Het valt ons op dat de reacties van lezers op de situatie rondom de uitbraak van het Coronavirus steeds heftiger worden. Op zich begrijpelijk want angst en onduidelijkheid zorgt voor meer emotie en maakt dat sommige zichzelf niet meer goed onder controle hebben. Dat uit zich dan weer in persoonlijke aanvallen op anderen die de uitbraak bagatelliseren of juist overdrijven.

Nu de uitbraak van het coronavirus ons allemaal raakt. Zijn velen van ons op zoek naar informatie, maar ook naar bevestigingen en ontkenningen van hun eigen standpunten of onzekerheden.

Juist in deze tijd moet de moderator zijn hoofd koel houden en extra kritisch kijken naar de reacties. Hoewel hij/zij natuurlijk ook niet onfeilbaar is, vragen wij toch begrip voor de keuzes die er gemaakt worden om een reactie niet te plaatsen. Mocht de moderator toch een ongepaste reactie doorlaten, dan kan je als lezer daar op reageren door een reactie te plaatsen met het verzoek of de moderator er nog eens naar kijkt. Ook kan je een berichtje sturen aan de redactie: www.thailandblog.nl/contact/

Voor de duidelijkheid nog even het volgende. Zoals in principe altijd, worden de volgende reacties niet geplaatst:

 • Te emotionele reacties.
 • Op de man spelen/persoonlijk worden.
 • Beweringen met een enige impact zonder bronvermelding.
 • Reageerders die beweren dat zij een deskundige zijn zonder dat ze dat kunnen aantonen.

Hier staan al onze huisregels: www.thailandblog.nl/reacties/

Het heeft geen zin als jouw reactie niet wordt geplaatst om een bericht naar de redactie te sturen met een verzoek om een toelichting. Gezien de hoeveelheid reacties en het aantal reacties dat wij afkeuren, kost dat teveel tijd.

Nogmaals de moderator is niet onfeilbaar en maakt ook fouten, desondanks probeert hij/zij het werk zo goed mogelijk te doen en dat is een behoorlijke klus als je bedenkt dat er ruim 213.000 reacties op Thailandblog staan.

N.b. Als je reactie niet zichtbaar is betekent het niet automatisch dat deze is afgekeurd. Soms komen reacties niet door het spamfilter en moeten daar dan eerst uitgehaald worden.

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Van de redactie: Coronavirus en heftige reacties van lezers”

 1. Piet zegt op

  Ik lees dat Nederland nu ook op de lijst van gevaarlijke landen staat
  Ik vlieg vrijdag naar Bangkok en moet mezelf 14 dagen quarantaine opleggen
  Weet u wat dat precies inhoudt ?
  Ik mag nergens meer heen alleen maar op mijn kamer zitten ?

  • Gewoon thailandblog goed lezen Piet: https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/coronavirus-maatregel-reizigers-naar-thailand-uit-o-a-nederland-worden-geobserveerd/

   • Eric zegt op

    Beste Peter,
    Klop dit wel nog? Ik meen gelezen te hebben ( tenzij ik mij toch wel heel erg vergis) dat je een verklaring dient te overleggen dat je virusvrij bent nu, dat is dus een belangrijke regel die erbij is gekomen. En in Nederland hoef je nu niet naar een huisarts te gaan voor zo een verklaring.

    • TheoB zegt op

     Ja Eric, volgens mij vergis je je toch wel heel erg.
     Hou deze websites in de gaten:
     https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm
     https://www.tatnews.org/2020/03/tat-update-important-forms-for-travellers-to-thailand-from-disease-infected-zones-of-covid-19/

     Ik neem aan dat de daarop gegeven informatie up-to-date is.

 2. Jack zegt op

  Ik heb me eergisteren laten verzekeren bij de Krung Thai bank in Chiang Mai ivm de medische onkosten v/d Corona – virus door Bath 450 te betalen, voor een vergoeding/uibetaling van Bath 500,000. Dit is nu mijn enige medische verzekering in Thailand, daar geen company mij wilt hebben gezien mijn leeftijd, zijndend 81.
  Dus wie volgt? Dit is een goede kans om geld te besparen.Je hebt. geen rekening bij de bank nodig, alleen het laten zien van je paspoort.

 3. GeertP zegt op

  Heb je de voorwaarden wel gelezen Jack (ook de kleine lettertjes)?Het klinkt zo ongeloofwaardig dat ik bang ben dat je gewoon Thb 450,- kwijt bent

 4. Jan zegt op

  Op deze link vinden jullie de nodige info met betrekking tot het in quarantaine gaan of het regelmatig aanmelden over je gezondheid en je verplaatsingen.

  https://ddc.moph.go.th/viralpneumonia/eng/index.php

  • Gerard zegt op

   Ook SCB en BKK insurance hebben een soortgelijke corona-virus verzekering.
   Jack krijgt hoogstwaarschijnlijk 500.000 uitgekeerd bij overlijden.
   Bij SCB bestaat de verzekering uit 2 delen: een medische behandeling max. 100.000 en een uitkering van 1miljoen aan de opgegeven begunstigde bij overlijden.
   Mijn vrouw heeft er een afgesloten bij de SCB, ik heb geweigerd, want mijn uitgagnspunt is te overleven en dan is 100.000 onvoldoende om de aantal weken en behandelingen die ik nodig zou hebben in het ziekenhuis zeker ruim boven de 100.000 zouden uitkomen. Verder, als oud medewerker bij een verzekringsmij., vind het duidelijk inspelen op de angst die er nu heerst, duidelijk een moment om te misbruiken, kijk naar de kans het op te lopen virus zie China.Nu heeft mn vrouw toch besloten om mij te verzekeren en betaalt ze de 850baht bij de SCB, ziet het als een lot, ik kon er wel om lachen. Oh ja, zij is de begunstigde.

 5. Jan zegt op

  Requirements for travelers from the ongoing local transmission areas:
  France, Spain, United States of America, Switzerland, Norway, Denmark, Netherlands, Sweden, Great Britain, Japan (specific cities, picture 1), Germany

  1. Travelers with fever and at least one of the following symptoms: runny nose, sore throat, and difficulty breathing must notify disease control officers at the quarantine office immediately upon arrival in Thailand.

  2. All travelers will pass a fever screening through a thermal scan. Travelers who meet the criteria of surveillance will be referred to a designated hospital.

  3. All travelers are recommended to implement control for observation (meaning supervision without quarantine) in order to ensure self-monitoring at their residence for no less than 14 days and comply with the recommendations.

  • In the case of foreigners, they are recommended to implement self-monitoring at their registered hotels/accommodations. The location must match the information on their T8 form.

  • In the case of Thai people, they are recommended to implement self-monitoring at their own residence. The location must match the information on their T8 form.

  • The aforementioned travelers must record their location with the disease control officers in the required channel of communication

  • If those travelers exhibit clinical symptoms, they have to report to the disease control officers within three hours.

  • They have to obtain permission from the officers for going out of the hotels/residences when deemed necessary.

 6. Jan R zegt op

  Moderator: Vragen over visa moeten via de redactie naar Ronny.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website