Vraagsteller: Jean marie

Ik ben eenmaal 30 dagen Phuket geweest. Het land bevalt mij. Ik wil terugkeren en zou een jaarvisum willen aanvragen voor 1 jaar. Ik ben gepensioneerden heb mijn vast maandinkomen. Planning om daar telkens te overwinteren met huur op lange termijn (kopen?). Ik ben van Belgie maar woon in Spanje.


Reactie RonnyLatYa

Je kan een Non-immigrant O visum aanvragen voor vertrek. Daarmee bekom je 90 dagen verblijf bij binnenkomst. Die 90 dagen kan je jaarlijks verlengen met een jaar als Retired en als je aan de voorwaarde van de jaarverlenging voldoet.

Vertrek je met Visa Exemption of met een Tourist visa naar Thailand dan zal je dat in Thailand bij immigratie eerst moeten omzetten naar een Non-immigrant. Je zal dan eerst 90 dagen verblijf bekomen indien aanvaard en die 90 dagen kan je dan jaarlijks verlengen met een jaar.

https://bangkok.immigration.go.th/wp-content/uploads/2020/10/8-1.pdf

Ofwel vraag je een Non-immigrant O-A visum aan. Daarmee bekom je een verblijf van een jaar bij binnenkomst. Dat jaar kan je dan jaarlijks ook weer gaan verlengen met telkens een jaar.

Voornaamste eisen voor een jaar verlenging zijn de financiele eisen:

– minstens 800 000 Baht op een Thaise rekening ofwel

– een inkomen van minsten 65 000 Baht ofwel

– een inkomen en een bankrekening dat op jaarbasis minstens 800 000 Baht moet zijn.

Voor de verlenging van een verblijfsperiode bekomen met een O-A is een verzekering ook verplicht.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website