Vraagsteller: Rys

Tijdens mijn voorbereiding (ik ben 71 jaar) voor een Non-Immigrant Visa O (90 dagen, vanaf april 2021), ben ik het verzoek tegen gekomen om een extra zorgverzekering af te sluiten type 40.000 THB/inpatient – 400.000 THB/outpatient.

Ik ben reeds in het bezit van een NL zorgverzekering met werelddekking (IZZ/VGZ), een zorgverzekering (IZZ/VGZ) verklaring voor Thailand met vermelding COVID-19 en een reisverzekering werelddekking (Aegon).

Mijn vraag is: wie heeft onlangs zo’n verzekering afgesloten, welke verzekering, hoe heb je dat gedaan en wat waren de kosten?

Bij voorbaat hartelijk dank.


Reactie RonnyLatYa

Zolang de verzekeringen die je al hebt hier aan voldoen in Thailand hoef je geen extra verzekering af te sluiten. Probleem is dat die verzekeringen dit dikwijls niet op papier willen zetten en het dan misschien niet aanvaard wordt bij de ambassade. Maar ik zou eerst toch eens kijken wat er mogelijk is met wat je nu al hebt.

Er is ook een Thaise website waar je zulke verzekeringen kan afsluiten. Staat op de website van de ambassade maar je bent niet verplicht om die nu te gebruiken: https://longstay.tgia.org/

Of je kan ook AA Insurance in Thailand contacteren. Ze spreken Nederlands en voorzien je van alle info: https://www.aainsure.net/

Maar ik denk dat er ook wel lezers zijn die recent de nodige ervaringen hiermee hebben opgedaan en je ook van de nodige info kunnen voorzien.

Ter info

Het is omgekeerd. Het moet zijn 40.000 THB/outpatient – 400.000 THB/inpatient

Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

32 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 010/21: Non-immigrant O – Ziekteverzekering”

 1. Dirk zegt op

  Ik dacht dat je bij een non imm o geen verzekering nodig had.
  Wel bij een non imm O-A ?
  Maar mss loop ik achter op feiten ..

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja je loopt achter. Voor retired is nu een verzekering nodig in Den Haag toch. Gewoon op de website kijken.

  • Cornelis zegt op

   Volgens de website van de Ambassade inmiddels ook voor het non-O:
   https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

  • Ger-Korat zegt op

   Alleen als je een Non Immigrant O visum aanvraagt op basis van retirement, bij de 7 andere redenen om dit visum aan te vragen wordt dit niet gevraagd, zoals bijvoorbeeld bij een huwelijk.

  • PEER zegt op

   IEDEREEN heeft nu ‘n verzekering nodig om Thailand in te komen!
   En wel specifiek moeten de bedragen.
   Bij het inchecken op Schiphol wordt alles al gecontroleerd vóór je koffer de band opgaat. Dus gezondh-verzekering, hotelreservering, Covid-19 uitslag én Fit-to-Travel verklaring.
   Ik heb in Ned ‘n tijdelijke reisverzekering aangeschaft voor 3 mnd, bij OOM via internet:
   Plm € 300,=

  • Rys zegt op

   Bedankt Dirk. Het gaat nu om een Non-Immigrant Visa O (zie bij de toelichting purpose 4). Waarschijnlijk is dit nieuw?

 2. gerrit zegt op

  beste rys
  mocht je de40.000 out en 400.000 in patient nodig
  hebben kan je contact opnemen AAinsurance ik heb de
  afdeling pattaya gekozen .de contact persoon daar is
  benny wijnings kan je bellen via whats app nr.(gratis)
  voor mij waren de kosten 340 euro voor in-out vezekering 1 jaar
  plus covid 19 verzekering 8 maanden maar ik ben 66 jaar dus
  voor jou zal het wel meer zijn.dus ga naar AA insurance pattaya
  daar zie je het smartphone nr.van benny

  succes gr gerrit

  • Loe zegt op

   Hallo,

   We moeten dus dubbel verzekerd zijn voor covid en in out. Dit alleen omdat de Thaise overheid het zich gemakkelijk wil maken en alleen Thaise verzekerings polis eist.

   Zou AA_insurance, die veel klanten heeft onder ons lezers, nu niet een polis kunnen maken die wel geaccepteerd wordt en alleen kosten dekt die NIET onder onze verzekering vallen. Ze lopen dan 0 euro risico en zouden dus een polis af kunnen geven voor bv 3 to 4 duizend baht. Ik denk dat velen onder ons dit risico niet wil nemen en deze polis altijd wil afsluiten.

   Dit zal sneller tot een goede oplossing komen dan via andere instanties denk ik.

   Misschien dat Tblog hier een rol in kan spelen om dit bij AA onder de aandacht te brengen

 3. Sjoerd zegt op

  Voor O-A visum voldeed mijn normale verzekering + FIC (Foreign Insurance Certificate). Dan is in principe 40.000 THB/outpatient – 400.000 THB/inpatient niet meer nodig.

  Download hier: https://longstay.tgia.org/document/overseas_insurance_certificate.pdf

  Zie ook hier: https://www.youtube.com/watch?v=odX1CA2AyGU

  • Rys zegt op

   Hi Sjoerd, Bedankt voor jouw commentaar!

 4. Gino Croes zegt op

  Mr.Rys,
  Ik denk dat U het hebt over een Non OA.
  Voor een Non 0 heb U geen verzekering nodig.
  Een Covid verzekering wel uiteraard.
  Groetjes.
  Gino.

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen dat is nu een eis. Kijk maar eens.

   • RonnyLatYa zegt op

    Voor retired

  • Rys zegt op

   Bedankt Gino. Het gaat echter wel om een Non-Immigrant Visa O (zie bij de toelichting purpose 4)

 5. Willem zegt op

  Ik begrijp dat de Thaise ambassade sinds kort ineens naar een in/outpatient ziektekostenverzekering vraagt terwijl dit in Thailand bij de jaarverlenging van de NON O niet gevraagd wordt. Ze trekken blijkbaar de Non O en Non OA nu ineens gelijk.

  • Cornelis zegt op

   Ja, het vereiste van die 40.000/400.000 baht outpatient/inpatient verzekering is inmiddels opgenomen in de voorwaarden voor het non-O, zie de website van de Ambassade:
   https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

 6. Jacobus zegt op

  In december vorig jaar heb ik ook een nieuw non-immigrant visum O aangevraagd bij de Thaise ambassade in Den Haag. Voor de zekerheid had ik de verklaing van mijn gewone Nederlandse Ditzo verzekering bijgesloten. Geen commentaar van de ambassade medewerker. Ik kreeg gewoon, zoals altijd, mijn visum.

  • RonnyLatYa zegt op

   Vorig jaar was het ook nog geen eis dus….

  • Rys zegt op

   Bedankt Jacobus, ga ik zeker ook zo proberen te doen!

 7. HansW zegt op

  De ambassade accepteerde de verklaring van mijn Nederlandse verzekeringsmaatschappij niet en stond erop dat ik een 40.000/400.000 baht polis afsloot bij een Thaise maatschappij. Ik heb dat gedaan bij LMG (www.lmginsurance.co.th). Je hebt er in praktijk vast niet veel aan, maar de kosten vielen mee: iets meer dan 11.000 baht voor een jaar, met een eigen risico van 200.000 baht. Was binnen 4 dagen geregeld en de ambassade accepteerde de polis. Ik ben 71, als je jonger bent is het nog een stuk goedkoper.

 8. Freek Vermolen zegt op

  Het onderwerp verzekeringen komt regelmatig terug op Thalandblog. In Nederland is iedereen verplicht verzekerd ( basis). De term basis kan misleidend zijn, het is internationaal gezien echt een hele goede dekking. Is het een idee om de Nederlandse ambassade eens te vragen, dit duidelijk te maken aan de Thaise overheid, zodat we niet steeds aanvullende verzekeringen hoeven te kopen. Je moet natuurlijk wel in Nederland ingeschreven staan en eigenlijk ook officieel wonen.

  • TH.NL zegt op

   Natuurlijk is onze basisverzekering en eventuele reisverzekering veel beter dan de ( veel slechtere ) Thaise verzekeringen die men kennelijk nodig heeft. Geldklopperij? Ik hoop ook dat onze Ambassade hier een actieve rol in gaat spelen.

   • haki zegt op

    niet alleen hopen dat een ander wat doet; zelf ook eens in de pen klimmen!!!

 9. haki zegt op

  Zoals Freek Vermolen al eerder aanhaalde, heb ik een maand terug al MinBuZa cq onze ambassade aangeschreven (helaas nog zonder reactie) en ik hoop nu toch echt dat er meerdere bloggers zullen volgen om niet alleen hier hun ergernis/probleem te melden, maar ook in de pen klimmen om de Thaise ambassade te informeren en te overtuigen van onze ruime verzekeringsdekking van onze wettelijk verplichte basisverzekeringen. Ik schreef medio december aan MinBuZa/ambassade BKK het volgende:

  Toelatingseisen (specifiek verzekeringseis)Thaise immigratie

  Wo 16-12-2020 15:00
  ban@minbuza.nl
  https://www.nederlandwereldwijd.nl/contact/contactformulier

  Ministerie van Buitenlandse Zaken
  Ambassade Bangkok, Thailand
  T.a.v. desbetreffende beleidsmedewerker

  Betreft: Verzekeringseisen visa/certificate-of-entry van de ImmigratieThailand
  Breda, 17 december 2020

  Geachte heer/mevrouw!

  Allereerst wil ik vermelden dat ik deze brief niet enkel voor mezelf schrijf maar voor velen die regelmatig naar Thailand afreizen en met hetzelfde probleem zitten. Hiervoor verwijs ik kortheidshalve naar alle meldingen/klachten over dit onderwerp op http://www.thailandblog.nl.

  Aangezien ik een Thaise partner heb, die woont en werkt in Bangkok, Thailand, ga ik eens per jaar voor 4 a 5 maanden daarheen en verblijf daar onder een Non-Immigrant “O” visum voor gepensioneerden (retired). Vanwege Covid is mijn laatste reis geannuleerd en zal ik komend jaar opnieuw een visum op de Thaise ambassade moeten aanvragen.

  Nu zijn, vanwege Covid logischerwijs, de visumeisen inmiddels aangescherpt, en moet men voor dat visum en/of andere immigratiedocumenten ook een ziektekosten polis kunnen tonen, die dekking geeft voor Covid-19 ten bedrage van $ 100.000,– en een algemene ziektekostenverzekering ten bedrage van THB 400.000 (in patient) en THB 40.000 (out patient). Zoals u opvalt zijn deze bedragen vrij laag en kent onze basis ziektezorgverzekering, met dekking ook in Thailand, geen maximum. Onze verzekering is dan ook veel uitgebreider, veel beter.

  Helaas wordt dat niet door de Thaise ambassade in Den Haag zo gezien en worden Engelstalige verklaringen van onze zorgverzekeraars (CZ, Zilveren Kruis, etc.) grotendeels niet ge-accepteerd, mede omdat men geen maximum bedragen daarin vermeld omdat onze polissen die niet kennen voor de basiszorg. Daarentegen adviseert men het afsluiten van een ziektekostenverzekering bij één van de, door de Thaise overheid aangewezen, Thaise verzekeringsmaatschappijen. Let wel, dit adviseert men; het wordt niet als verplicht gesteld om bij een Thaise verzekeraar een polis af te sluiten!

  Dit mag natuurlijk niet gebeuren en zeker niet als men al aan vele andere (financiële) eisen (bijv. THB 800.000,– op Thaise bank) heeft voldaan. Voor mij was dit dan ook de druppel die de welbekende emmer deed overlopen en ten einde raad moet ik me dan ook tot u richten. Wellicht kunt u dit eens bespreken met de Thaise ambassade in Den Haag en/of kan onze ambassade in Bangkok hier eens werk van maken. Het zal velen van ons een opluchting zijn als dit onnodige probleem spoedig wordt opgelost.

  Mijn dank voor uw tijd en aandacht voor deze kwestie.

  Vriendelijke groet,

  • TheoB zegt op

   Ook ik zou dat toejuichen.
   Maar dan moet wel de hele keten ingelicht worden over de praktijk van de Nederlandse ziektekostenverzekering voor Nederlandse ingezetenen. Met name de ambassade, de vliegtuigmaatschappijen, de controleurs op Suvarnabhumi en de ASQ-hotels.
   Ik denk dat ze niet erg genegen zullen zijn om een lijst te maken van alle landen en verzekeraars met afwijkende verzekeringsvoorwaarden die voldoen aan de vereiste minimumbedragen.

   • haki zegt op

    Beste Theo!
    Sorry, maar je moet het niet te ingewikkeld maken omdat het al gecompliceerd genoeg is. Ik beperk me dan ook enkel tot Thailand, hun ambassade en mijn zorgverzekeraar CZ. Hoe dat afloopt, weet ik niet maar dat er iets moet gebeuren, is toch duidelijk zat. Er komen steeds meer eisen aan een visum voor Thailand; nu weliswaar onder het mom van Covid, maar ik vrees dat die extra eisen van de afgelopen maanden, niet snel weer afgevoerd zullen worden als het vaccin een grote rol kan gaan spelen. Daarom hoop ik ook dat meerdere personen mijn voorbeeld zullen volgen en overheid, hun zorgverzekeraar en de Thaise ambassade zullen aanschrijven.

 10. BS knoezel zegt op

  Ik ben er onlangs ook geconfronteerd met deze extra ziektekosten verzekering. Eind 2020 waren mijn aangeleverde gegevens bij de Thaise ambassade in orde en kreeg ik een visum in mijn paspoort.
  Daarna dacht ik dat het een peultje zou zijn om alle gegevens digitaal toe te voegen aan de coe (begin januari 2021) maar dat was blijkbaar toch te eenvoudig gedacht. De aanvraag werd iedere keer verworpen vanwege de eis voor een extra ziektekosten verzekering die Rys beschrijft.
  Toen heb -via mijn vrouw- offertes bij drie Thaise verzekeringsmaatschappijen opgevraagd. Ik ben 66 jaar en ze kwamen allemaal om en nabij 65000 Baht.
  Dat vond ik toch te gortig, naast alle extra kosten die we al moeten maken vanwege de corona regels.
  Ik ben nu afgehaakt; ga wel nieuwe pogingen ondernemen als deze voorwaarde weer in een bureaulade is opgeborgen.

  • haki zegt op

   Waarom niet zelf aktie ondernemen en bijv. je eigen verzekeraar aanschrijven enof de ambassade/MinBuZa? Ik zelf vrees dat straks lang niet alle maatregelen teruggedraaid zullen worden en dan kan je alsnog akkoord gaan met dubbele verzekeringen en kosten of moet je alsnog andere oplossing zoeken. Zoals je hierboven ook ziet, ben ik zelf begonnen. Bovendien was dat niet het enige waar ik al werk van maakte; ik heb ook diverse instanties aangeschreven om nu gelijk internationaal erkend vaccinatiebewijs af te geven tijdens dit hele vaccinatie proces, wat nu al begonnen is. Want je kan er gif op innemen dat straks dat ook wordt geeist door de Thaise immigratie!

   • Loe zegt op

    Ik heb dit bericht ook gestuurd naar AA insurance Pattaya tav Benny

 11. MikeH zegt op

  Vreemde zaak
  Ik ben eind november Thailand binnen gekomen met een O-A visum. Daarvoor moest ik o.a. een verzekering voor medische kosten aantonen. Twee verzekeringen eigenlijk, de normale 40/400 verzekering en de $100.000 Covid verzekering.
  Mijn Nederlandse zorgverzekering (FBTO) heeft een Engelstalige verklaring afgegeven waarin stond dat ik in Thailand voor alle Medische kosten, inclusief Covid verzekerd was voor 100% van het Nederlandse maximum bedrag. Er werden geen bedragen genoemd. Dit werd probleemloos geaccepteerd door de Ambassade, voor het COE en op beide vliegvelden. Hetzelfde verhaal geldt voor enkele kennissen in dezelfde periode
  Als ik de bovenstaande berichten goed begrijp is dat blijkbaar veranderd

  • Cornelis zegt op

   Zo ben ik half december ook binnengekomen, Mike, maar kennelijk wordt de verklaring van de NL zorgverzekeraar niet meer geaccepteerd.

  • Jean Culinair zegt op

   ik heb gisteren een CoE gekregen met een verklaring van ONVZ zonder specifieke bedragen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website