Tarief BTS Skytrain Bangkok

Het verkeer in Bangkok is een ramp zeker tijdens de spits. Wanneer je als toerist geen kostbare vakantietijd wilt verspillen met lang in de file staan dan is de BTS Skytrain een uitkomst voor jou.

De BTS Skytrain is een bovengrondse metro in Bangkok die je snel van A naar B brengt. Wat wil je nog meer? Desondanks zie ik maar weinig toeristen in de Skytrain. Af en toe een expat maar daar blijft het wel bij.

Wat zijn de voordelen van de BTS Skytrain?

De bovengrondse metro van Bangkok heeft veel voordelen. De Skytrain is vooral snel, veilig, goedkoop en comfortabel. Je hebt geen last van vertragingen door verkeersopstoppingen en het door de airco is het lekker koel in trein.

Hoe werkt de BTS Skytrain?

De BTS Skytrain rijdt iedere dag van 06.00 uur tot 24.00 uur. Je neemt de trap of roltrap naar een station. Op het station staan ticketautomaten. Er zijn twee soorten ticketautomaten:

 • Ticket Issuing Machine (TIM) accepteert alleen muntgeld.
 • Integrated Ticketing Machine (ITM) accepteert munt- en papiergeld.

Let op: je kiest eerst de prijs. Naast de automaten zie je een bord met de prijzen. Je betaalt en je ontvangt een kaartje (altijd een enkele reis). Je kaartje is alleen geldig voor de dag van aankoop. De geprinte ticket stop je in de automaat van de toegangspoortjes, de kaart komt er weer uit, de poortjes gaan open en je kunt doorlopen naar het perron van de Skytrain. Let op dat je het juiste perron neemt anders ga je de verkeerde richting op. Lang wachten hoeft niet want iedere 5 minuten komt er een trein aan. Je stapt in en op LCD schermen is de route te volgen. Je stapt uit op station van bestemming. De terugreis gaat op exact dezelfde manier.

Tips voor de BTS Skytrain

 • Er zijn in Bangkok gratis handige kaarten verkrijgbaar met een overzicht van de routes en stations van de BTS.
 • Het kan erg druk zijn bij de kaartautomaten, je kunt daarom veel tijd besparen door de BTS Sky SmartPass te kopen. Deze kost 100 baht, waarvan 70 baht als tegoed voor de ritten. Het voordeel van deze kaart is, dat je hem kunt opwaarderen (tot maximaal 2.000 baht). Je tegoed blijft vijf jaar geldig. Met de SmartPass kan je gelijk doorlopen en hoef je niet meer in de rij te staan voor een kaartje.
 • Je kunt ook een dagpas kopen. Deze kost 120 baht. Je kunt dan dezelfde dag onbeperkt reizen met de Skytrain door heel Bangkok.
 • Een aantal BTS Skytrain stations zijn belangrijk omdat je er kunt overstappen:
  • Mo Chit overstap op de metro mogelijk.
  • Phaya Thai overstap op de Airport Rail Link mogelijk.
  • Siam overstap op de Silom of Sukhumvit lijn.
  • Asok overstap op de metro mogelijk.
  • Sala Daeng overstap op de metro mogelijk.
 • De laatste BTS Skytrain vertrekt om ongeveer 24.00 uur. De meeste kaartautomaten zijn al om 23.00 uur buiten werking. Wanneer je de laatste Skytrain neemt, is het verstandig je kaartje voor de reis terug dezelfde dag voor 23.00 uur te kopen.
 • Via het Saphan Taksin Station (Silom Line, S6) kan je naar de Centrale Pier aan de Chao Phraya River, vanaf daar kan je Bangkok per boot ontdekken. Zo kan je met de Chao Phraya Express Boat naar de Grand Palace, Wat Arun en Wat Phra Keaw. Kaartjes voor de Express Boat zijn te koop bij het BTS Tourist Information Center op het Saphan Taksin station.
 • De snelste manier om op het Centraal treinstation van Bangkok (Hualamphong) te komen is met de ondergrondse metro. Je kunt dan eerst met de BTS Skytrain of Airport Rail Link reizen en dan op een station overstappen op de MRT Metro. De metro stopt onder het treinstation.
 • In de ochtend en begin van de avond, wanneer de kantoren/winkels in Bangkok open gaan of sluiten, is het spitsuur op de BTS Skytrain stations. Er zijn dan geen zitplaatsen in de trein. Als je een hekel aan drukte en een volgepakte trein hebt, kan je beter de spits vermijden.

 Heb jij nog handige tips voor de BTS Skytrain, reageer dan!

7 reacties op “Thailand blog tips: BTS Skytrain Bangkok”

 1. Anno zegt op

  Koop een kaart voor 500 TB zodat je 30 dagen (is na te vragen bij verkooppunten) kunt reizen voor 22 bath per keer ongeveer , ga niet tijdens de spits , want dan is ook de BTS train vol, en echt vol !

 2. Andre zegt op

  voor meer info zie de volgende link.
  Vooral de pas met 25 of 40 ritten is erg handig!!

  http://bangkok.sawadee.com/skytrain.htm

 3. RoyalblogNL zegt op

  Neem een flinke trui mee, zeker als je al bezweet bent van een wandeling buiten. De airco staat meestal op de vrieskast stand en je wordt geheid verkouden.
  De echte slimmerikken kiezen ook hun hotel uit naast of bijna naast de Skytrain. Je hebt op die manier al gauw een dag extra te besteden.

 4. henk zegt op

  Voor de frequente reiziger is een rabit kaart de makkelijkste optie,
  Je kunt deze opwaarderen en dan gewoon reizen.Is je saldo op dan kun je gewoon weer opldaden bij de counter.
  Bij het uitchecken wordt de rit afgeboekt.

  Voor iemand die op een dag veel korte ritjes maakt is er een dagpas.

  Voor de 65+ een rabbit kaart met reductie tijdens de daluren

 5. Ronny zegt op

  Inderdaad, dit is het beste reismiddel in Bangkok. En als je dan nog een hotel boekt in de buurt van Asok, zit je op een kruispunt van de bovengrondse en de ondergrondse. Ook de railway van de luchthaven is zeer snel en gemakkelijk !!
  Het is er wel heeeeel er koud in …maar dat is soms welkom…
  Groetjes uit België, Ronny

 6. caroen zegt op

  ja het beste middel om bkk te verkennen en o zo gemakkelijk en vlug…… Geen gedrum zoals de farangs gewoon zijn in hun landje van misere….

 7. Marc zegt op

  Een handige kaart van de routes en BTS stations in Bkk en nog veel meer vind je op http://www.transitbangkok.com/images/BTS_MRT_Chao_Phraya_Express_Khlong.png


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website