Thailand Visa vraag Nr 018/22: Thai Marriage

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
14 januari 2022

Vraagsteller: Perry

Mijn naam is Perry en ben inmiddels 21 jaar samen met mijn Thaise vrouw Dao. Na mijn lange vakantie, is zij daarna in 2001 naar NL gekomen en 6 jaar geleden zijn we getrouwd in NL en voor Boeddha in Thailand. Echter 3 jaar geleden ben ik getroffen door een herseninfarct en ben inmiddels een jaar geleden, door het UWV volledig arbeidsongeschikt verklaard en krijg sindsdien een IVA uitkering. Met deze uitkering mag ik ook naar Thailand om te overwinteren voor 6 a 7 maanden. Nu willen we dus in oktober van dit jaar deze stap gaan zetten (hopelijk mogelijk zonder Covid perikelen).

Hierbij mijn vraag: Ik wil eerst een toeristenvisum aanvragen in NL en dan vervolgens in Thailand voor 90 dagen verlengen en daarna een Marriage Visa aanvragen voor een jaar. Ik begreep dat ik onder andere mijn trouwboekje moet legaliseren in Den Haag of in Bangkok en 400.000 baht moet aantonen via een Thaise rekening (wat ik heb).

Er zullen vast nog meerder stukken nodig zijn en wat ik eventueel nog meer moet weten?. Ik hoop dat u mij daarbij van informatie kan voorzien.

Alvast mijn dank !


Reactie RonnyLatYa

1. Je kan ook een Non-immigrant O Thai Marriage aanvragen voor je vertrekt. Dan heb je alvast al je 90 dagen bij binnenkomst en die kan je dan in Thailand verlengen met een jaar op basis van Thai Marriage.

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

2. Om in Thailand een verlenging te bekomen als Thai Marriage moet je huwelijk ook geregistreerd zijn in Thailand. Daarvoor zal je een bewijs van huwelijk moeten voorleggen dat vertaald en gelegaliseerd werd en dat vervolgens laten registreren in je gemeentehuis in Thailand.

3. Je kan op Tourist basis vertrekken natuurlijk maar dan zal je dat toch in Thailand weer eerst moeten gaan omzetten naar een Non-immigrant O (Ik denk dat je dat bedoelt met 90 dagen verlengen). Waarom dus niet meteen een Non-immigrant O aanvragen voor vertrek? Wil je die omzetting naar Non-immigrant O toch in Thailand doen dan kan je hier lezen wat je nodig hebt

Kost 2000 Baht die omzetting, maar je huwelijk zal dan ook eerst moeten geregistreerd zijn in Thailand.

Je kan best ook even vragen in je immigratiekantoor of er nog extra eisen zijn

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/6.pdf

4. Om vervolgens een jaarverlenging te bekomen als Thai Marriage heb je standaard het volgende nodig.

– Aanvraagformulier TM 7, ingevuld en ondertekend.

– Pasfoto

– 1900 Baht

– Paspoort en kopie van alle paspoortbladzijde

– Kopie TM6

– Kopie TM30 melding

– Bankbrieven en bankboek en update daarvan

– Kor Ror 2 2– Huwelijksregistratie.

– Thaise ID van mijn echtgenote

– Tabien Baan

– Tekening van een algemeen bekend referentiepunt naar je woning.

– 6 foto’s van in en om je woning waar je samen met je vrouw op staat en minstens 1 met het huisnummer.

– Documenten voor kennisname “Overstay” en wat te doen indien de omstandigheden waaronder mijn verlenging wordt toegestaan zouden veranderen. (krijg je daar)

Best is hier ook even voordien langs je immigratiekantoor te gaan en meestal hebben die wel een lijst liggen van wat zij juist willen zien zoals mogelijk een getuige bij de aanvraag en er kunnen nog andere lokale regeltjes gelden.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website