Vraagsteller: Bram

Ik heb een visavraag over de Baht 500.000 die je gedurende 6 maanden op een Thaise bankrekening moest hebben voor een STV visum.
Mijn vraag is concreet of het in mijn situatie, als Nederlands ingezetene in Nederland, zinvol is om bij een visum aanvraag aan te kunnen tonen dat ik een rekening in Thailand heb met Baht 500.000?

Op dit moment voldoe ik nog aan die eis, maar door een aantal automatische overschrijvingen die ik heb lopen maandelijks naar mijn vriendin, zal ik volgende maand onder die grens te zakken. Ik kan natuurlijk de rekening aanvullen, maar als dat nergens toe dient doe ik het liever niet.

Ik had altijd een Non-immigrant O visa met multiple entry. Ik voldoe aan de voorwaarden voor dit visa. Onder andere voldoende middelen en pensioeninkomen in Nederland. Ik heb het idee dat de rekening die ik heb in Thailand niets toevoegt bij een visumaanvraag. Mijn vraag is dus of dat dit idee correct is, dan wel dat het toch verstandiger is het saldo in Thailand boven de Baht 500.000 te houden, als extra argument voor eventuele toelating?


Reactie RonnyLatYa

Ik zal het meer algemeen beantwoorden want geldt eigenlijk voor elke visum.

De bedragen die genoemd worden om te voldoen aan de financiële eisen van gelijk welk visum zijn meestal referentiebedragen in Baht. Je mag dat voldoen in de valuta van je woonland, wat in dit geval de tegenwaarde in Euro is. Maar je mag, indien je dat bezit, dat natuurlijk ook altijd met een Thaise bankrekening bewijzen.

Trouwens, hou er rekening mee dat het STV maar een tijdelijk visum is. Je kan het momenteel maar aanvragen en ermee verblijven tot eind september 2021.

“The maximum stay in total, therefore, shall NOT exceed 270 days including the quarantine period and shall NOT exceed 30 September 2021 which is the current end date of the STV scheme.”

“The extension of stay (up to 2 times with the maximum of 90 days per each extension but will not exceed 30 September 2021) is solely at the discretion of the Immigration Bureau.”

hague.thaiembassy.org/th/publicservice/special-tourist-visa-stv


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website