Vandaag stap ik op het vliegtuig, op 6 juni zet ik weer voet op Thaise bodem en op 7 juni hervat ik de rubriek Nieuws uit Thailand die u de afgelopen weken heeft moeten missen. De vraag ‘Hoe was je vakantie?’ hoeft niemand te stellen, want die heb ik al beantwoord in mijn serie Bericht uit Holland. 

Tijdens mijn vakantie werd de staat van beleg uitgeroepen, gevolgd door de coup. Waarom dat niet had kunnen wachten totdat ik terug was, weet ik niet. Ik vermoed dat kwaadaardige geesten er de hand in hadden. Die houden waarschijnlijk niet zo van journalistieke pottenkijkers.

Vanzelfsprekend besteedde Thailandblog veel aandacht aan de staat van beleg en coup; de berichten scoorden een record aantal lezers, zoals het volgende overzicht laat zien (20-24 mei).

Kop Pageviews Unieke bezoekers
Leger roept staat van beleg uit 4.448 3.692
Thailand volledig uit de gratie bij toeristen 2.970 2.707
Suthep negeert bevel leger; roodhemden willen wel praten 2.422 2.190
22 landen hebben het reisadvies voor Thailand aangescherpt 2.717 2.395
Shinawatra’s zijn niet gevlucht; wnd premier weer afwezig bij overleg 2.166 1.913
Coup in Thailand: Leger stuurt regering naar huis 5.293 4.002
Situatie in Thailand: Informatie voor toeristen 12.042 10.489
Lezersvraag: Gaat de situatie in Thailand escaleren? 2.582 2.261
Breaking News 24 mei 6.605 5.599
Senaat ontbonden, politiecommissaris ontslagen 2.445 2.078

 

Vanaf 7 juni volg ik het allemaal weer vanaf mijn pied à terre in Bangkok. Elke ochtend om half zes brengt de krantenbezorger de Bangkok Post en daaruit maak ik weer een selectie van berichten die relevant zijn voor de bloglezers in Nederland en België, en expats en toeristen in Thailand.

Ik heb er zin an. U ook om ze te lezen?

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “‘Nieuws uit Thailand’ is terug van vakantie”

 1. Rob zegt op

  Zeker weten weer goede informatie. Ga zo door. Rob

 2. Gerrie Q8 zegt op

  Alvast welkom Dick, maar bereid je voor op een warm, zeg maar heet, Bangkok. Voorlopig alleen de temperatuur dan, want de rest valt wel mee. Denk niet dat er vanaf je uitkijkpost veel te zien valt, dus naast de Bangkok Post zal je Kuifje moeten gaan spelen voor meer “indept” informatie voor ons lezers in binnen – en buitenland.

 3. Soi zegt op

  Heel goed Dick, hardstikke prima en welkom thuis! “Ze” hebben het wat rustig aangedaan, geen gekke of andere bokkesprongen, maar naar verluidt gaat het grote nieuws na 7 juni pas beginnen. Maak je borst maar nat, hetgeen met de voortdurende hoge temperaturen niet van de lugt zal zijn. Alvast weer dank voor alle het werk dat je gaat verrichten!

 4. Rob V. zegt op

  Alvast een goede reis toegewenst en welkom weg,of terug, maar voor mij ga je weg, of klinkt dat onbeleefd?
  Ik kijk weer uit naar je dagelijkse berichtgeving, dank!

  Zou toch wat zijn als ze nu in Den Haag ook de stekker eruit trekken.

 5. Thomas Tandem zegt op

  Tijdens de afwezigheid van de nieuwsrubriek regelmatig gedacht ‘even kijken wat er vandaag gebeurt is’ maar dat ging dus niet door. Fijn dan ook, dat je de rubriek na deze welverdiende pauze weer vol energie kunt voortzetten!

 6. Henk J zegt op

  Goede reis gewenst, ook ik ben eergisteren terug gevolgen na een 2.5 week vakantie in Nederland. Het weer was redelijk tot goed in Nederland maar de laatste dag regende het pijpenstelen.
  De A380 met een stopover van 3 uur in Dubai heeft mij keurig naar Bangkok gebracht.
  Geen files bij de immigratie. Vanaf het vliegveld met de airportlink naar payathai, even met de bts naar Victori monument en dan met de bus 166 naar Pak Kret. De snelheid van deze trip was formidabel.
  Niets gemerkt van enige verandering maar dat zal de komende dagen uitwijzen.

 7. vanderhoven zegt op

  ‘welcome home’ Rob ik kijk uit naar uw nieuwsvertalingen!

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ vanderhoven Dat moet een tikfoutje zijn: niet Rob, maar ik maak Nieuws uit Thailand. Ik heet nog steeds Dick.

 8. Jack G. zegt op

  Net terug uit Thailand en ik wil Thailandblog bedanken voor de info die ze de afgelopen weken hebben gegeven over de ‘toestand’ in Thailand. Ik heb vele familieleden, vrienden en overige aanverwanten naar deze site verwezen omdat zij bezorgd waren over ‘toestand’ ‘Toeristen in Thailand op de vlucht’ aldus een Telegraafkop en nog vele andere wilde verhalen die in de Nederlandse media verschenen. Wel opvallend was dat de luchthaven van Bangkok waarschijnlijk een nieuwe chef bij de stempelpost heeft aangesteld sinds mijn vorige bezoek in november. Alle stempelhokjes waren bemand en de doorstroming was goed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website