Thailand Visa vraag Nr 032/21: Ziekteverzekering

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
12 februari 2021

Vraagsteller: Jos

Ziektekosten verzekering t.b.v. visum Thailand. Bij de vereiste voor een CoE staat:
Engelstalige verklaring van de ziektekostenverzekering met een dekking in Thailand voor minimaal 100.000,- US Dollar incl. dekking voor COVID-19 medische kosten. Dit bedrag moet evenals COVID-19 dekking, expliciet in de verklaring vermeld worden.

Dan staat er indien u een Non Immigrant O visum wenst:
Een kopie van de extra verzekering van de ziektekostenverzekering die de duur van het verblijf in Thailand dekt met een dekking van niet minder dan 40.000 THB voor poliklinische behandelingen en niet minder dan 400.000 THB voor klinische behandelingen.

Volgens VisumPlus die altijd het visum voor mij regelt heb je dus 2 verzekeringen nodig. Maar wanneer ik die eerste verklaring heb dan wordt die tweede daar toch ook automatisch mee gedekt?

Kan iemand die inmiddels al naar Thailand is gereisd mij vertellen hoe het nu precies zit, want ik zie door de bomen het bos niet meer.


Reactie RonnyLatYa

De 100 000 Dollar verzekering eis is voor het bekomen van een CoE. De 40 000/400 000 Baht out/inpatient verzekeringeis is voor het bekomen van het visum (O enkel Retired, O-A, O-X, en STV).

Het hangt nu van je verzekering af aan wat ze allemaal voldoet.

– Er zijn 100 000 Dollar COVID 19 verzekeringen die speciaal hiervoor opgemaakt zijn. Ze dekken enkel COVID-19 gerelateerde aandoeningen en niks anders. Je kan ze o.a. hier vinden Home – Covid 19 Insurance (tgia.org)

– Er zijn er die 40 000/400 000 Baht out/inpatient dekken maar waarvoor de 100 000 Dollar eis te hoog is. Zulke kan je o.a. hier vinden Home – Health Insurance for Long Stay Visa in Thailand (tgia.org)

– Maar er zijn er ook die beide dekken. Probleem is meestal een verklaring te bekomen van die verzekeraar waar dat expliciet vermeld is en/of men de vermelding van de verzekering wil aanvaarden.

Maar is maar mijn mening en ik was al in Thailand. Ik laat het over aan diegene die inmiddels al naar Thailand gereisd zijn.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

23 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 032/21: Ziekteverzekering”

 1. Enoch zegt op

  Ik heb een verzekering genomen van AA Insure in Pattaya, je krijgt een 40.000-400.000 en een covid 19 verklaring, het is een verzekering en viel, wat betreft prijs, nog geen 128 euro voor drie maand (mijn leeftijd is 65 jaar), mee.

  Ik heb contact gehad met Benny en ben correct en snel geholpen door hem.

  • winlouis zegt op

   Beste Enoch, hoe kan ik Benny bereiken, heb je een email adres van Benny. aub. Voor het moment verblijf ik nog steeds in Belgie en ik wil alles in orde brengen voor na het bekomen van de 2 vaccins ( ik ben 65 +) terug te reizen naar Thailand. Juli/Augustus/September.??. Ik veronderstel dat de verzekering nog steeds zal nodig zal zijn voor het bekomen van een Visa Non Immigrant O. bij de Thaise Ambassade te Brussel. Alvast bedankt.

  • Ger-Korat zegt op

   Als ik de reactie lees dan denk ik weer: het belangrijkste wordt niet vermeld. Want waar staat de vermelding van 100,000 USD ? Een verklaring krijg je ook bij alle ziektekostenverzeraars in Nederland, gratis en voor niets maar de vermelding van 100.000 wat de Thaise overheid eist en streng op controleert bij aankomst in Thailand geeft men in Nederland niet af.

   • PEER zegt op

    Beste ger-Korat,
    Wanneer je wat googled, krijg je verschillende keren te lezen dat die 100000 USD wél expliciet vermeld moeten staan!
    Dus de verklaring waar jij ‘t over hebt, geld niet om Thailand binnen te komen, bovendien de verklaring van de in- outpatient tw 40000 en 400000 th bth moet je óók nog hebben.

    • Ger-Korat zegt op

     Ja beste Peer, dat schrijf ik toch namelijk ik mis in de reactie (van Enoch) de vermelding van 100.000 USD. Enoch heeft het nergens over de dit bedrag terwijl de Thaise authoriteiten dit vermeld willen zien staan op de verzekeringsverklaring.

   • Cornelis zegt op

    Ik ben half december op een dergelijke verklaring probleemloos Thailand binnengekomen, maar dat kan intussen weer veranderd zijn, besef ik.

 2. Jacq Reijnders zegt op

  Ik heb de ziektekostenverzekering van Oom genomen en die voldoet aan de eisen die Thailand stelt. Geeft een algemene dekking weer van 100.000 dollar incl Covid 19 dekking en een outpatient dekking van 40.000 Bath. Ze maken desgewenst een verzekering op maat. Aanbevelingswaardig.!!!!

  • Sterk zegt op

   Wat kost dat Jacq? Voor 90 dagen?

  • pw zegt op

   Ik dacht dat ook te regelen daar maar werd geweigerd wegens diabetes.
   Benny hielp me wel. En vakkundig ook!

   benny@aainsure.net

 3. Benny zegt op

  Bij AA insurance heb je all inclusive oplossingen die voordeliger zijn dan het TGIA Covid plan die ook alleen maar Covid dekt. Geen ongevallen andere ziektes http://www.AAInsure.net

 4. Jaume jb zegt op

  Zit nu net in quarantaine in Bkk.ben jaar in jaar uit verzekerd bij europ assistance. Kost ongeveer 150€.
  Is geldig voor de Belgische ambassade,heb daar trouwens een bevestiging van gekregen via mail.
  En na telefonisch contact met europ assistance hebben die onmiddellijke de juiste papieren door gemaild plus de goedkeuring van de Thaise ambassade.
  5 min werk en aan immigration geen probleem
  Succes

  • Jm zegt op

   150 euro voor 1 jaar?

  • walter zegt op

   Jaume jb, bedankt voor deze info. Ik heb al jaren dezelfde verzekering.
   Dekt die verzekering enkel de 100.000 USD Covid die nodig is voor de CoE of ook de 40.000/400.000 THB die nodig is voor een non-immigrant O-A of O-retired visum. Welk visum heb jij aangevraagd in Brussel?

  • fred zegt op

   Met Europ Assistance kan je maar een beperkte tijd achtereenvolgens in het buitenland vertoeven. Voor 150 euro ben je nooit gedurende een gans jaar verzekerd. Dat za
   Wat de Belgische ambassade te maken heeft met je reisverzekering is me een raadsel .
   De rest dat Europ Assistance papieren zou doormailen plus een goedkeuring van de Thaise ambassade vind ik nog verwarrender;

   • fred zegt op

    Waarschijnlijk ben je maar voor 3 opeenvolgende maanden verzekerd in het buitenland. Blijf je langer zal je ongeveer 150 euro extra per maand moeten bijbetalen.

 5. Benny zegt op

  Bij http://www.AAInsure.net verzekering met meer dan 100.000 USD dekking 400.000 THB inpatient en 40.000 THB outpatient dekking worse geleverd met certificaten die goedgekeurd worden door de diverse ambassades voor 120 Euro voor bijvoorbeeld 3 maanden. Benny@aainsure.net

 6. Freddy Van Tricht zegt op

  Volgens info op verschillende websites, indien houder van een workpermit, dient enkel een brief van het betreffende bedrijf voorgelegd worden : ” Medical insurance or letter from employer guaranteeing that the insurance company or employer will cover a minimum of 100,000 US dollars (or equivalent in other currencies) of medical costs incurred by the applicant in Thailand, including medical costs in the event that applicant contracts COVID-19.”

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja, indien je een workpermit bezit en omdat je werkgever dan ook verantwoordelijk is voor je medische kosten.

 7. Ton zegt op

  Ik kan je alleen vertellen wat ik heb laten zien toen ik weer terugging naar Thailand in December 2020. De Internationale Ziektekosten Verzekering, die ik al jaren heb bij een Niet Nederlandse Maatschappij, heeft een verklaring in het Engels afgegeven met daarin de maximaal verzekerde bedragen die ruim boven de vereistte bedragen van de Thaise Overheid liggen, Daarin stond echter niet expliciet dat COVID was gedekt. Ik heb bij het aanvragen van de COE (bij de Thaise Ambassade in Den Haag) een copie van een email van de verzekeraar ge-upload waarin stond dat er geen beperkingen waren in het vergoeden van COVID Ziektekosten. Dit werd zonder meer geaccepteerd.
  Ik ben Thailand binnen gegaan op een re-entry permit van mijn NON-O (Retirement) Visum. Na de quarantaine periode heb ik de geldigheids duur van mijn Retirement Visum met succes laten verlengen waarbij geen verzekering behoefde te worden getoont.

  • Rick zegt op

   Beste Ton,bij welke Internationale Ziektekosten Verzekering Niet Nederlandse Maatschappij ben jij verzekerd?
   Bij voorbaat dank.

   • Ton zegt op

    Dag Rick,
    Geef me even een contact mogelijkheid en ik zal je dat laten horen.

 8. R.Kooijmans zegt op

  Ik ben zelf op 16 Dec jl. Thailand binnengekomen op een Toeristenvisum, hoefde geen apart bewijs van verzekering te overleggen en verklaring van OHRA tav. verzekerd zijn werd geaccepteerd, waarbij OHRA in de verklaring geen verzekerde bedragen vermeld. Ben inmiddels in het bezit van een non immigrant O visum, in Thailand aangevraagd. Ook hiervoor hoefde geen enkel bewijs van verzekering te worden overlegd.Ben inmiddels wel bezig met het afsluiten van een verzekering, voor mijn eigen gemoedsrust, en omdat ik vermoedt dat bij het verlengen van mijn visum een bewijs van verzekerd zijn wel overlegd moet worden.

 9. Rob zegt op

  Wordt je niet ziek van corona dat wordt je het wel van al die regels.

  Ik wacht op de vaccinatie met een bewijs van inenting.
  Dan kijken of we Thailand in kunnen zonder quarantaine.
  Maar als het zo doorgaat mogen we blij zijn als het voor december in orde is.

  Het blijft afwachten.

  Happy valentijn ❤️❤️❤️❤️


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website