Vraagsteller: Hans

Binnenkort moet ik weer op voor de jaarlijkse verlenging van mijn marriagevisum. Naast de gebruikelijke papierwinkel schijnt Jomtien tegenwoordig ook een update van de huwelijkspapieren te eisen. Ik ben in 2014 in Thailand gehuwd en heb altijd gewoon de originele papieren overlegd. Nu moeten die papieren blijkbaar op de plaatselijke amphur geupdate worden. TiT.

Hebben de lezers hier al ervaringen mee? Is dit iets van alleen Jomtien of een nieuwe landelijke richtlijn?

Tegenwoordig zijn de wachtrijen in Jomtien te lang.

Nu schijnt er online een app ImmQ of QueQ te zijn waarin online afspraken met immigratie kunnen worden gemaakt. Ik heb de app bekeken QueQ geeft Jomtien niet aan, wel Phuket en andere verre kantoren. Betekent dit dat Jomtien niet aangesloten is op de app?

ImmQ werkt wel, maar voor februari kan nu nog niets gereserveerd worden. Graag jullie ervaringen over beide vragen.


Reactie RonnyLatYa

– Het is geen update van je huwelijkspapieren. Er wordt helemaal niks geüpdatet. Het gaat over een uittreksel van de KorRor 2 – Huwelijksregistratie. Is al lang van toepassing en voor zover ik weet moet Immigratie in Jomtien zowat de enige zijn die het dan niet vraagt.

Het is een controle of je nog wel degelijk officieel getrouwd bent. Het gemeentehuis bevestigd met dit uittreksel dat dit nog steeds het geval is. Let op want normaal is zo een uittreksel slecht 30 dagen na uitgifte geldig, maar ik heb begrepen uit een eerdere reactie dat dit in Pattaya langer geldig is. Je oude papieren zeggen trouwens enkel dat je ooit getrouwd was, niet of je het nu nog bent. Heeft dus niks met TIT te maken.

– Wat de online afspraken betreft. Kijk op deze link

สำนักงานตรวจคนเข้าเมือง – Immigration Bureau

Vervolgens ga je naar Central and Eastern Region (Immigration Division 3). Vervolgens klik je Chonburi Immigration (Pattaya) aan….. Dat is dan Jomtien natuurlijk. Vervolgens klik je Permitted Family Purpose aan. Kies datum en een vrij uur en vul de gegevens in. Als het goed is zou dat moeten werken en anders…. is het aanschuiven.

Lezers die naar Jomtien gaan kunnen altijd hun ervaring hiermee delen..

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

1 reactie op “Thailand Visa vraag Nr 026/22: Immigration Jomtien – Thai marriage verlenging”

  1. Ruud zegt op

    Ik was er deze morgen om 6.10 uur en was nummer 3 in de rij. Rond 7.00 uur wordt het al erg druk en ik schat dat er 100 mensen wachten. Zo rond 8.00 uur is het net De Efteling en staat de hele binnenplaats al vol met van die wachtrijen die naast elkaar in tegengestelde richting staan waardoor het lijkt dat het niet lang meer duurt voor dat je bij de attractie bent. Om 8.45 uur bij het verlaten van Immigration Jomtien begon zich een wachtrij in de straat te vormen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website