Thailand Visa vraag Nr 014/22: Tourist naar Non-immigrant

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
12 januari 2022

Vraagsteller: Pat

Ik had bij immigration in Hua Hin een aanvraag ingediend voor een retirement visa (non- immigrant). Ik ben naar Thailand gekomen op basis van exemption (30 dagen) Alle nodige documenten  bankboek print, statement bank, origine geld, adres, leaseovereenkomst, plan om naar woning te gaan…) ingediend en gisteren kon ik terug naar immigration. Kreeg mijn paspoort terug en zag later dat ik een stempel gekregen had met” retirement non”O” immigration. Geldig tot 29 maart (90 dagen).

Ik vermoed dat ik voor het 1 jaar retirement dan weer een aanvraag moet indienen? Mijn vraag is: kan dit direct of mag dit pas aan t einde van de 90 dagen? En moet dan opnieuw het ganse dossier ingediend worden (zie hierboven) of volstaan sommige documenten (bijvoorbeeld bankboekupdate).


Reactie RonnyLatYa

Wat je nu eerst gekregen hebt is een omzetting van je Tourist status (Visa Exemption) naar een Non-immigrant. Als je een jaarverlenging wilt is de eis dat je een Non-immigrant status hebt en als je bent binnen gekomen op Visa Exemption heb je dat niet. Met een Tourist status kan je nu eenmaal geen jaarverlenging bekomen. Je hebt nu eerst 90 dagen bekomen, net hetzelfde als iemand die met een Non-immigrant O Thailand binnenkomt. Die 90 dagen kan je gaan verlengen met een jaar.

Ga je dat nu onmiddellijk vragen zal men je waarschijnlijk terugsturen. De standaard is vanaf 30 dagen voor aflopen van die 90 dagen, alhoewel sommige het ook al 45 dagen voordien aanvaarden. Maar je hebt tijd zat want je kan het aanvragen tot die 90 dagen om zijn. Maakt ook niet want die jaarverlenging zal altijd aansluiten op je 90 dagen. Wachten tot de laatste dag is nu ook geen goed idee.

Je zal inderdaad opnieuw een volledig nieuw dossier moeten indienen en opnieuw aan alle eisen moeten voldoen. Net zoals de jaren die erop volgen dat ook het geval zal zijn.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website