(Foto: Thailandblog)

De wereldwijde ontwikkeling door het COVID-19 virus heeft ingrijpende gevolgen voor de dienstverlening van de Nederlandse ambassades en consulaten-generaal wereldwijd, inclusief de externe dienstverleners onder meer de visumbureaus.

Dit betekent dat tot in ieder geval 6 april 2020 geen inname van paspoortaanvragen, visumaanvragen voor kort en lang verblijf (machtiging voor voorlopig verblijf, mvv) via ambassades, en consulaten-generaal en visumbureaus plaatsvinden.

Andere diensten, zoals DNA-afnames, identiteitsonderzoek, legalisatie van documenten en ‘basisexamen inburgering in het buitenland’, zullen tijdens die periode niet plaatsvinden.

Q&A’s voor visum lang verblijf (mvv)

De consulaire afdeling van de ambassade is gesloten. Kan ik mijn MVV ophalen?

Nee, Covid-19 heeft ons gedwongen alle consulaire bureaus van de ambassades en consulaten-generaal te sluiten. U kunt in deze periode geen MVV ophalen.

Mijn afspraak voor de afgifte van een MVV is geannuleerd. Wanneer kan ik een nieuwe afspraak krijgen?

Voorlopig is dit niet mogelijk tot 6 april. Afhankelijk van de situatie kan dit nog later worden aangepast.

Ik sta nog aan het begin van mijn MVV-aanvraag en moet naar de ambassade. Is er een andere manier om mijn MVV-aanvraag in te dienen?

Als u een referent in Nederland heeft, bijvoorbeeld een familielid, werkgever of onderwijsinstelling, dan kan de referent de aanvraag indienen bij de IND. U hoeft pas naar de ambassade te gaan als de IND een beslissing heeft genomen.

Voor een aantal verblijfsdoelen (zoekjaar voor hoogopgeleiden, Werkvakantieprogramma en starters) is er geen referent. U kunt dan een afspraak maken om uw mvv-procedure te starten als de consulaire post weer open gaat.

Mijn MVV-goedkeuring zegt dat ik de MVV binnen 90 dagen na goedkeuring moet ophalen bij de ambassade. Deze termijn loopt binnenkort af. Wat moet ik doen?

Vanwege Covid-19 zijn alle consulaten van ambassades en consulaten-generaal gesloten tot 6 april, deze periode kan worden verlengd. U kunt een afspraak maken zodra de consulaire afdelingen weer opengaan.

De IND heeft afgesproken dat u uw MVV binnen 180 dagen na de oorspronkelijke datum van goedkeuring kunt ophalen, als u kunt aantonen dat u uw MVV niet tijdig heeft kunnen ophalen vanwege COVID-19 en/of de sluiting van het consulaat.

Ik heb een geldige MVV om naar Nederland te reizen. Geldt het reisverbod voor mij?

Het reisverbod geldt niet voor houders van een visum voor verblijf van langere duur of een tijdelijke verblijfsvergunning (MVV). Bekijk de Q&A’s voor inreizen in Nederland.

Ik heb een MVV-visum gekregen, maar door COVID-19 kan ik niet naar Nederland reizen binnen de geldigheidsduur van 90 dagen van deze MVV. Wat moet ik doen?

U kunt een nieuwe afspraak maken zodra de consulaire post weer open is. Binnen 90 dagen na de vervaldatum van uw MVV is de consulaire post bevoegd om de MVV opnieuw uit te geven, als u kunt aantonen dat u door Covid-19 niet tijdig kon reizen.

Bron: Nederland en u


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website