Thailand Visa vraag Nr 006/22: Welk visum voor 4 maand verblijf?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visumvraag
Tags:
5 januari 2022

Vraagsteller: Jan

Ik stel deze vraag voor een vriend, hij wil 3 februari naar Thailand komen met zijn Thaise vrouw. Hij is 68 jaar en wil 4 maanden blijven. Wat heeft hij allemaal aan papieren nodig. Dit omdat alles steeds veranderd.


Reactie RonnyLatYa

Voor 90 dagen is het eenvoudig. Tourist visum. Bekomt hij bij binnenkomst 60 dagen mee. Kan hij verlengen met 30 dagen en heeft hij in totaal 90 dagen.

Non-immigrant O Retired of Thai Marriage visum. Bekomt hij meteen 90 dagen mee.

Ga je langer dan 90 dagen m.a.w. 4 maand ….

Beide verblijfsperioden zou hij dan in principe als gehuwde ook kunnen verlengen met 60 dagen. Maar strikt gezien is de reden enkel als bezoek aan zijn Thaise vrouw. Dit wil zeggen dat zijn vrouw eigenlijk officieel ook in Thailand zou moeten wonen, of op zijn minst een adres hebben. Hij zal ook een bewijs van huwelijk moeten tonen wat wil zeggen dat het huwelijk ook geregistreerd moet zijn in Thailand.

Sommige immigratiekantoren zijn daar niet zo strikt in en kennen die 60 dagen soepel toe, maar er zijn er die daar niet zo soepel in zijn.

Zijn 90 dagen bekomen met een Non-immigrant O kan hij in Thailand niet verlengen met 30 dagen, maar wel met een jaar. Kan als Thai Marriage of als Retired. Hij zal dan aan voorwaarden van een jaarverlenging moeten voldoen natuurlijk.

Hij kan ook bij vertrek kiezen voor een STV (Special Tourist Visa). Kan hij 3 x 90 dagen in Thailand mee verblijven. Stopt normaal in september dit visum.

Hij kan ook kiezen voor Non-immigrant O-A. Bekomt hij meteen 1 jaar mee bij binnenkomst.

De eisen voor elk visum kan je eenvoudig op de website van de ambassade terugvinden.

Aan hem de keuze.

E-Visa Categories, Fee and Required Documents – สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงเฮก (thaiembassy.org)

 – Heb je zelf een visumvraag voor Ronny? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website