Thailand Visa vraag Nr 024/21: Op vakantie naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
7 februari 2021

Vraagsteller: Luc

Om te antwoorden op de vraag of men naar Thailand op vakantie te gaan, heb ik toch mijn twijfels of dat wel kan. De Belgische overheid zegt dat vakantie GEEN essentiële verplaatsing is en daarom dat ik twijfel of zij dit wel kunnen. Of vergis ik mij en kan je toch gaan als je een CoE krijgt van de ambassade?

Ik zelf zou op 17 maart naar Thailand willen gaan en mijn vrouw terug meebrengen naar Belgie. Zij is ginder van juli 2020 omdat haar ma in het ziekenhuis moest. Zij heeft ook de Belgische nationaliteit.


Reactie RonnyLatYa

Bij het beantwoorden van vragen over wanneer men terug op vakantie kan naar Thailand hou ik het meestal vrij algemeen. Omdat je toch niet in de toekomst kan kijken en niet weet wat beslissingen men gaat nemen of opheffen.

Momenteel is er inderdaad zo een tijdelijke beslissing die maakt dat enkel essentiële reizen zijn toegelaten door de Belgische regering. Maar dat wil niet zeggen dat Thailand daarom vakantiereizen voor Belgen verbiedt en er zijn deuren voor sluit.

Zulke tijdelijke maatregelen neem ik daarom niet op wanneer er geen specifieke datum wordt bijgezet wanneer de reis zal plaatsvinden. Ik verwacht van de lezer dat die ook op de hoogte is van tijdelijke maatregelen die ingevoerd zijn/worden door in dit geval de Belgische regering op het moment dat hij de reis wil/zal maken.

In dit geval zal die reisbeperking aflopen op 28 februari en vanaf 1 maart kan je normaal terug reizen.

Momenteel is er dan ook voor vakantiereizen op 17 maart geen verbod, maar ik weet ook niet wat men naar de toekomst zal beslissen en of het verbod al dan niet verlengd zal worden.

In ieder geval, als je vrouw haar officiële hoofdverblijfplaats heeft in België kan ze terugkeren wanneer ze wil.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.50/5. From 4 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website