Thailand visa vraag Nr 032/20: Visa Exemption

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
6 februari 2020

Vraagsteller: Stefan
Betreft: Visa Exemption

Ik ben van plan om via Vietnam naar Thailand te gaan. Ik vlieg van Amsterdam naar Hanoi en van Bangkok weer terug naar Amsterdam. Voor Vietnam heb ik een Visum nodig. Dit ga ik van te voren regelen.

Ik vlieg van Hanoi naar Bangkok. In totaal blijf ik 20 dagen in Vietnam en 12 dagen in Thailand.

Kan ik vanuit Vietnam en Thailand in met een Visa On Arrival?


Reactie RonnyLatYa

 • Het is geen “Visa on Arrival”, maar een “Visa Exemption” (visum vrijstelling) van 30 dagen dat je bekomt wanneer je Thailand wil binnenkomen zonder visum.
 • Wanneer je via een grenspost over land Thailand binnenkomt dan zijn de binnenkomsten beperkt tot 2 binnenkomsten per kalenderjaar. Via een luchthaven zijn er in principe geen beperkingen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thailand visa vraag Nr 032/20: Visa Exemption”

 1. letookopdit zegt op

  Aannemend dat je een retour hebt en dus net zo terug zal vliegen, dus met VN-air (overigens een wat vreemde route, want veelal is het via HCMC=Saigon) en ook de HELE reis met hun doet, dus niet vanwege de goedkoopte met AirAsia of VietJet op/van BKK vliegt, dan heb je voor terug , mits je de airport niet verlaat, niet opnw een visum voor VN nodig-als dit niet zo is, dan wel!!
  Visa voor VN kan je ook tevoren online regelen-je moet tenminste iets tevoren regelen, maar online met dan het echte afhalen op de airport is meestal het makkelijkst en goedkoop.
  Een terzijde voor de zeer gewaardeerde Ronny-je schrijft vaak in antw. zonder reactie mogelijk-informeer bij de airline. Veelal is dat totaal onnuttig. Dit soort info staat in de zgn TimAtic, dat voorheen elk reisburo had en elke airline zal gewoon voorlezen wat daarin staat vwb visa e.d.-als ze al antwoorden. Dat zegt niks over hoe het bij de incheck zal toegaan, want dat doet een airline niet zelf-daar worden aparte buroś voor ingehuurd. Het is zelfs mogelijk dat je bij een overstap/transit bij hele merkwaardige gevallen alsnog voor vlucht 2 geweigerd kan worden-al is dat heel erg zeldzaam. (voorheen zelf werkzaam geweest in deze branch).

  • stevenl zegt op

   letookopdit, je schrijft een verwarrend verhaal, helemaal aangezien de TS schrijft van Bangkok naar Amsterdam te vliegen.

   Informeren bij de airline heeft wel degelijk nut, als ze antwoord geven heb je hun interpretatie, kan helpen bij inchecken. En ook bij inchecken wordt gewoon TimAtic gebruikt.

 2. Christiaan zegt op

  RonnyLatYa,

  Ik bewonder jouw reacties op alle vaak dezelfde vragen en jouw beheerste reacties op vaak heel verkeerde benamingen van de diverse Visa-vormen.

 3. Rene Wouters zegt op

  Stefan
  Verblijf op dit ogenblik in Thailand. Vlieg op 26 februari naar Hanoi. Wat betreft het visum voor Vietnam.
  Ga op Google naar Friendlytravel . Zij zitten in Hanoi. Is een travel agentschap van een Nederlander met zijn Vietnamese echtgenoot. Voor 6 € regelen zij jouw uitnodigings brief en sturen deze langs email door als ook de nodige formulieren die je moet invullen en de uitleg. Met deze formulieren,2 pasfoto,s en 25 usd begeeft ge u bij aankomst naar de immigratie en krijg je jouw visa. U verkrijgt dan een visa voor een maand. U kunt ze schrijven in het nederlands. Hopelijk helpt deze uitleg voor Viernam.
  Prettig verlof

  • Patrick zegt op

   En dan land je in Vietnam en moet je betalen. Ik toonde de documenten met betalingsbewijs. Het betaalde bedrag was voor het doorsturen van de documenten. Is een corrupt boeltje. Wend je direkt tot de ambassade!

  • Cornelis zegt op

   Sinds de introductie van het e-visum voor Vietnam heb je Friendlytravel en dergelijke bureautjes niet meer nodig en kun je het visum online regelen. Bij aankomst hoef je dan ook niet met je door zo’n bureau verstrekt visum in de rij te gaan staan voor een ‘visa on arrival’.

   • Cornelis zegt op

    Ik vergat de link te plaatsen naar de betreffende overheidswebsite: https://www.xuatnhapcanh.gov.vn/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website