Vraagsteller: Jack

Ik heb voor mijn Thaise vrouw en mij 2 tickets geboekt van 24/2/23 t/m 13/5/23. Dat is 77 dagen. Is het nu het beste om:

 • een 60 dagen tourist visa aan te vragen en dan voor einde periode te verlengen met 1 maand? Op de aanvraagformulieren moet ik echter vliegtickets uploaden en dan zien ze dat het 77 dagen zijn ipv max 60? Krijg ik daarmee geen problemen?
 • Of zal ik een single entry non-immigrant O aanvragen?
 • Of zal ik maar zekerheidshalve mijn retourticket wijzigen naar 60 dagen?

Voor beide visa typen dien ik allerlei documenten aan te leveren, dus dat maakt verder geen verschil. De kosten maken me ook niet zo veel uit.

Ik kom al 30 jaar in Thailand, ben bijna 25 jaar getrouwd en ga nu eindelijk mijn Nederlandse huwelijk laten registreren in Phayao. De laatste 10 jaar ga ik meestal 2 keer voor 3 a 4 weken naar Thailand en mijn echtgenote blijft er dan 4 of 5 maanden, vandaar dat ik weinig ervaring heb met visa gedoe.

Bij voorbaat hartstikke bedankt.


Reactie RonnyLatYa

1. Het maakt niet echt uit dat je terugreis later is dan 60 dagen. Er zijn lezers op het blog die een Tourist aanvragen en vervolgens 30 dagen gaan verlengen in Thailand. Die hun terugreisticket staat bij de aanvraag ook later dan 60 dagen. Ik heb nog niet vernomen van een van hun dat de ambassade dit als een probleem ziet.

2. Langs de andere kant een Non-immigrant O Thai Marriage Single entry bespaart je weer de verlenging in Thailand. Ik weet niet hoe soepel dat in jouw immigratiekantoor verloopt of hoe ver het is van waar jullie verblijven, maar sommige zijn hier al snel enkele uren mee bezig.

Je in Nederland geregistreerde huwelijk met een Thai volstaat normaal daarvoor ook als bewijs m.a.w. je huwelijk hoeft daarvoor niet in Thailand te zijn geregistreerd. Een verzekering is bij een Non-immigrant Thai Marriage ook geen eis.

Eigenlijk kost een Tourist visum voor die duur in zijn totaal meer dan een Non-immigrant en je zit nog dan steeds met die verlenging opgescheept.

– Een Tourist visum kost 35 Euro en een verlenging kost 1900 Baht (52 Euro).

– Een Non-immigrant O kost 70 Euro en je hebt meteen je 90 dagen en bent van alles af.

Ik denk dat je wel kan opmaken wat ik zou verkiezen, maar uiteindelijk is het jouw keuze natuurlijk.

Denk er aan dat je bij de aanvraag de eisen volgt die hieronder in de link vermeld zijn en niet enkel die je vindt op de thai evisa link.

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

Als er trouwens lezers zijn die ooit problemen hebben gehad met het aanvragen van een Tourist visum en waarbij de terugvlucht later was dan de 60 dagen mogen dit steeds laten weten.Persoonlijk heeft niemand me daar ooit iets over laten weten maar je weet nooit.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie vraag. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

3 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 015/23: Tourist visum – wat wanneer terugreis later dan 60 dagen?”

 1. Ik reis regelmatig naar Thailand op een 60 dagen Tourist visa. Bij het aanvragen van het visum upload ik altijd een 90 dagen retourticket, nooit een probleem. Ik denk dat de Thaise autoriteiten wel snappen dat je een Tourist visa met 30 dagen kan verlengen en daarom een 90 dagen retourticket hebt 😉 Ook op Schiphol nooit een vraag daarover gehad.

 2. Peter Bank zegt op

  Moderator: Is allemaal bekend en al heel vaak besproken hier. Heeft ook niets met het onderwerp te maken.

 3. Adriaan Castermans zegt op

  Ik had een visum 60 dagen, mijn verblijf zou 70 dagen zijn. Vertrek 26 september in Brussel met Ethiad. Ik was online ingechecked en moest alleen mijn bagage afgeven. Dit ging oeverloos langzaam bij deze bali. Mijn beurt deze “trula” telefoneerd tweemaal terwijl ze met mij “bezig” is en neemt notities in Thai en zegt dat mijn 60 dagen visum NIET kan verlengd worden in Thailand. Ik moet op de luchthaven een out ticket kopen en dan terug komen aanschuiven.
  Ben natuurlijk effe aan het bekomen, spreek een mevrouw aan, aan de bali aan die blijkbaar meer te zeggen heeft. Mevrouw ik mag niet vliegen van de dame van de check in, mijn visum is wel verlengbaar in Thailand. Zijn deed teken op de ” trula” van de check in… inchecken deze passagier. 25 december ben ik terug naar België gevlogen met Ethiad zoals voorzien.
  Het is maar om te zeggen het kan effe spannend worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website