Vraagsteller: Founding_Father

Wij zijn van plan om aankomende zomer naar Thailand te emigreren. Met wij bedoel ik een jong gezin van halverwege de 30, bestaande uit een Thaise vrouw, 1 dochter geboren in Thailand en ikzelf.

Het huis in Nederland staat in de verkoop en in Thailand wordt momenteel hard gewerkt om het nieuwe huis op tijd af te krijgen. Via dit blog ben ik al veel handige informatie te weten gekomen, echter heb ik (voornamelijk als dubbel check) wel een aantal vragen, waarvan ik hoop dat de leden of redactie mij er mee kunnen helpen.

* Non immigrant visum o
Ik ben in Nederland getrouwd met een Thaise vrouw. Klopt het dat ik bij het consulaat een visum kan aanvragen en dit na 90 dagen kan verlengen in Thailand, mits ik 400.000 baht op de rekening heb staan, omdat ik getrouwd ben met een Thaise? Welke financiële eisen zijn er wanneer ik bij het consulaat in Amsterdam dit visum aanvraag?

* Werkvergunning
– Is het mogelijk om dit te verkrijgen op basis van een non immigrant o visum of vanwege mijn huwelijk, als ik zelf iets wil gaan ondernemen, zoals bijvoorbeeld een eigen zaak?
– Of is een werkvergunning alleen te verkrijgen wanneer een bedrijf dit voor mij aanvraagt?
– Ik heb mezelf ingelezen in de mogelijkheden om een Limited Company te starten. Is dit aan te raden of alleen wanneer je over veel kapitaal (+/- 100.000 euro)beschikt.

* Heeft iemand een betrouwbare tip om mijn huisraad en meubels, veilig en betaalbaar die kant op te sturen?
Wij zouden er enorm mee geholpen zijn als bovenstaande zo volledig en inhoudelijk mogelijk beantwoord kan worden. Tips en feedback of het wel of niet verstandig is om te emigreren, die wil ik graag aan mij voorbij laten gaan. Dit omdat wij als gezin al een definitief besluiten genomen hebben.


Reactie RonnyLatYa

Er zijn meerdere vragen. Ik ga me beperken tot het visum gedeelte. Andere lezers kunnen het eventueel aanvullen.

Ja, je kan een Non-immigrant O aanvragen op basis van je Thaise huwelijk. Je zal bij binnenkomst in Thailand dan een verblijfsperiode van 90 dagen bekomen. De verblijfsperiode van 90 dagen kan je bij immigratie verlengen met een jaar. Minstens 400 000 Baht op een Thaise bankrekening, 2 maand voor de aanvraag, volstaat daarvoor als financieel bewijs.

Ik weet niet of je huwelijk ook al geregistreerd is in Thailand. Dit zal je moeten doen want anders zal je geen verlenging bekomen op basis van je Thaise huwelijk. Als bewijs zal je bij die verlengingsaanvraag namelijk een Kor Ror 22 moeten voorleggen. Dat is een bewijs dat jullie gehuwd zijn, maar dat het huwelijk in het buitenland werd afgesloten. Let op. Zo een Kor Ror 22 is maar 30 dagen geldig. Niet te vroeg aanvragen. Maar dat wil niet zeggen dat je het huwelijk niet vroeger kan laten registreren natuurlijk. Je zal natuurlijk de nodige bewijsstukken moeten voorleggen die en vertaald en gelegaliseerd zijn.

Misschien zijn er lezers die dit reeds gedaan hebben en je nog enkele praktische tips daarover kunnen meegeven?

De eisen om een Non-immigrant O op basis van je huwelijk aan te vragen kan je eenvoudig op de website van het Thaise Consulaat vinden.

Visum toelichting – Royal Thai Honorary Consulate Amsterdam (royalthaiconsulate-amsterdam.nl)

Een Non-immigrant O op basis van huwelijk laat de mogelijkheid tot werken toe en je kan er een werkvergunning mee bekomen. Voor zover er aan de eisen van de werkvergunning werd voldaan natuurlijk.

Maar dat laat ik verder over aan diegene die daar meer ervaring mee hebben.

Succes met je emigratie.

10 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 006/21: Emigreren naar Thailand”

 1. timker zegt op

  Ga ruim voordat je 90 dagen in Thailand naar Immigration van je regio en vraag dan om een lijst met items die moet meebrengen bij je aanvraag voor de verlenging of basis van een huwelijk met een Thaise. Dit is soms verschillend per Immigration kantoor!

 2. Dielie zegt op

  Hoi,

  Het non imm O visum voldoet om een werkvergunning op aan te vragen. Een verlenging van het visum daarna kan dan ook op basis van je inkomstenbelasting, dus heb je geen 400k meer nodig.
  Als je een bedrijf met je vrouw wil starten kun je ook voor een Partnership kiezen. Dit is makkelijker in opzet en voordeliger in accounting kosten e.d.. Bovendien is kapitaal vereisten hier 2 miljoen THB en heb je maar 2 man personeel nodig volgens de wet. Bij een lijkt er heb je te maken met meer aandeelhouders, meer kosten en meer personeel.
  Succes met deze stap!

 3. Dielie zegt op

  “lijkt er” = company limited … spelcorrectie 🙁

 4. Arnie zegt op

  Windmill forwarding in den haag staat goed aangeschreven als verscheper.
  Waar laat je een huis bouwen als ik vragen mag?

  • Founding Father zegt op

   In de Isaan, regio Buriram, Nang Rong.

 5. smisdom robert zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 6. rudolf zegt op

  Hi Founding Father,

  Volgens mij moet je voor een Kor Ror 22 eerst in Nederland je huwelijksakte opvragen (kan in het engels) en laten legaliseren bij buitenlandse zaken en de ambassade in Nederland.

  Dan in Thailand laten vertalen en opnieuw laten legaliseren bij BZ en de Nederlandse Ambassade. Daarna naar het gemeentehuis, voor de Kor Ror 22

  Misschien is dit dubbel op en ik weet ook de exacte volgorde niet precies

  Misschien dat andere deskundigen, dit hier kunnen melden.

  Succes!

 7. Paul christiaans zegt op

  Inderdaad, klopt Rudolf,
  Met een Engels uittreksel van de huwelijksakte naar Buitenlandse zaken en Thaise ambassade in Den Haag voor legalisatie, in Thailand hiermee naar Buitenlandse zaken Cheang Wattana Rd. Bangkok voor vertaling en ook legalisatie, daarna registreren bij de gemeente in je Thaise woonplaats.

  • Founding Father zegt op

   Bedankt voor de toelichting en heldere uitleg, heren!

 8. rudolf zegt op

  Hi Paul,

  Dank voor je antwoord. In Bangkok alleen maar naar BZ voor vertaling en legalisatie, en niet naar de Nederlandse Ambassade in Bangkok?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website