Oliebollen, appelflappen, champagne, sterretjes en zwaarder vuurwerk: ze horen allemaal bij de jaarwisseling, maar die is niet compleet zonder een nieuwjaarsreceptie, waarop je vriend (en vijand?) een gelukkig of zalig nieuwjaar wenst of wat er verder voor varianten mogelijk zijn op deze wens.

Dus leek het Thailandblog een goed idee om deze mooie traditie voor onze blogauteurs en –lezers te introduceren. Dat staat te gebeuren op 12 januari in Bangkok. We maakten bekend dat we bij minder dan 10 aanmeldingen de receptie zouden afblazen, maar dat hoeft niet. Twintig mensen hebben laten weten te zullen komen en daar zijn we de eerste keer zeer mee in ons nopjes. Voor alle duidelijkheid: Bangkok Shutdown begint pas op maandag 13 januari, dus u kunt ongestoord de feestzaal bereiken (met de BTS zie verder).

Operation Smile Thailand

Doel van de receptie is niet alleen wensen uit te wisselen, maar ook wat bahtjes op te halen voor Operation Smile Thailand, het goede doel dat de stichting Thailandblog Charity in het eerste jaar van haar bestaan steunt. Er is al behoorlijk wat geld in de knip dankzij de verkoop van het boekje Het Beste van Thailandblog (is het al in uw bezit? Nee, bestel het dan nu), maar het streefbedrag, inmiddels opgetrokken van 130.000 naar 150.000 baht, is nog niet gehaald.

De bezoekers van de nieuwjaarsreceptie hebben we gevraagd een ‘toegangsprijs’ van 250 baht te betalen. Dat levert 5.000 baht op. Als iedereen nou het dubbele geeft, hebben we 10.000 baht. Maar iedereen kan toch wel 1.000 baht missen, zeker nu de baht zo laag staat? Dan zouden we zelfs 20.000 baht aan het batig saldo kunnen toevoegen. Als dat lukt, springen we enkele gaten in de lucht.

Inmiddels heeft Operation Smile ons bericht dat de heer Nuthavoot Jiratham, Resource Development Manager, naar de receptie komt om iets te vertellen over het werk van de stichting. Directeur Christina Krause bedankt Thailandblog in haar bevestigingsmail ‘for thinking of us and helping us change lives one smile at a time’. Waarvan akte.

Om een lang verhaal nog langer te maken. De nieuwjaarsreceptie gaat door en het boekje Het Beste van Thailandblog kan nog steeds gekocht worden. In april overhandigen we het eindbedrag aan Operation Smile Thailand. Verdere info op http://www.stichtingthailandblogcharity.nl/.

Gegevens

 • Nieuwjaarsreceptie Thailandblog en stichting Thailandblog Charity.
 • Moonshine pub, Sukhumvit soi 22, Bangkok.
 • Zondag 12 januari 2014, 14-17 uur, toegangsprijs 250 baht.

Routebeschrijving

De intieme Moonshine pub is gevestigd aan Sukhumvit soi 22, Bangkok. Gemakkelijk te bereiken via BTS station Asok of Phromg Phong of MRT Sukhumvit. Stukje lopen over Sukhumvit, soi 22 inlopen en na een kleine honderd meter vind je de bar in Queen’s Park Plaza, een dure naam voor twee steegjes, aan je rechterhand.


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk cadeau voor een verjaardag of zomaar? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Het nieuwe jaar kan beginnen”

 1. Rob V. zegt op

  Alvast veel plezier gewenst en natuurlijk is het te hopen dat er ook een mooi bedrag wordt opgehaald. Als ik in Thailand had geweest had ik zeker van de partij geweest. Chok dee!

 2. Roger Hemelsoet zegt op

  We zouden wel willen komen, maar dit jaar gaat het niet; we kunnen immers pas ‘s anderendaags naar huis terugkeren, dat betekent overnachting in het appartement die we altijd huren aan Asoke-Ding Deng en dat ligt net in de shut down zone die de maandagmorgend begint. Ook moeten we terugkeren langs de tolweg Don Meuang en die zal ook gesloten zijn, heb ik begrepen. We moeten immers richting Korat om terug thuis te geraken. Vandaar dat het wellicht voor volgend jaar zal zijn dat we zullen kunnen komen.

 3. Dick van der Lugt zegt op

  @ Rob V en Roger Bedankt voor jullie aardige reacties. Roger zetten we vast op de gastenlijst van volgend jaar. Inmiddels staat de gastenteller op 22, meldt Gerrie Agterhuis, de onvermoeibare organisator, dus mijn rekensommetje klopt niet meer.

  • Gerrie Q8 zegt op

   @Dick, mijn ervaring in het organiseren van “dingen” heeft me geleerd, dat 5-10% van het aantal mensen dat zich opgeeft, niet komt opdagen. Hiermee rekening houdend, komt je rekensommetje dus wel uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website