kan terugkeren. Op die manier is een Visa kantoor wel beter want die kennen daar de weg. Maar misschien zijn er lezers die recent daar een borderrun gemaakt hebben en je de laatste informatie daarover kunnen geven

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

6 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 036/23: Borderrun Cambodja”

 1. Kees 2 zegt op

  Als je op je eigen houtje gaat, wil Cambodja dat je minimaal 1 nacht blijft. Dat is iemand die ik ken overkomen.

  Ga je mbv visakantoor, in een groepje, dan wordt die verplichting voor je afgekocht.
  Aldus de chauffeur van het busje van het visakantoor waarmee ik de borderrun deed.

 2. Fred zegt op

  Ik kwam twee weken geleden over de grens bij Hat Lek, ik zat in een busje van Koh Chang naar Phnom Penh. Een medereiziger had in Koh Chang bij een reisbureau een visum run geregeld. Ik heb hem over de grens en weer terug zien gaan. Weet niet of hij het en der wat geld heeft achtergelaten maar het is dus te doen op 1 dag.

 3. Guy zegt op

  Zeer waarschijnlijk zal je wel een nacht verblijf dienen te nemen in Cambodja. Voor Cambodja is er geen probleem als je even in en uit loopt – voor de Thaise immigratie tot voor enige jaren evenmin -sinds enige tijd wel.

  Ik neem het risico niet en blijf altijd minstens 1 nacht aan de andere kant van de grens. Immers als je aan Thaise kant niet binnen kan/mag rest ofwel een nieuw Cambodja visum aankopen ofwel een nacht tussen de 2 grenzen te verblijven.

  Trouwens, in Cambodja kan je ook lekker en goedkoop eten – een hotelkamer hen je er voor 10 a 15 dollar en als je een biertje lust is Angkor of Cambodja een aanrader ( als er toch een drinkt kijk dan vooral het clipje na – daar zit een tekst die je geregeld een gratis blikje aanbied).

  Vergeet vooral niet om voordien een e-via voor Cambodja aan te vragen – makkelijk te doen en bespaart heel wat last en vooral nogal wat geld.

 4. Diny zegt op

  Dank jullie voor de reaktie. We zitten nu in een minibus geregeld bij de immigration in Jomtien. We zijn ca 5 a 6 uur weer terug, dus in 1 dag. Hadden privetaxi willen doen maar dan willen ze je een nacht houden, dus geen optie. Dit valt me reuze mee zo. Net lunch gekregen en nu naar de grens. Het is goed te doen zo. Iedereen fijne vakantie.. had eigenlijk allemaal niet nodig geweest als de ambassáde in Nederland geen fout paspoortnr had gedaan bij m.n man. Visaplus in Nederland die voor ons alles regelde had het ook niet gezien. Heel jammer allemaal.

 5. Fernand zegt op

  Ik heb via een telefoontje een visa-bureau gecontacteerd op 11 januari. s’Anderendaags was de borderrun van uit Pattaya al mogelijk. s’Morgens om 5 uur werd ik aan mijn condo op gehaald door een busje en werden we met 9 personen naar de Cambodjaanse grens gereden. Enkel het paspoort afgeven, de rest werd allemaal geregeld via het visabureau. Na wat aanschuiven aan de grens; Thailand uit en Cambodja in en uit en weer Thailand in; duurde wel van +/- 8 uur tot ongeveer 11 uur. De reis naar Pattaya werd hervat met een inbegrepen etentje onderweg en om 16.30 uur werd ik weer afgezet aan mijn condo. Voor de prijs van 3000 Bth kan je naar mijn mening dit allemaal niet zelf organiserenen de nodige stempels werden legaal verkregen.

 6. Jos K. zegt op

  E-visum online aanschaffen voorkomt omwissel/oplichting van cash-aankoop.

  Groet,
  Jos K.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website