Thailandblog bestaat 4 jaar: Hieperdepiep Hoera!

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags:
10 oktober 2013

Op 10 oktober 2009 plaatste khun Peter (niet zijn echte naam) zijn eerste posting op Thailandblog. Vier later is Thailandblog de grootste Thailandcommunity van Nederland en België met 230.000 bezoeken en 75.804 unieke bezoekers per maand. 

Dat danken we aan Peters tomeloze inzet, want geen dag kon en kan hij verstek laten gaan. Elke dag moeten er minstens zeven postings op de blog staan en elke dag moeten reacties beoordeeld worden door zijn alter ego, de moderator.

Veel vrije dagen waren niet er niet bij. Alleen in de periode dat hij assistentie kreeg van twee redacteuren, kon hij er tussenuit. Die zijn inmiddels vertrokken. Ikzelf kwam er pas vorig jaar bij. Een tijdje geleden ging onze khun Peter samen met zijn Thaise vriendin Kan een lang weekend naar Parijs. Hij schreef me na terugkomst dat hij zich drie (sic!) dagen niet met de blog had beziggehouden. En dat mag een wondertje heten voor workaholic Mr. Thailandblog.

Wie benieuwd is, hoe het allemaal zo gekomen is en wat er de afgelopen vier jaar is gebeurd, verwijs ik naar het boekje Het Beste van Thailandblog, dat nog steeds besteld kan worden (zie de advertentie op de homepagina in de linkerkolom). Daar kunt u het allemaal haarfijn in lezen.

Rest mij khun Peter van harte te complimenteren en te feliciteren met zijn geesteskind en hem nog vele blogjaren toe te wensen. Wanneer Peter volgend jaar drie maanden naar Thailand komt, toosten we erop (als hij tenminste niet in de armen van Kan ligt).

Dick van der Lugt
Eindredacteur

Kapitein khun Peter

Wij, gastbloggers, reageerders en andere aanklikkers kunnen de illusie hebben dat we er een beetje toe doen; zonder kapitein khun Peter zouden we Thailandblogloos door het leven moeten.

De kapitein en ik, kan ik verklappen, hebben een af en toe en wat weerbarstige relatie. Dat ligt aan mij natuurlijk en daarom heb ik sinds mijn aantreden als gastblogger in 2010 een paar maal de blogdeserteur gespeeld. Wat een ellende mensen. Het is als met echte liefde. Je beseft pas echt wat je mist na de dreun van de dichtklappende deur.

Thailandblog is na een wat roerige periode met wisselingen in de redactie in rustiger vaarwater gekomen. Kwaliteit, diversiteit en professionaliteit zijn gestegen, wat behalve aan de kapitein zelf ook te danken is aan Dick van der Lugt, zijn roerganger.

Het is een perfect bloghuwelijk, waarin bezonnenheid en journalistieke afwegingen van de roerganger hand in hand gaan met de energie en kennis van de wondere internetwereld van de kapitein. Voeg dat bij hun kennis van en genegenheid voor Thailand en het is duidelijk dat dit blog de concurrentie in het embryonale stadium laat.

Alle reden allereerst hen beiden en vervolgens een beetje ons allemaal te feliciteren met deze vierde verjaardag van Thailandblog. Blijft er nog wat te wensen over? Natuurlijk, al was het maar omdat zelfgenoegzaam op de eigen borst kloppen neerkomt op de meest snelle route naar het kerkhof van gesneefde blogillusies. Zo mogen van mij de discussies nog wat levendiger en puntiger, maar dat is een kwestie van smaak.

Op mijn persoonlijke verlanglijstje voor dit komende levensjaar staan in elk geval meer bijdragen over vele facetten van het Thaise dagelijks leven, minder geneuzel over Thaise vrouwen en relatieproblemen en vooral minder lezersvragen van het kaliber Waar ligt Thailand en hoe kom ik daar dan? Waarmee ik overigens niet wil suggereren dat geweld moet worden gedaan aan het streven om iedereen wat van haar of zijn gading op Thailandblog aan te bieden.

Nog meer lees- en schrijfplezier allemaal en khun Peter en Dick, bedankt!

Hans Geleijnse
Gastblogger


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

34 reacties op “Thailandblog bestaat 4 jaar: Hieperdepiep Hoera!”

 1. chris zegt op

  van harte gefeliciteerd met de verjaardag. Dat er nog maar vele mogen volgen.

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Hieperdepiep Hoera !!!
  Thailandblog is, net als koffie en de Belgische krant, een deel van het dagelijks ochtendritueel in Thailand.
  Gefeliciteerd !!!

 3. Farang tingtong zegt op

  Hartelijk gefeliciteerd, sùk san wan gèrt, en lang zal het Blogkie leven…hiepperderpiepperderpiep hoeraaaaaaaaa !!!!
  Net uit bed douchen dan koffie en dan lekker Thailandblog lezen dat is mijn vaste ochtendritueel.

 4. Mathias zegt op

  De jaartjes gaan steeds sneller, van harte gefeliciteerd!!! Door dit gezever is de reactie nu lang genoeg om geplaatst te worden…lol.

  @ redactie: kan een korte reactie die hout snijd ook geen inhoud hebben aan de posting?

 5. cor verhoef zegt op

  Van harte en proficiat! Dat er nog maar vele jaren mogen volgen. Ik zeg, champagne!!

 6. Rob V. zegt op

  Gefeliciteerd, mijn complimenten aan alle bemanning en passagiers. De tijd vliegt voorbij dus nog 4 jaar en vele volgende jaren er bovenop. Chok dee!

 7. Jacques zegt op

  Thailandblog bestaat 4 jaar.
  Met 7 postings staat het dagelijks klaar.
  Voor expat, toerist en overwinteraar.

  Het nieuws dat wordt gebracht door Dick.
  Stellingen van khun Peter geven vaak een kick.
  De vele informatie verruimt je Thaise blik.

  De dagboeken geven een gevarieerd beeld.
  Ze laten zien waarom Thailand nooit verveelt.
  De vele reacties tonen aan dat het blog leeft.

  Nog vele jaren,
  Jacques

  • Khun Peter zegt op

   Leuk Jacques! Bij deze benoemen wij jou tot ‘Dichter des Thailandblog’.

   • Jacques zegt op

    Dat zou een nieuwe uitgave kunnen worden: De beste gedichten van Thailandblog.
    Daar moet ik met Dick eens over hebben, want die kan er ook wat van.

 8. diditje zegt op

  Van harte gefeliciteerd.
  Ook ik kijk dagelijks met ongeduld uit naar het nieuws van thailandblog.
  Uit vertrouwelijke bron heb ik vernomen dat er binnen 6 jaar, ter viering van jullie 10 jarig bestaan, een bloemenboeket zal afgegeven worden.
  Binnen 96 jaar, komt de burgemeester je persoonlijk een geschenk overhandigen.
  Hopelijk bestaat thailandblog dan nog !
  Van harte.
  Denis

 9. Rene Martin zegt op

  Gefeliciteerd met het jubileum. Elke dag kijk ik uit naar de nieuwe Thailandblog en ik wil de redactie bedanken voor de diverse onderwerpen die worden aangesneden op het blog. Veel succes verder en nog vele jaren. Rene

 10. Bennie zegt op

  Bedankt Peter en alle andere bloggers voor de inzet. Het is voor velen een genoegen om zonder moeite vele nieuwtjes te vernemen uit het thuis-of 2de thuisland.
  Herfstgroeten vanuit België.

 11. Neushoorn zegt op

  Gefeliciteerd. Het is een dagelijks plezier om lezen. Nog belangrijker: je steekt er ook nog dagelijks iets van op. Doe maar lekker verder zo.

 12. Wessel B zegt op

  Persoonlijk ben ik dagelijks diep onder de indruk van de zeer uitgebreide nieuwsupdate door Dick van der Lugt. Het kan niet anders zijn dan dat het vele uren kost om alle informatie in prettige leesbare stukken op te dienen. En dat elke dag! Ik vind het een fenomenale prestatie!

 13. top martin zegt op

  Gefeliciteerd !. , ook alle medewerkers !

  Ook proficiat voor het idee een inhoud up-grade te doen en vragen niet meer toe te laten zoals; ik heb een Thailand vlieg ticket, wat is daar te zien ?. Of, ik wil business doen in Nederland met Thaise produkten. Wie verteld mij hoe ik er rijk er mee wordt ?.

  Jullie hebben een goede reden om te vieren.
  Dat zou ik doen als ik jullie was. PROOST !! top martin

  • Khun Peter zegt op

   Beste, Thailandblog is er voor iedereen. De meeste bezoekers van Thailandblog zijn nog altijd toeristen uit Nederland en België. Die hebben nu eenmaal andere vragen dan expats. En als je een lezersvraag niet interessant vindt dan moet je hem gewoon niet lezen.

   • rebell zegt op

    Ik ga er van uit dat jullie aan het vieren zijn ? Gefiliciteerd met de verjardag.

    Leuke stelling. Zitaat; een lezersvraag NIET lezen om dan te weten of hij interressant is ?.
    Prima idee. Ga ik meteen uit proberen. Op jullie gezondheid en nog vele jaren. rebell.

    • Khun Peter zegt op

     Dank voor de felicitaties. In de titel en samenvatting staat waar de vraag over gaat. Het lijkt mij daarom niet moeilijk om te bepalen of iets wel of niet interessant is om te lezen.

     • rebell zegt op

      Hij die lezen kan is in definitief in voordeel. Julllie samenvatting is in orde. Heb ik helemaal niets over gezegd. Het gaat over wat sommige bloggers schrijven. Dan mag-kan iedereen wel reageren, maar als alleen inhouderlijk positieves geplaats wordt (bepaald de redaktie) heeft de blog meer inhoud, denk ik. Dat gelt ook voor sommige lezer vragen die toch geplaats worden ondanks de kern van onzin. Daarom waardeer ik de positieve plannen, daar in de toekomst verbetering in aan te brengen. Het betekend ook, dat dit niet alleen mij opgevallen is. Ik hoop dat jullie nog genoeg champagne hebben. rebell

 14. Paul D zegt op

  Ik ken Thailandblog nog maar een paar maanden.
  Dank zij deze blog heb ik al veel informatie kunnen vergaren over het land waar ik verliefd op ben.
  Er moet ongelofelijk veel energie en tijd nodig zijn om elke dag weer zoveel, gevarieerde, informatie te brengen.
  Proficiat en dank aan het het team achter de Thailandblog

 15. LOUISE zegt op

  Proficiat Khun Peter en Dick,

  Bewondering voor jullie inzet om toch maar elke dag weer aan te komen met een nieuw onderwerp.
  Zo kunnen een hoop mensen hun ergernisjes van zich afschrijven en af en toe een plonsje azijn, dat houdt het ook levendig.

  Wij hopen er nog lang van te mogen genieten.
  Louise

 16. T. van den Brink zegt op

  Peter, van harte Gefeliciteerd met de 4e verjaardag van Thailand blog!! Als je al de artikelen leest op deze Site dan is het niet zo verwonderlijk dat het zo’n succes is geworden ik ben er van overtuigd dat er nog veel verjaardagen zullen volgen! Ik hoop er
  in ieder geval nog heel veel mee te maken! Ik geniet er nog elke keer van!

 17. Lenny Maat zegt op

  Van harte met deze mijlpaal. Blijf zo doorgaan, het is iedere dag het genieten !

 18. Fred Schoolderman zegt op

  Van harte gefeliciteerd! Elke dag kijk ik wel even en het is altijd de moeite waard.

 19. Khunflip zegt op

  Gefeliciteerd khun Peter!

  Maar eh.. dat je nu de grootste Thai-Holland community plek bent komt ook deels door het plotseling verdwijnen van Thaiportal.nl . Die ging een klein jaartje geleden plotseling uit de lucht en is sindsdien niet meer online geweest. Heel jammer, want ik heb jarenlang bijgedragen met allerlei nuttige tips en weetjes over Thailand. Bovendien heel wat mooie fotoalbums en clips geüpload. De hele opzet en look van thaiportal.nl vond ik veel gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker dan dit, dus er valt nog veel winst te behalen op dit vlak.

  • Khun Peter zegt op

   Beste Khunflip, er is geen relatie tot onze groei en het verdwijnen van Thaiportal. Ook toen Thaiportal nog bestond had Thailandblog al meer bezoekers. De webmaster is er mee gestopt omdat hij er geen tijd meer voor had en veel bezoekers zag vertrekken naar Thailandblog.
   Dat jij Thaiportal aantrekkelijker vond, is je goed recht. Gelukkig dachten/denken veel Thailand liefhebbers er anders over en zijn die nu erg blij met Thailandblog.

  • martin zegt op

   De hoeveelheid werk die het met zich mee brengt is heel zeker een grote waardering waard. Of de inhoud dat reflekteerd is een geheel andere vraag Khunflip, maar niet vandaag. Te weten dat groot stel mensen elke dag hun lol hebben is een extra waardering waard. Stel je voor, je hebt geen Thailandblog, . . wat ga je dan doen ? Daarom, feest vieren en door gaan. top martin

 20. harry bongers zegt op

  VAN HARTE GEFELICITEERD! En hopen dat we dit nog vele jaren kunnen blijven lezen.
  Want het lezen van thailandblog in de morgen is als taart bij de koffie.

  Ga zo door en nog vele jaren.

  Harry.

 21. Pim zegt op

  Ik herinner mij nog dat 4 jaar geleden ik het blog1 x per dag intikte , dat was toen voldoende om te bezoeken .
  Nu om maar zeker niets te missen is het 6x per dag .
  Ik vraag mij telkens af ,waar halen Dick en Khun Peter de energie vandaan ?
  Behalve wat zij plaatsen, lezen zij ook inzendingen die niet door de beugel kunnen .
  Persoonlijk had ik het bijltje er bij neergegooid .
  Ik begin te geloven dat wij het bestaan van Thailandblog.nl daar een goede geest aan meewerkt .
  De geest heet volgens mij KAAAAAAAAAAAAAAAAAN .
  Wat Kan kan kan Kan alleen .

  In ieder geval hoop ik nog lange tijd te kunnen genieten van dit blog .

 22. Jose zegt op

  Natuurlijk sluit ik me aan bij de andere felicitaties. Op naar het eerste lustrum. Ook wij lezen Thailandblog altijd met veel genoegen. Als we weer naar Thailand kunnen gaan hebben we genoeg aanknoop punten om de reis goed te plannen of zelfs helemaal niet!!!
  Door jullie info redden we ons wel. Nogmaals BEDANKT.

 23. Robbie zegt op

  Graag sluit ik me aan bij alle bovenstaande lovende opmerkingen en felicitaties aan het adres van Khun Peter én alle (ook ex-)redacteuren en andere medewerkers. Ik heb veel bewondering voor jullie energie en nog meer voor het prachtige eindresultaat! Iets om trots op te zijn en nog verder uit te bouwen. Chapeau!

 24. GerrieQ8 zegt op

  Allemaal een dikke proficiat. Zie uit naar de 5e verjaardag. Feestje ?

 25. John E. zegt op

  Van harte gefeliciteerd met jullie 4 jarig bestaan. Ik ben elke dag (vaak een aantal maal per dag) te vinden op Thailandblog. Ik heb Thailandblog dan ook niet voor niks op mijn bureaublad staan. Top!

 26. Khun Chiang Moi zegt op

  Hartelijk gefeliciteerd, ikzelf ben vanaf het begin fan en lezer van Thailandblog. Bijna dagelijks lees ik het blog soms spaar ik ze een paar dagen op (tijdgebrek) en als ik in Thailand ben lees ik ze dagelijks (meer tijd). Sinds januari 2012 bewaar ik alle uitgaven (digitaal) waarom ik dat doe weet ik niet maar vind het waardevol. Beste redactie ga door met dit Thaise succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website