Vraagsteller: Josephus

Ik heb onlangs mijn jaarverlenging verkregen in Jomtien. Voor de jaarverlenging was dit 1900 Baht bij counter 7. Echter bij counter 10 (bij binnenkomst) moest ik ook 1500 Baht afrekenen een andere aanvrager moest dit zelfde bedrag ook betalen. Vraag, deze 1500 Baht kosten waarop is dit gebaseerd?


Reactie RonnyLatYa

Maar waarom heb je het daar toen niet gevraagd? De kosten van een jaarverlenging zijn 1900 Baht. Het enige dat ik dan kan bedenken is dat het een boete was voor het niet hebben van een TM30 (aankomstmelding) of een TM47 (90 dagen) melding.

Een Single re-entry kost 1000 Baht dus dat zal het wel niet zijn of ze moesten in Jomtien daar meer voor aanrekenen. Maar misschien zijn er lezers die dit ook moesten betalen en die de reden wel kennen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze visumvraag. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

8 reacties op “Thailand Visa vraag Nr 001/23: Immigration Jomtien en kosten jaarverlenging?”

 1. William-Korat zegt op

  Afgaande op de bedragen dat jij vernoemd ben ik deze tegen gekomen.

  https://bit.ly/3VFqA1a

  Laat dit een belletje rinkelen?

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is de prijs dat een visakantoor aanrekent om je Tourist verblijfsperiode voor je uit te voeren.
   Niet voor een jaarverlenging.
   Daar rekenen ze 1500 Baht voor. Maar dat rekenen ze af in hun kantoor, niet aan een immigrateidesk

   • RonnyLatYa zegt op

    “….om de verlenging van je Tourist verblijfsperiode voor je uit te voeren.” moet dit zijn natuurlijk.

   • RonnyLatYa zegt op

    Dit is wat ze vragen voor een jaarverlenging….
    https://www.thaivisaservice.net/retirement-visa/

 2. Harry zegt op

  iBij aanvraag of verlenging van het visum wordt je eerst naar counter 10 gestuurd (Jomtien)waar je een receipt of notificatie in het paspoort wordt geniet. Hiervoor word een soort boete geëist verschillend per geval. op de vraag waarom werd mij gezegd dit had ik direct bij binnen komst binnen 24 al moeten regelen nu ik langer dan 45 dagen wil verblijven .
  Hert is mij niet duidelijk waar je op de airport deze kaart kunt invullen en kunt bijsluiten bij het aanbieden van je paspoort bij binnen komst.
  Mogelijk hebben anderen een andere ervaring ook meet ik niet als het receipt of notificatie mogelijk een TM 30 Of tm 6 wordt genoemd.?

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is in dat geval een boete omdat er geen TM30 is uitgevoerd. Zoals ik al zei in mijn reactie.
   Dat is echter iets dat eigenlijk de verantwoordelijkheid is van adresverantwoordelijke waar je verblijft.
   Bij gelijk welke verlenging wordt daar naar gevraagd. Dat is hier al meermaals geschreven dat je daar moet naar vragen .
   Als ze weigeren dan ga je zelf naar immigratie en je maakt het daar op en meldt daar dat de adresverantwoordelijke weigert dit te doen. Meer kan je dan niet doen.
   Heeft dus helemaal niks te maken met de aankomst op de luchthaven.

   Een TM6 is iets helemaal anders.
   Een TM6 is een Arrival/Departure kaart die je normaal moet invullen bij aankomst in Thailand. Worden of werden meestal uitgedeeld in het vliegtuig.
   Maar sinds 1 juli 2022 is dit opgeschort voor aankomsten via de luchthaven.
   Iemand die dus sinds 1 juli 22 is binnengekomen via een luchthaven heeft geen TM6.
   Maar dat weten ze, daar zal je geen boete voor krijgen.

 3. Kees 2 zegt op

  Counter 10 is voor adresmelding. Dat heb je dus (zoals Ronny al zei) niet gedaan.
  Ik moest 1x een boete van 1600 (dus niet 1500) aldaar betalen, omdat ik op een ander visum binnengekomen was. Covid–> lang in NL, met O-A mocht je eerder terug naar Thailand dan met O-visum; met O heb ik mij 10 jaar of langer niet hoeven te melden (bezit eigen woonruimte, dus zelfde adres), maar met dit andere visum O-A dus wel. Daar had ik niet bij stilgestaan.
  Counter 7 is volgens mij voor het verkrijgen van non-O visum, als je met exemption binnengekomen bent. Josephus is wrsch bij 8 geweest voor jaarverlenging.

 4. Philippe zegt op

  Dit is zoals ik enkele weken zelf gepost hier heb en ondervonden bij Jomtien immigeatie dat iedereen die voor een extentie kwam en niet in het bezit was van TM30 eerst zijn boete kon gaan betalen in het lokaal direct links bij binnenkomst, volgens mij word het nu streng gecontroleerd.
  Ik had toen gevraagd wie er dezelfde ervaring had of boete gekregen had maar geen reacties toen, in ieder geval zal het best zijn voor iedereen om nu in het bezit te zijn van TM30.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website