Vraagsteller: John
Betreft: Non-immigrant O – Verlenging

Mijn vraag aan Ronny is: Op 20 februari is mijn 90 dagen visum verlopen, ik moet dan 30 dagen verlengen daar ik 14 maart de terugreis heb naar huis. Ik woon nu in Udonthani en kan naar Vientiane voor de verlenging.

Echter kan niets vinden hoe ik het kan doen en van andere mensen verschillend advies daarover krijg.

Vandaar mijn vraag aan Ronny om mij wegwijs te maken hoe en waar ik mijn visa kan verlengen.

Bijvoorbaat mijn dank


Reactie RonnyLatYa

Ik ga ervan uit dat je met een “90 dagen visum” bedoelt een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen met een Non-immigrant O visum (En anders hoor ik het wel).

Een verblijfsperiode van 90 dagen kan je niet verlengen met 30 dagen. Enkel met een jaar en daartoe zal je de gekende voorwaarden moeten vervullen.

Om de periode tussen 20 februari en 14 maart te overbruggen is het echter niet noodzakelijk dat je een visum gaat halen in Vientiane.

Een gewone “borderrun” is voldoende. Je komt dan terug binnen op “Visa Exemption”. Daarmee zal je een verblijfsperiode van 30 dagen bekomen bij binnenkomst. Voldoende om die periode te overbruggen. Die 30 dagen zou je eventueel wel kunnen verlengen met 30 dagen bij immigratie indien dit nodig zou zijn.

Vriendelijke groeten,

Ronny

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website