Thailand Visa vraag Nr 012/23: Beste borderrun van Korat naar Cambodja

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags: ,
14 januari 2023

Vraagsteller: Roel

Mijn 45 dagen toeristenvisum loopt af op 22 januari, ik wilde met 45 dagen verlengen (immigration office Nakhon Rat), maar dit bleek niet mogelijk alleen met 30 dagen. Mijn terugvlucht is op 8 maart.

Wat is de beste borderrun van Korat naar Cambodja? 22 januari is op zondag en volgens mij ook nog het Chinese Nieuwjaar.

Gaarne suggesties.


Reactie RonnyLatYa 

Wat je verlenging betreft.  Er is ook nooit gezegd dat het verlengen van zulk een verblijfsperiode ook naar 45 dagen zou gaan. Enkel de binnenkomst.

Wat je borderrun betreft. Om vanuit Korat een borderrun uit te voeren naar Cambodia lijken Aranyaprathet en Chong Chom de dichtstbijzijnde grensposten. Op basis van wat ik er al eens over lees zou ik Chong Chom verkiezen boven Aranyaprathet. Blijkbaar willen ze je in Aranyaprathet al eens de toegang weigeren wanneer je dezelfde dag wil terugkeren. Vooral als je zonder een reisbureautje gaat.  Enkel geldklopperij natuurlijk want je leest meestal wat later ook wel dat je dat wat extra financiële aanmoediging kan oplossen.  Dat is wat die reisbureautjes tenslotte ook doen.

Over Chong Chom lees ik dit niet zo direct. Maar wil niet zeggen dat het niet zou bestaan natuurlijk. Ook Google eens gebruiken en “Borderrun Aranyaprathet of Chong Chom” invoeren. Staan een pak ervaringen op.

Maar misschien zijn er lezers die er recent geweest zijn en die hun ervaringen wel willen delen.

****** 

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie vraag. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

3 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 012/23: Beste borderrun van Korat naar Cambodja”

 1. Keespattaya zegt op

  Ik heb zelf géén enkel risico genomen en een goedkope vlucht naar Phnom Penh genomen. Een paar dagen Phnom Penh is best leuk en niet duur. Alleen als je terug vliegt naar Thailand moet je aan kunnen tonen wanneer je Thailand weer verlaat. Dus in Cambodja moet je dit aantonen, NIET in Bangkok.

  • RonnyLatYa zegt op

   Zoals ik al meermaals zei is het tonen van een vliegticket waaruit blijkt dat je de intentie hebt om Thailand te verlaten binnen de 30 dagen (zal nu wel tijdelijk 45 dagen zijn), niet enkel iets als je vertrekt vanuit bijvoorbeeld Amsterdam of Brussel.
   Dit kan door alle luchtvaartmaatschappijen gevraagd worden waar ook ter wereld en die naar Thailand vertrekken.
   Wel is dit enkel van toepassing op Visa Exemption. Bij iemand met een Single of Multiple entry visum of bij een re-enrty is dit niet nodig.

   Dat dit niet in Bangkok gevraagd wordt is ook niet juist.
   Immigratie in Bangkok vraagt dit dan wel zelden aan de doorsnee toerist, maar kan dit zeker vragen.
   Meestal zal daar wel een aanleiding toe zijn. Bijvoorbeeld als je veelvuldig bent binnen gekomen op Visa exemption de laatste tijd.

  • Thailandganger zegt op

   De ervaring van Keespattaya kan ik beamen. Ik had dezelfde ervaring en ook bij een soortgelijke reis vanuit Vietnam. De (low-cost) airline wil/moet een ticket voor vertrek uit Thailand zien, anders word je niet meegenomen. Maar ik begrijp dat je een ticket met vertrek uit Thailand hebt. Neem daar dan een print van mee!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website