Vraagsteller: Ab

Ik wil 2e helft januari naar Thailand voor meer dan 30 dagen maar minder dan 60 dagen. Dit zou volgens de Visa Extemption Rule moeten kunnen zonder visa, 30 dagen visa bij aankomst, te verlengen met 30 dagen bij de Immigration tegen betaling van 1900,- Baht.

Wel nu, mijn reisbureau zegt; Meer dan 30 dagen in Thailand dan is een visa nodig! Geen visa = geen ticket. Ook een reisdocumenten bureau verteld mij dit. Maar is dit echt zo in mijn geval?

Het kan toch niet zo zijn dat ik een 30 dagen vlucht moet boeken om het daarna (na de 30 dagen extra) weer om te boeken (wat ook weer extra kosten zullen zijn).

Wel of geen visum? Het scheelt aardig wat geld en heel veel tijd extra als ik wel een visum nodig heb voor deze reis.

Krijg ik geen vragen als ik op een luchthaven sta en geen visum voor Thailand heb terwijl ik daar wel naar toe wil vliegen?
Zijn er kosten verbonden om de Thailand Pass te verkrijgen?

Graag advies in deze, wat ik in geen geval wil is dat ik op Schiphol of op Phuket problemen krijg en/of terug gestuurd word.


Reactie RonnyLatYa

“Het scheelt aardig wat geld en heel veel tijd extra als ik wel een visa nodig heb voor deze reis.” Kan je mij eens uitleggen waarom je dat aardig wat geld en heel veel extra tijd scheelt als je een visum zou nemen?

– Tourist visum kan online en kost je 35 Euro.

Bij binnenkomst bekom je 60 dagen. Je hebt dus je volledige verblijfsperiode al bij binnenkomst en hoeft niks te verlengen in Thailand. Een verlenging kost trouwens 1900 Baht (+/- 50 Euro) m.a.w. 15 Euro meer dan je Tourist visum kost.

Je reisbureau heeft eigenlijk gelijk al ze zeggen dat wanneer iemand de intentie heeft om langer dan 30 dagen in Thailand te blijven eigenlijk een visum zou moeten aanvragen.

Advies: Neem nu gewoon een Tourist visum en zoek geen problemen die er helemaal niet zijn.

Een Thai Pass is gratis.

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website