Vraagsteller: Bob

Ik ben Thailand met een non O visum dat is omgezet naar een jaar marriage verblijf. De stempel is tot eind januari en we verlaten Thailand in juli. De papierenwinkel om opnieuw marriage verblijf te verlengen wil ik vermijden.

Kan ik voor de komende 6 maanden ‘toerist’ worden en elke 30 dagen (of 45?) het land verlaten?

Alvast erg bedankt voor je hulp.


Reactie RonnyLatYa

Geen probleem. Gewoon een borderrun maken en terug binnen komen op Visa Exemption. Welk je vorige verblijfsperiode was maakt niet uit. Maar misschien kan je ook het volgende traject overwegen i.p.v. elke 30 dagen een Borderrun te maken.

– Je kan eind januari een verlenging vragen van 60 dagen als Thai Marriage. Gewoon bewijzen dat je getrouwd bent. Geen financiele bewijzen nodig. Mag normaal geen probleem zijn.

– We zijn dan eind maart en dan doe je pas de eerste borderrun. Voor 31 maart zal je nog 45 dagen bekomen i.p.v. 30 dagen.

– We zijn dan 45 dagen later en pakweg half mei. Je kan dan aansluitend opnieuw een verlenging vragen als Thai Marriage van 60 dagen.

– 60 dagen later is het dan al half juli en mogelijk voldoende als verblijf voor jullie.

Elk verlenging kost je dan wel 1900 Baht, maar zo hoef je maar 1 borderrun te maken. Borderruns zijn ook niet gratis en daar wordt al eens te weinig rekening mee gehouden. Denk er verder aan dat je maar 2 borderruns over land kan maken op Visa Exemption per kalenderjaar.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website