Vraagsteller: Piet

Mijn visum jaarverlenging verloopt. Ik dien voor 3 april 2021 mijn jaarvisum te verlengen maar zie absoluut geen mogelijkheid om voor die tijd in Thailand te zijn. Ik heb al menigmaal gelezen, jammer dan moet je nieuw visum aanvragen en de hele procedure weer van begin af ondergaan. Nu heb ik vaag eens gelezen dat er uitstel is verleend voor deze verlengingsdatum.

Mijn vraag wie kan dat bevestigen  graag!) of helaas berichten dat de Thaise immigratie voor het verlengen van het jaarvisum geen extra tijd heeft aangewezen.

Bij voorbaat dank


Reactie RonnyLatYa

Er is voor zover ik weet geen uitstel verleent voor diegene van wie de jaarverlenging vervalt en die zich in het buitenland bevinden.

Voor een “Permanent Resident” is er wel een regeling getroffen. Zij hebben normaal een jaar de tijd om terug te keren met een “Re-entry”. Zij hebben wel uitstel verkregen.

Dat kan je hier lezen.

สำนักงานตรวจคนเข้าเมือง – Immigration Bureau

Maar als iemand andere info heeft hoor ik het natuurlijk graag.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 1 vote.
Please wait...

2 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 031/21: Jaarverlenging verloopt en ik ben in het buitenland. Is er uitstel verleent?”

 1. Alex zegt op

  Er bestaat geen uitstel verlopen visum.
  Als u volgende keer weer hier komt, binnen de beschikbare 30 dagen, een nieuw jaarvisum aanvragen, wat u anders toch in april moest doen… Dus weinig of geen verschil, toch?

  • TheoB zegt op

   Alex.

   Je hebt gelijk dat een visum voor Thailand niet verlengd kan worden, maar Piet bedoeld hoogstwaarschijnlijk (en zo hebben RonnyLatYa en ik de vraag van Piet begrepen) de jaarverlenging van zijn verblijfsvergunning. Er zijn nog steeds veel mensen die het door elkaar halen.

   Nu moet Piet, net als ik en vele anderen, opnieuw een visum (met de daarmee gepaard gaande kosten en moeite) aanvragen bij de Thaise ambassade, voordat hij later in Thailand weer een verblijfsvergunning voor een jaar kan aanvragen.
   De vóór vertrek uit Thailand aangeschafte re-entry á ฿1000 is vervallen.

   @Piet: een visum voor Thailand kan niet verlengd worden. Enkel de bij binnenkomst gegunde periode van verblijf (afhankelijk van het type visum) kan in een aantal gevallen en/of onder voorwaarden verlengd worden.
   Vorig jaar heeft de Thaise overheid aan in Thailand gestrande buitenlanders, die normaal gesproken geen verlenging van hun verblijfsvergunning (meer) konden aanvragen, een paar keer toegestaan hun verblijfsvergunning verlengen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website