Vraagsteller: Hugo
Betreft: Toerist visum of Visa exemption

Op 14 april vertrek ik voor 6 weken naar Thailand. Wat raden jullie aan wat betreft het visum? Gewoon het papiertje bij immigration op Suvarnabhumi invullen en afgeven en na 29 dagen een verlenging aanvragen in een immigration office waar ik op dat ogenblik verblijf? Of bij de Thaise ambassade in België een visum aanvragen voor de volledige periode?

Of bestaat er nog een andere mogelijkheid?

Alvast bedankt voor jullie wijze raad.


Reactie RonnyLatYa

Officieel dien je een visum aan te vragen indien je voor aankomst in Thailand de intentie hebt om langer dan 30 dagen ononderbroken in Thailand te verblijven. Daar dient dit visum tenslotte voor.

Je zou echter ook op “Visa Exemption” naar Thailand kunnen vertrekken. Hou er dan rekening mee dat bij het inchecken de vliegtuigmaatschappij een bewijs kan vragen dat je de intentie hebt om Thailand te verlaten binnen de 30 dagen.

Een derde mogelijkheid bestaat er niet. Het is visum of “Visa Exemption”.

Een “Visa Exemption” bekom je niet door een papiertje in te vullen bij immigratie. Dat bekom je, als Belg of Nederlander, automatisch als je Thailand wil binnenkomen zonder visum.

Het papiertje dat je bedoelt is het formulier TM6 “Arrival/Departure card”. Dat dient elke buitenlander in te vullen die Thailand binnenkomt. Of dat nu met visum of “Visum exemption” is maakt daarbij niet uit.

Zorg dat je altijd 20 000 Baht (of gelijkaardig bedrag in gelijk elke valuta) bij je hebt bij binnenkomst. Immigratie kan vragen om te bewijzen dat je voldoende financiële middelen bij je hebt. De kans is zeer klein dat het aan de doorsnee toerist wordt gevraagd, maar het kan voorvallen en je houdt er dan best ook rekening mee.

Aan u nu de keuze.

Prettig verblijf.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website