Drie maanden geleden konden we vol trots melden dat het lang verwachte boekje Het Beste van Thailandblog van de persen was gerold. Onmiddellijk stroomden de bestellingen vanuit Nederland en België binnen. In Thailand kwam de verkoop wat later op gang, nadat Thailandgangers het boekje in hun bagage hadden meegenomen.

Inmiddels is de verkoop zo goed als stilgevallen. Dat kan twee dingen betekenen: iedereen is al in het bezit van het boekje of het gezegde ‘Stel uit tot morgen wat je vandaag had kunnen doen’ is van toepassing. Als dat laatste het geval is, geven wij deze personen het advies: Laat morgen vandaag zijn. Bestel het boekje voordat wij uitverkocht raken.

Thailand

In Thailand zijn van de 85 boekjes 79 exemplaren verkocht. Eén exemplaar is gereserveerd, dus er zijn er nog 5 over. De meeste boekjes werden door Dick Koger in Pattaya verkocht: 24. Dick moet in zijn vorig leven standwerker zijn geweest, dat kan niet anders.

De verkoop tijdens de presentatie in de residentie van de ambassade in Bangkok viel trouwens ook niet tegen. Toen gingen 17 exemplaren over de toonbank.

En dan was er nog de Netherlands-Thai Chamber of Commerce, die 5 exemplaren afnam. Kijk, dat tikt lekker aan.

Nederland, België en Duitsland

In Nederland en zijn buurlanden (ja, er waren ook bestellingen vanuit Duitsland) stroomden na de eerste aankondiging de bestellingen binnen. In het begin met tientallen per dag, daarna werden het tientallen per week.

Maar vanaf begin oktober zakte de verkoop in. De laatste verzending was 14 oktober. Toen waren er vanuit Nederland 229 exemplaren van ons eigen rode boekje de deur uitgegaan. Het hadden er meer kunnen zijn, maar niet iedere bestelling leverde een aankoop op. En uw penningmeester werkt vanuit het principe: Geen geld, geen Zwitsers.

Nog  4 exemplaren wachten op een nieuwsgierige lezer. Maakt u zich echter geen zorgen, u kunt nog steeds zoveel bestellen als u wilt. Mocht de voorraad tot nul zijn gedaald dan bestellen we gewoon bij.

Voor de liefhebbers van statistieken: 2 boekjes zijn naar Duitsland verzonden, 22 boekjes naar België en 205 exemplaren zijn in Nederland uitgedeeld.

Verkoop gaat door

Voorlopig stoppen we nog niet met de verkoop. December nadert met sinterklaas en kerstmis, twee gelegenheden waarbij mensen elkaar cadeautjes geven. Mocht u nog geen idee hebben wat u dit jaar eens zou kunnen geven, klik de besteladvertentie in de linkerkolom van de blog aan en plaats uw bestelling.

Het boekje wordt na betaling – zolang de voorraad strekt – per ommegaande toegestuurd. Moet er eerst bijbesteld worden, dan zal de verzending iets langer duren. De levertijd van een nabestelling is ongeveer een week.

Misschien ook een idee voor bedrijven die zaken doen in of met Thailand. Is er nog een plek vrij in het kerstpakket? Laat het ons weten en we vullen het gat.

Verder hebben we een stille hoop dat het lukt een touroperator, die reizen organiseert naar Thailand, te interesseren voor een speciale uitgave, die aan Thailandgangers cadeau wordt gedaan. Er wordt aan gewerkt, maar of het lukt, durven we niet te zeggen. Duimen maar.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Het Beste van Thailandblog (19): De stand van zaken”

 1. dickvanderlugt zegt op

  Zoals ze op de markt zeggen: Wie maakt me los? Dat hoef ik niet meer te zeggen want Chris de Boer heeft de laatste 5 boekjes gekocht (Bangkok). Mocht dat nodig zijn, dan kunnen we altijd een verse voorraad uit Nederland laten komen.Enkele bloglezers, die regelmatig heen en weer reizen, hebben al aangeboden boekjes in hun bagage te willen meenemen. Dus bestellen kan nog steeds in Thailand.

 2. Hans Willemsen zegt op

  Wat is de prijs van het boek “Het Beste van Thailandblog? Ik heb misschien wel interesse in enkele exemplaren.

  • dickvanderlugt zegt op

   @ Hans Willemsen € 14,95 of 600 baht plus verzendkosten. Klik voor meer informatie hier: https://www.thailandblog.nl/bestel-boek-beste-van-thailandblog/

 3. joost zegt op

  Met veel plezier en herkenning gelezen. Een aanrader voor elke Thailand ganger.

 4. danny zegt op

  beste Dick,
  Ik denk dat het een goed idee is als je af en toe na de vertaling van Bkk-Post je lezers erop attent maakt dat er een boekje is uitgebracht..het beste van Thailandblog.

  Ook ik was het weer vergeten en zal het vroeg of laat bij je in Bkk willen ophalen..leuk !
  Je kunt er volgens mij heel veel van verkopen als je de mensen eraan blijft herinneren…laat het niet in de vergetelheid raken dat zou heel erg zonde zijn.
  bedankt voor je fijne vertaling.. Danny

  • dickvanderlugt zegt op

   @ Danny Goeie suggestie. Ga ik doen. Herhaling is de kracht van de reclame.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website