Vraagsteller: Rudi

Mijn vraag hoe kan ik mijn verblijfplaats (adres) bevestigen aan immigratie, daar ik in het huis van mijn vriendin gratis woon, dus ik heb geen bewijs van betalingen elektriciteit of dergelijke.

Is het voldoende als wij onderling een huurcontract op maken voorde som van bijvoorbeeld 20.000 baht, per maand aan huur alles inbegrepen. Mijn vriendin kan haar bewijs laten zien. Eigendom huis is dat ook een bewijs? Of is er de mogelijkheid dat ik mijn verblijf laat vast stellen door de lokale politie en/of dat ik de buren en of de bewoners in het klein Isaan dorpje van amper 40 huisje een document laat teken dat ik daar verblijf?

Welke opties heb ik?

Rudi – Belgie

ps kan iemand mij laten weten waar ik een goede advocaat kan vinden in Kalsin


Reactie RonnyLatYa

Bewijs van verblijfplaats kan door:

– een huurcontract en hoeft dan niet meteen een bepaald bedrag te vermelden.

– haar blauwe Tabien Baan wat het adres bewijst en verklaring dat je daar verblijft volstaat soms ook. Eigendom hoeft ze niet te bewijzen.

– TM30 melding die ze moet opmaken vanaf de dag dat je daar verblijft

– TM47 meldingen

…..,

Het is maar wat je immigratiekantoor als voldoende bewijs ziet, maar een of meerdere van de bovenstaande moet zeker wel volstaan.

Een advocaat, laat staan een goede, in Kalsin (ik vermoed dat dit Kalasin moet zijn?) weet ik niet. Misschien dat lezers je hier kunnen helpen.

– Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 023/21: Hoe adres bevestigen bij immigratie?”

 1. Willem zegt op

  Allereerst laat ik me direct TM30 melden. Vervolgens maakt mijn huurbaas altijd een huurcontract op. Die stuurt hij door hem getekend naar mij toe. Voordat ik naar de immigratie ga onderteken ik zelf. Er staat niet eens een bedrag in en de periode is langer dan strikt noodzakelijk. Nooit geen probleem gehad.

 2. Rudolf Verstegen zegt op

  Beste Rudi,

  Dat is very simpel:

  Vraag het gele boekje bij je gemeente aan en klaar is kees !

  Groetjes,

  Ruud

 3. Eddy zegt op

  Nog een optie: mocht je je naam in het thais gespeld willen hebben ;-), is samen met je vriendin naar de amphur gaan voor een gele tabien baan met jouw naam erop. Soms krijg je ook een roze identiteitskaart er gratis bij.

  Ik heb tot nu toe geen residence permit hoeven te overleggen. Ik heb de gele tabien baan 3 keer gebruikt, 1 keer bij het openen van een bankrekening en 2 keer bij de transport office om mijn Thais rijbewijs te halen/verlengen.

  Ik denk dat een huurcontract of verklaring het makkelijkst is.

  • janbeute zegt op

   Het gele boekje heb ik ook, maar is helemaal niet nodig.
   Je gaat met je Thaise ega of vriendin met haar blauwe boekje of huurcontract oid naar het Amphur en daarna na de immi krijg je de TM30 , geloof me de rest gaat vanzelf.
   Komt geen dure lawyer aan te pas.

   Jan Beute.

   • RonnyLatYa zegt op

    Hij vraagt enkel of iemand een goede lawyer weet in Kalasin?
    Heeft daarom toch niks met zijn adres te maken. Kan hij toch voor allerlei redenen nodig hebben.

  • janbeute zegt op

   Eddy, het roze Thaise identiteits bewijs wat het ook waard mogen zijn kun je altijd gratis krijgen, als je er om vraagt natuurlijk.

   Jan Beute.

 4. henk appelman zegt op

  laat je vriendin haar vader een geel boekje voor je laten maken, huisregistratie boekje, onder het mom van dat jullie even ‘de tijd; willen gebruiken om ‘goed voorbereidt” te gaan trouwen en samen wonen”, is geen grap zo ken ik iemand die door de vader van zijn vriendin als huiseigenaar een nederlander inschreef daar nooit woonde maar wel een Thaise levensverzekering af kon sluiten….

 5. Ralph van Rijk zegt op

  Is het zo dat je gekort wordt op je AOW wanneer je gaat inwonen bij je vriendin ,als je eerlijk bent en dit opgeeft ,of loopt het zo’n vaart niet dat je bij wijze van spreken gecontroleerd wordt.

  • janbeute zegt op

   Simpel antwoord als je gecontroleerd wordt ben je goed het haasje.
   Want dit is fraude van de sociale voorziening gestelde eisen van de SVB in Nederland tav de AOW
   Woon je alleen in Thailand op jezelf dan wordt je niet gekort, woon je samen met een Thaise schone gehuwd of niet gehuwd dan wordt je gekort.
   Eerlijk duurt het langst zeg ik altijd.

   Jan Beute.

  • TheoB zegt op

   Ralph van Rijk,

   Je wordt niet gekort op je AOW-uitkering (50% wettelijk minimum loon per persoon) wanneer je een gezamenlijke huishouding voert. Je krijgt een toeslag van 20% op je AOW-uitkering wanneer je alleen woont.

   Omdat Nederland en Thailand een verdrag gesloten hebben over controle op uitkeringen kun je bezoek krijgen van SSO-controleurs (eventueel samen met UWV-controleurs). Als geconstateerd wordt dat je onterecht een alleenstaandentoeslag ontvangen hebt moet dat samen met een (flinke) boete met terugwerkende kracht tot 3 jaar terugbetaald worden.
   Verder krijg je het stempel fraudeur. (Denk daarbij ook aan de slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire die, na als fraudeur bestempeld te zijn, bij alle instanties als paria behandeld werden.)
   Aan jou de keus of je dat risico wilt nemen.

   • Erik zegt op

    TheoB, fraude is nooit goed te praten en als iemand door de mand valt heb ik daar geen moeite mee. Ik wil het woord alleenstaandentoeslag graag vervangen zien door de alleenstaandenuitkering.

    De controle door de SSO stelt niks voor; mijn partner ging altijd mee naar de SSO maar kritische vragen bleven uit. Controle aan huis heb ik nimmer gehad.

    • TheoB zegt op

     Erik,

     Je hebt gelijk. 😉
     Bij deze verander ik het woord alleenstaandentoeslag in ongehuwdenpensioen (70% van het netto wettelijk minimum loon per persoon).
     Verder moet de afkorting UWV vervangen worden door SVB.
     https://www.svb.nl/nl/aow
     https://www.svb.nl/nl/aow/alleen-wonen-of-met-1-of-meer-personen/u-woont-alleen

     Als jij opgegeven hebt dat je in Thailand samenwoont zal er weinig reden tot controle zijn. Tenzij je in Thailand nog toeslagen ontvangt uit Nederland.

 6. Lungfons zegt op

  Isaan LAWERS Korat, zeer goed advocaten bureel, Engels, Thais en Frans talig


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website