Vraagsteller: Francois

Wij plannen eind 2023 te emigreren naar Udon Thani Thailand. Zelf ben ik gepensioneerd, mijn echtgenote zal stoppen met werken. Visum zal onder huwelijk zijn. Ik ben reeds in het bezit van een Thaise ID kaart (roze kaart vreemdelingen), heb een vast (gele) adres boek en een rekening bij Bangkok bank.

Gelden alsdan nog de verplichtingen voor de blokkering van -in mijn geval- 400.000 THB? Of maakt het helemaal geen verschil uit dat ik een Thai ID kaart en een vast adresboek heb?


Reactie Lung addy

Het in het bezit zijn van een ‘Pink ID’ kaart (vreemdelingen kaart) maakt je geenszins tot een Thai National.

Je zal dus, net als ieder ander, moeten voldoen aan identiek dezelfde financiële immigratie voorwaarden.

t.t.z.: bewijs van voldoende inkomen (40,000THB/m) OF 400.000THB op een THAIS bank account. Trouwens, die 400.000THB wordt NIET GEBLOKKEERD op uw account. Het bedrag moet er enkel 2 maand VOOR aanvraag van de jaarverlenging opstaan en moet, tot 3 maand NA toekenning van de jaarverlenging, blijven staan. Nadien doe je met dat geld wat jij wil. Je moet er enkel voor zorgen dat het, bij de volgende jaarverlenging, opnieuw 2 maand VOOR de aanvraag aanwezig is op uw bank account.

– Heb je zelf een visumvraag voor Lung addy? Gebruik het contactformulier! –

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website