(Youkonton / Shutterstock.com)

Het Thaise ministerie van volksgezondheid heeft COVID-19 controlemaatregelen voor buitenlandse reizigers aangepast. Reizigers die aankomen in Thailand zijn onderverdeeld in drie groepen naar de oorsprong van hun vlucht.

 1. Reizigers uit geïnfecteerde zones.
 2. Landen met een doorlopende toename van lokale besmettingen.
 3. en andere bestemmingen.

In categorie twee vallen ook reizigers uit Nederland en tevens reiziger uit de landen: Japan, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, het VK en de VS.

Reizigers die aankomen uit deze landen worden ter observatie gesteld ​​(supervisie zonder quarantaine). Dat betekent zelfcontrole gedurende minimaal 14 dagen tot het einde van de besmettelijke periode. Reizigers moeten hun eigen symptomen registreren in het rapportagesysteem en de regels opvolgen zoals vereist door de MOPH. Zo moet de reiziger een ziektebestrijdingsfunctionaris informeren over de plaatsen die hij/zij bezoekt, zodat een functionaris zijn/haar bewegingen en contacten nauwlettend kan volgen.

Als een reiziger zich ziek voelt of vermoedt dat hij/zij koorts heeft, vergezeld van ten minste één van de symptomen; zoals hoest, loopneus, keelpijn en kortademigheid binnen 14 dagen na aankomst in Thailand, dan moet hij/zij de functionaris onmiddellijk op de hoogte stellen. De reiziger wordt dan mogelijk getest, behandeld, klinisch gediagnosticeerd, geïsoleerd of in quarantaine geplaatst.

Voor meer informatie: www.tatnews.org/2020/03/tat-update-thailand-public-health-ministry-upgraded-covid-19-control-measures-for-travellers/

27 reacties op “Coronavirus maatregel: Reizigers naar Thailand uit o.a. Nederland worden geobserveerd”

 1. Rico zegt op

  “supervisie zonder quarantaine”

  Dus we mogen ons vrij bewegen zonder 14 dagen aan een hotel of, in mijn geval, huis gekluisterd te zitten.

  • Geert zegt op

   Het lijkt wel of je opgelucht bent omdat het (voorlopig) nog zonder quarantaine is.
   Maar wie wil er nu in godsnaam op vakantie gaan onder supervisie ?
   Ik zou in ieder geval de reis uitstellen of gewoon iets leukers doen!

   Gegroet.

   • rob zegt op

    lekker gezegd Uitstellen als je al geboekt hebt.
    En wat is nu supervisie als je alleen een formulier moet bijhouden

 2. Harry Romijn zegt op

  a) Als “vieze farang” kan je toch beter je vakantiegeld elders uitgeven…
  b) Hou bovendien rekening met je terugvlucht: een kennis zit inmiddels “vast” in Turkije, en mijn zoon op Bonaire ( moet via Curacao terug naar NL)
  c) in de quarantaine-regeling van Thailand heb ik nog minder vertrouwen dan in de medische kennis van minister Anutin van Volksgezondheid.
  c) geleerd van mijn fysiotherapeut: ’s morgens en ’s avond je temperatuur opnemen. Welke systeemfout je maakt is niet zo belangrijk, als je het maar consequent hetzelfde blijft doen. +1C valt dan direct op. Koorts is nog geen covid-19 en covid-19 niet noodzakelijkerwijs koorts, maar beter iets als niets. Misschien zo’n “cloth mask” van het Thaise Ministerie v Gezondheid ?

 3. Frank zegt op

  Ik reis 28 maart naar Bangkok en ben van plan vanuit daar met mijn Thaise vriendin met haar auto naar diverse plaatsen in Thailand te gaan. Houdt dit in dat ik dan een vooraf gemaakte planning van alle plaatsen die we gaan bezoeken moet overhandigen aan de ziektebestrijdingsfunctionaris? En weet iemand hoe je die persoon op de hoogte moet houden gedurende 14 dagen?

  Hopelijk kan iemand mij wat uitleg geven hierover.

 4. Marcel zegt op

  Ik heb precies hetzelfde, ik vlieg ook de 28e naar Thailand. Ik zit de eerste 9 dagen in een hotel vlakbij mijn het kleine appartement van mijn vriendin. Daarna gaan wij ook samen reizen. Ik zou mijn reis ook uit kunnen stellen maar dan heeft mijn vriendin geen vakantie meer. Eind van het jaar pas weer maar dan komt ze hier. (Als dat dan al kan) Voorlopig ben ik in ieder geval nog steeds van plan om te gaan.

 5. Mike zegt op

  Er komt ongetwijfeld een website om te melden waar je bent, die niet werkt.
  Of een telefoon nummer waar je niet doorheenkomt , of ze wijzigen de maatregel nog voor die in werking komt.

  Thailand, elke dag wat anders en zelden wordt er iets opgevolgd.

  En inderdaad die idioot die zich hier minister van volksgezondheid noemt, moet dringend opstappen, wat een racist.

 6. Marijke. zegt op

  Wij verblijven sinds vrijdag in Changmai.De bedoeling was tot 2 april.Maar zitten er aan te denken eerder naar huis te gaan.Het zal best veel euro s kosten.Maar zit toch liever in mijn eigen huis 2 weken binnen dan in thailand.Maar wat is wijsheid in dit geval.

 7. John Chiang rai zegt op

  Voor iemand die van plan is om in de buurt van Chiang Rai of andere plaatsen in het Noorden op vakantie te gaan,is de vraag of hij nu wel of niet ,in quarantaine moet eigenlijk snel beantwoord.
  Niet dat het in de eerste plaats een voorzorgsmaatregel is tegen het eventueel verder geven van het Coronavirus,maar als je hier de dagelijkse dichte Smog ziet waar zelfs de zon niet meer doorkomt,dan blijf je graag vrijwillig in je huis of hotelkamer.
  Iemand die het toch niet laten kan om uit zijn schuilplaats te komen,begeeft zich iedere dag opnieuw in een luchtverontreinging, die zelfs met het gebruik van een mondmaskertje, de maat van( ERG) ongezond reeds lang overtroffen heeft.
  De jaarlijks terugkomende vervuiling,die ook nog langer aanhoud als andere jaren,wordt steeds erger,en vult hier iedere dag de arts praktijken,met mensen die hier reeds ernstig mee te doen hebben.
  Zou het niet dringend aan de tijd zijn,dat hier na al die jaren een gezondheidsminister (regering)iets tegen onderneemt?

  • Danzig zegt op

   Als je er al jaren last van hebt, kun je natuurlijk ook gewoon ergens anders gaan wonen, toch?

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Danzig, Je zou met een dergelijke reactie,die natuurlijk kant nog wal raakt,zo in de Thaise regering kunnen plaatsnemen.
    Het gaat bij deze luchtvervuiling niet alleen om mij als persoon,die hier hoogstens samen met mijn Thaise vrouw tijdelijk haar Familie en haar geboorteplaats bezoekt,maar om een hele bevolking die hier ieder jaar opnieuw weer onder lijden moeten en reeds generaties lang hun levensruim hebben, terwijl ze politisch uitgeleverd zijn aan een regering, die hier reeds jarenlang, wel wetende niets aan veranderd.
    Wat zou nu meer voor de hand liggen,dat een regering werkelijk iets gaat doen aan deze vervuiling,of de Ultra clevere oplossing van jou,die gezien het aantal lijdende mensen,in hoever dit financleel uberhaupt mogelijk was,een massale volksverhuizing veroorzaken zou??

   • Cornelis zegt op

    Je wilt maar zeggen dat je zulkr situaties niet mag signaleren? Of is dat niet wat je bedoelt? Naar mijn mening kan er niet genoeg geklaagd worden over deze afschuwelijke situatie.

  • PEER zegt op

   Ja John,
   Gisterochtend om 9 u vertrokken van Chiangmai airport.
   Ik heb ‘n foto in Noordwestelijke richting gemaakt. Van Doi Suthep zie je hélemaal niks en die ligt op schootsafstand. Ik heb de luchtkwaliteit gechecked: 254, in paars! Op dat moment nr 1 van de hele wereld!
   Dat heeft Chiangmai-province toch maar mooi voor elkaar.
   Je kon ook in de zon kijken: leek op de maan met ‘n waas er omheen.

 8. Petra zegt op

  Wij zouden vanmiddag vertrekken voor 2 weken vakantie naar Phuket. Ik twijfel wat ik moet doen, gaan of niet? Hier 2 weken in België zitten met dat rot weer, en alles gesloten zie ik ook niet echt zitten

  • walter zegt op

   De kans is groot dat het in Thailand vanaf morgen heel rustig wordt.
   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1878980/panel-to-mull-closing-all-entertainment-outlets-after-pub-outbreak

 9. Iwan Lalji zegt op

  Thailand heeft veel minder coronagevallen dan Nederland. Ook het aantal sterftegevallen is vele male minder. Ik begrijp dat je op de luchthaven van Thailand een simkaart bij aankomst krijgt waarbij jouw verplaatsingen in het land getraceerd kunnen worden. Dit is ook een punt (los van de uitvoering), dat beter dan in Nederland is geregeld. Vanwaar al dat negativisme over Thailand, terwijl je daar woont of graag op vakantie bent.

  • Tiswat zegt op

   Als in 2021 alle Corona-perikelen voorbij zijn en wereldwijd het daagse leven in haar plooien gevallen, zal Thailand met China als voorbeeld en promotor (Huawei5G) in staat zijn alle buitenlanders zowel toerist als non-immigrant te volgen, en heeft Thailand geleerd hoe zij periodiek verslag kunnen doen van hun verblijf. Gezichtsherkenning voorkomt vervolgens elke vorm van ontduiking/onttrekking.

  • Ger-Korat zegt op

   Wat het aantal coronagevallen betreft begrijpen de meeste mensen dat er iets niet klopt in Thailand. Heb gehoord dat een test 5000 baht kost en als de test negatief is, geen corona, dan mag de tester deze zelf betalen. Eveneens las ik dat men op zoek is naar een goedkopere testvariant van rond de 1000 baht terwijl de huidige test vanaf het laboratorium al 3000 baht kost, met wat winst voor de ziekenhuis kom je ook zo op eerstgenoemde 5000 baht uit. Dat zal de reden kunnen zijn van het lage aantal gevallen in Thailand. Idem in Nederland wordt al minder getest vanwege de beperkte hoeveelheid. Dus zowel in Thailand als Nederland zullen meer dragers zijn dan officieel vermeld.

  • Cornelis zegt op

   Waar haal je die bewering over die simcard vandaan? Flagrante onzin!

  • Cornelis zegt op

   N.a.v. mijn misschien te snelle eerste reactie: heb nu je bron gevonden, maar het betreft kennelijk één bepaalde provider, ene.e.a. is op basis van vrijwilligheid.

   • peter zegt op

    Er is een app in omloop die moet je downloaden en daar alles op invullen.
    zoals 2x per dag temperaturen en ook waar je bent geweest.
    hier is de info helaas in Engels

    https://th.usembassy.gov/covid-19-information/

 10. Ferdinand zegt op

  Ik zit sinds 16/2 weer in NL en heb mezelf in quarantaine geplaatst zolang het nodig is.
  Vandaag is het aantal besmette personen boven de 1100 uitgekomen.

  Iedereen heeft nu zijn eigen vraagtekens en onzekerheden rondom het reizen naar en van Thailand / Nederland door de Corona uitbraak. Adviezen geven blijft moeilijk, de meeste van ons zullen toch onder persoonlijke omstandigheden hun reis moeten beoordelen. Gezond verstand komt wel eens in botsing met regelgeving van een regering.. zie de opmerking “vuile farang” van de thaise minister.

  Ik ben geen deskundige op het gebied van virussen, maar heb vanaf dag 1 de toestand in China gevolgd en de voortschreiding van de besmetting over de wereld. Door zeer hard in te grijpen heeft men in China de verspreiding van het virus weten te stoppen..maar er zijn daar vandaag nog steeds 13000 actieve ziektegevallen in beeld die anderen kunnen besmetten.. wat ik daarmee wil zeggen is dat in drie maanden tijd door zeer hard werken en strenge maatregelen, het probleem nog niet helemaal is opgelost. Vanuit die gegevens kijkend naar de rest van de wereld, zal het in sommige landen nog veel langer duren voordat de besmetting tot stilstand komt.. daarom schat ik in dat de meeste landen pas eind van 2020 weer veilig zullen zijn en hun grenzen weer openen. (Hopelijk heb ik het mis)

  Mijn vriendin zou 25 maart naar NL komen, maar we hebben besloten dit uit te stellen. je kan in Nederland nu de komende weken toch nergens heen, alles is gesloten tot eind maart… wat hoogstwaarschijnlijk nog met een maand zal worden verlengd..
  We hebben dus nu een facetime relatie om het zo te zeggen.

  We zullen allemaal deze pandemie moeten uitzitten.
  Ik wens iedereen daarbij het beste en hoop dat je verschoond blijft van een besmetting..

  Groet vanuit een winderig Nederland

 11. Laurent zegt op

  Ik ben zojuist in Thailand aangekomen (15-03-2020) vanuit Amsterdam met Eva air.. Was binnen 2 minuten door de immigratie. Er waren geen aanvullende maatregelen. Geen app hoeven installeren. Geen meldplicht.. Zit nu op Walking Street met een fles bier 🙂

 12. Wilco zegt op

  Zo dat is mooi, ik ga de 21e ook met EVA maar ik twijfel nog om te gaan als je al die verhalen lees en hoor over dat corona hier en in Thailand.

 13. John Chiang rai zegt op

  Bij alle maatregelen die de Thaise regering bij het bezoeken van buitenlanders treffen wil,wordt na mijn mening het gevaar dat uitgaat van de eigen bevolking duidelijk onderschat.
  Het zijn met zekerheid niet alleen de Farang,die volgens de Minister van volksgezondheid zo smerig zijn,dat hier het grootste gevaar van besmetting van uitgaat,maar ook de vele Thai die nog geen eens doorhebben dat ze reeds besmet zijn.
  Hoewel de meeste grote Songkran happeningen in het land verboden zijn,zal men weinig ondernemen kunnen tegen die Thai met Songkran reeds besmet of niet,door het hele land reizen om hun Familie te bezoeken.
  Velen die denken dat de Thaise begroetings cérémonie,door het geven van een Wai en het niet geven van zoentjes,een stuk risico bewuster afloopt als bij de meeste Farang,maken hier een enorme denkfout.
  Waar velen op het land,de z.g.n. vieze Farang iets leren kunnen van hun steriele Wai gebruik,maken erg velen met hun eetgebruik weer ongedaan.
  Bij veel Thai op het land is het sinds generaties een gebruik,dat men met de vingers gezamelijk in een grote schotel of pan zijn eten uitzoekt,om het vervolgens iedere keer opnieuw naar hun mond te brengen.
  In een tijd waar geen Corona heerst,en bovendien ook niemand hiermee zeker besmet kan zijn,is dit natuurlijk een een vertrouwde handeling,die nu verheerende gevolgen hebben kan.
  Vooral als er ook nog bij gedronken wordt,wat bij veel Thai zeker met het Songkranfeest geen zeldenheid is,zou ik hiermee meer problemen hebben als met de eetgewoonten van de meeste Farangs die van een Thaise Minister als smerig betitelt worden.
  Hoe denken de lezers hierover,als ze in een gezelschap van Thai zitten, die al hoestende en in de tanden pulken hun eten iedere keer in de mond schuiven,en in deze tijden worden uitgenodigd om mee te eten.??
  Ik zou hier in tijden van Corona,zelfs met het gebruik van een lepel,die iedere keer van de mond in de gezamelijke schaal reeds bedenken hebben.

 14. Desiree zegt op

  Het is heel eenvoudig: net als in de rest van de wereld kunnen de maatregelen van dag tot dag aangescherpt worden. Het advies is: verplaats je niet. En voor wat betreft Thailand kan je er vanuit gaan dat het aantal besmettingen veel hoger ligt dan vermeld wordt. Dus laat je vakantie niet verpesten met de informatie die je nu hebt. Neem ook je verantwoordelijkheid. En.. Thailand loopt niet weg, stel je bezoek uit om erger te voorkomen voor de toekomst. Zo moeilijk is dat toch niet.

  • Desiree zegt op

   Kan mij ook voorstellen dat werkgevers die al genoeg getroffen worden gaan zeggen: prima, ga maar reizen maar als je vast komt te zitten is dat voor eigen rekening. Dus denk na voor je gaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website