Thailand visa vraag Nr 021/20: Visa Exemption

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
26 januari 2020

Vraagsteller: Somchai
Betreft: Visa Exemption

Ik ga in april voor 37 dagen naar Thailand. Normaal gesproken vraag ik dan bij de Thaise ambassade een visum voor 90 dagen aan. Deze keer ben ik van plan om halverwege mijn vakantie een korte trip naar Vietnam te maken. Ik vraag geen visum aan voor Thailand, omdat binnen 30 dagen Thailand weer verlaat. Mijn vraag: krijg ik, wanneer ik Vietnam verlaat en weer aankom in Thailand, automatisch weer een toeristenvisum voor 30 dagen?

Bij voorbaat mijn dank.


Reactie RonnyLatYa

1. Je kan inderdaad op “Visa Exemption” (visum vrijstelling) en je hebt dan voor je verblijf in Thailand geen visum nodig.

Let er dan wel op dat, omdat je zonder visum vertrekt, bij de check-in een bewijs kan gevraagd worden dat je Thailand binnen de 30 dagen gaat verlaten. Zal meestal ook een ticket (ticket Vietnam als je dat al hebt?) moeten zijn als bewijs, maar soms wordt een geschreven verklaring aanvaard. Hierin verklaar je dan dat je alle kosten van de terugvlucht op neemt bij een eventuele weigering door immigratie. Best je vliegtuigmaatschappij hier voordien eens de vraag over stellen en ook welk bewijs men wil aanvaarden.

2. Ook bij terugkomst uit Vietnam zal je opnieuw een verblijfsperiode van 30 dagen bekomen op basis van “Visa Exemption”.

3. Ter info

Het is geen” toeristenvisum voor 30 dagen” maar een “Visa Exemption”. Dat wil dan zeggen een visum vrijstelling van 30 dagen.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website