Thailand visa vraag Nr 008/20: Welk soort visum hebben we nodig?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
13 januari 2020

Vraagsteller: Brigitte
Betreft: Welk soort visum hebben we nodig?

Wij zijn een Belgisch koppel al 41jaar getrouwd.. en sinds 1 jaar op pensioen (64 jaar man) en (59 jaar vrouw). Wij komen op 3 juli 2020 tot 12 december 2020 naar Pattaya. Welk soort visum hebben wij nodig?

Wij blijven de hele tijd in Thailand. Wij zijn van plan rond mei naar het Thaise consulaat te gaan in Antwerpen voor ons visum, maar dan zou ik graag weten voor welk soort visa wij in aanmerking komen, zodat wij de juiste documenten die nodig zijn allemaal kunnen meenemen.

Wij hebben al zoveel gelezen op Thailandblog en op de website van het consulaat, maar wij vinden niks terug van 2 getrouwde mensen met de Belgische Nationaliteit. Allemaal ofwel single ofwel is 1 van de 2 Thai.

Wij komen al 21 jaar in Thailand dus het land is ons heel bekend, maar nu met onze visums heb ik toch hulp nodig, in de zin van alle documenten die nodig zijn te verzamelen en met een volledig dossier naar Antwerpen te gaan.

Wij lezen dat u heel goed van alles op de hoogte bent, daarom onze vraag aan u om ons te helpen.

Alvast bedankt


Reactie RonnyLatYa

Van 3 juli tot 12 december is dik 5 maand of 163 dagen. De enige manier om dat te overbruggen,

A. zonder Thailand te verlaten:

1. Een Non-immigrant O-A aanvragen. Dat kan niet in Antwerpen. Daar moet je voor naar de ambassade in Brussel. Een Non-immigrant O-A is niet goedkoop en men stelt nogal wat eisen. Recent is daar een ziekteverzekering bijgekomen. Voordeel is wel dat je bij binnenkomst een verblijfsperiode van 1 jaar bekomt en je dus Thailand niet hoeft te verlaten.

2. Een Non-immigrant O Single entry aanvragen. Bij binnenkomst bekom je een verblijfsperiode van 90 dagen. Die zou je kunnen verlengen met een jaar (korter kan niet) bij immigratie, maar dan moet je wel aan de vooral financiele eisen voldoen. Je zou eventueel dan als “Dependent” kunnen aanvragen van je man. Dat wil zeggen dat enkel je man aan de financiele eisen dient te voldoen. Wel zorgen dat je een bewijs van huwelijk kan voorleggen. Zijn jullie van plan om jaarlijks in Thailand te verblijven, is dat uiteindelijk misschien de beste oplossing.

B. Met “borderruns”.

1. Je kan een METV “Multiple entry Tourist Visa” nemen. Deze heeft een geldigheidsduur van 6 maand. Bij binnenkomst bekom je 60 dagen verblijf.

Die 60 dagen kan je eventueel bij immigratie verlengen met 30 dagen. Nadien moet je een “borderrun” maken. Bij binnenkomst zal je dan, door dat METV, opnieuw 60 dagen bekomen. Die kan je eventueel ook weer verlengen met 30 dagen. Je kan natuurlijk, door dat METV, ook bij elke 60 dagen een “borderrun” maken ipv telkens te verlengen met 30 dagen.

2. Je kan een SETV (Single Entry Tourist Visum) nemen. Bij binnenkomst kan bekom je dan 60 dagen. Die kan je dan verlengen bij immigratie met 30 dagen. Aansluitend zou je dan een “borderrun” kunnen maken en terug binnenkomen op “Visa Exemption” Hiermee bekom je nog een 30 dagen. Deze 30 dagen kan je dan verlengen met 30 dagen bij immigratie. Kost 1900 Baht. Of je maakt een nieuwe “borderrun” en komt opnieuw binnen op “Visa Exemption”. Je zal dan opnieuw 30 dagen bekomen. Die kan je dan eventueel ook nog eens verlengen met 30 dagen.

3. Je zou een Non-immigrant O Multiple entry kunnen nemen, maar volgens de website kan je in Antwerpen enkel een Single entry bekomen. Mogelijk dat je in Brussel wel dat Multiple entry kan bekomen. Maar misschien moet je de vraag eens aan Antwerpen of Brussel stellen.

Bij binnenkomst bekom je dan 90 dagen. Bij 90 dagen moet je dan een “borderrun” uitvoeren. Door de Multiple entry zal je bij binnenkomst opnieuw 90 dagen bekomen.

4. Je zou een Non-immigrant O Single entry kunnen nemen. Hiermee bekom je bij binnenkomst een verblijfsperiode van 90 dagen. Aansluitend zou je dan een “borderrun” kunnen maken en terug binnenkomen op “Visa Exemption” Hiermee bekom je nog een 30 dagen. Deze 30 dagen kan je dan verlengen met 30 dagen bij immigratie. Kost 1900 Baht. Of je maakt een nieuwe “borderrun” en komt opnieuw binnen op “Visa Exemption”. Je zal dan opnieuw 30 dagen bekomen. Die kan je dan eventueel ook nog eens verlengen met 30 dagen.

Website Consulaat Antwerpen

http://www.thaiconsulate.be/?p=regelgeving.htm&afdeling=nl

Website Ambassade Brussel

https://www.thaiembassy.be/visa/?lang=en

Prijzen van de visums in België

– Single Entry Tourist visum (SETV) = 40 Euro

– Multiple Entry Tourist visum (METV) = 170 Euro

– Non-immigrant “O” Single entry = 80 Euro

– Non-immigrant “O” Multiple entry = 170 Euro

– Non-immigrant “O-A” Multiple entry = 170 Euro

Een verlenging in Thailand kost 1900 Baht. Of dit nu voor een maand of een jaar is maakt geen enkel verschil.

https://www.thaiembassy.be/2019/06/24/revised-fees-for-consular-services-effective-on-1-july-2019/?lang=en&fbclid=IwAR2spH_tg1ZeXivLMd1TuCD3-pZ6Mu4Oirpvfk0HSiuLgAFItLHT-5PvmAE

Dit zijn zowat de mogelijkheden. Het is nu aan jullie om te kiezen en wat belangrijk is voor jullie. Wil je al dan niet Thailand verlaten, is de prijs van het visum belangrijk, etc…

Denk eraan dat “borderruns” ook geld kosten natuurlijk en afhankelijk waar je gaat dien je eventueel ook een visum voor dat andere land te nemen.

Borderruns via een grenspost over land en op basis van Visa Exemption kunnen slechts 2 keer per kalenderjaar. Hou daar rekening ook mee.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website