Vraagsteller: Erik

Nog eens een vraagje over visum Non immigrant O. Ik hoor veel van de verplichte rekening 400.000 of 800.000 baht (gehuwd of ongehuwd) maar als ik op de site ga kijken van het Thais consulaat Antwerpen zie ik andere regels staan. Daar spreekt men van:

  • Bewijs inkomsten min. 1500 €
  • Indien geen inkomsten 1500 € dan een rekening met min 850.000 Thb of een Belgische spaarrekening met min 20.000 €

Wat is het nu eigenlijk ? Ik kan niet meer volgen.


Reactie RonnyLatYa

De officiële voorwaarden voor het verlengen van je verblijfsperiode bij immigratie in geval van “Thai Marriage” is een bankbedrag van minstens 400 000 Baht, of een inkomen van minstens 40 000 Baht.

Voor “Retired” is dit minstens 800 000 Baht als bankbedrag, of minstens 65 000 Baht inkomen, of een combinatie van inkomen en bankbedrag dat op jaarbasis minstens 800 000 Baht moet zijn.

Voor het aanvragen van het visum in de ambassade/consulaat zouden deze getallen ook moeten gelden als referentie, want dat zijn de officiële bedragen. Wel is het zo dat bij het aanvragen van een visum in een ambassade/consulaat die referentiebedragen ook mogen bewezen worden in lokale valuta en met lokale banken. Daarom dat je soms ook bedragen in Euro zal lezen in Nederland/België.

Ambassades/consulaten gebruiken meestal wel die referentiebedragen om een visum aan te vragen. Als ze echter afwijken hiervan, wat ook al eens gebeurt, is dat hun eigen beslissing. Ik heb echter geen idee waarom men dit doet. Ook bij omrekening naar Euro kan je verschillende bedragen tegenkomen. Hangt dan meestal weer af van de wisselkoers die ze gehanteerd hebben.

Hou er ook rekening mee dat websites dikwijls lange tijd niet worden aangepast en je dan verouderde bedragen ziet staan.

Waar trouwens het consulaat in Antwerpen die 850 000 Baht vandaan haalt is mij ook nu nog steeds een raadsel. Staat er zo al jaren op.

Maar ik ben het met je eens dat de info op de websites van ambassades of consulaten niet altijd duidelijk en/of onvolledig is en dit alleen maar tot verwarring en onduidelijkheid leidt bij de aanvragers.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website