Vraagsteller: Marc

Werken in Thailand op een retirement visum. Ik weet niet of deze vraag al eerder is gesteld maar kon het niet vinden. Ik heb begrepen dat de Thaise wet het verbied om te werken en geld te verdienen als buitenlander die in Thailand woont op basis van een retirement visum. Dat dit opgaat voor werken voor een Thaise of buitenlandse firma maar ook voor jezelf als zelfstandige die voor zijn werkzaamheden wordt betaald. Klopt het dat dit een (ernstige) overtreding is van de Thaise wetgeving en dat dit kan leiden tot zeer hoge boetes of zelfs tot uitzetting uit Thailand?

Ik heb de leeftijd en de mogelijkheden om een retirement visum aan te vragen maar weet niet of ik kan stilzitten? Kan iemand mij laten weten waar ik het beste informatie kan opvragen over de mogelijk- en onmogelijkheden in dit geval?

Dank en groet.


Reactie RonnyLatYa

Neen, als je in Thailand verblijft op basis van Retirement mag je niet werken. Maar ook met een visum dat werken mogelijk maakt volstaat niet. Je moet ook een werkvergunning bezitten.

Alle info met betrekking tot werken in Thailand kan je bekomen op de Thaise ambassade. Het is één van hun taken om mensen daarover de nodige info te verschaffen.

Hier alvast een link: 

hague.thaiembassy.org/th/page/76480-standard-process-for-foreigners-who-wish-to-work-in-thailand

Volg ook de linken waarnaar wordt verwezen in de PDF.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website