Vraagsteller: S.
Betreft: Ziekteverzekering of niet (vervolgvraag)

Lezersvraag met betrekking tot Lezersvraag:Thailand visa vraag Nr 026/20: Ziekteverzekering of niet? Ik citeer eerst en stel dan de vraag.
Vraagsteller: Reginald. Betreft: Ziekteverzekering.
Met mijn visa op jaarbasis die ik al ongeveer 15 jaar heb met 800.000 baht op de bank.
Moet ik een verzekering hebben of niet?
Reactie RonnyLatYa Of je al dan niet een ziekteverzekering dient voor te leggen hangt enkel af of je initiële verblijfsperiode werd bekomen met een Non-immigrant O of een Non-immigrant O-A visum
– Is het met een Non-immigrant O geweest dan is een ziekteverzekering niet nodig.
– Is het met een Non-immigrant O-A dan wel, alhoewel er blijkbaar immigratiekantoren zijn die geen ziekteverzekering eisen als het visum of de verlenging voor 31 oktober 2019 uitgereikt werd.”

Ronny, ik meen dat je in Rayong ook geen ziekteverzekering hoeft te tonen als je op basis van O-A Marriage verlengd. Klopt dat niet meer? Als je op basis van O-A Retirement wilt verlengen dien je wel de ziekteverzekering te tonen. Of het visum of de verlenging werd uitgereikt voor 31 oktober 2019 maakt in Rayong geen verschil.


Reactie RonnyLatYa

Bij het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A is een verzekering verplicht. Vroeger maakte het niet uit of je verlengde op basis van Retirement of Thai marriage, omdat een verzekering sowieso niet verplicht was.

Hoe ze er na 31 oktober 19 tegenaan kijken weet ik ook niet.

Het kan best, gezien de verplichte verzekering bij een O-A, dat men niet meer toelaat om te verlengen op basis van Thai marriage en je eerst een Non-immigrant O moet aanvragen.

Vraag het dus best aan je immigratiekantoor. Ik weet ook de gedachtegang van elk immigratiekantoor niet. Misschien laten ze het toe, misschien niet…

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website