Het allitereert mooi en de opbrengst gaat in beide gevallen naar hetzelfde doel, maar dat zijn dan ook de enige overeenkomsten tussen boksen en boekje, oftewel het boekje ‘Het Beste van Thailandblog’ en de Fight Night in het Dusit Thani hotel in Bangkok.

De bokswedstrijd wordt voor de derde keer gehouden om geld in te zamelen voor Operation Smile Thailand, een organisatie die operaties aan hazenlippen en open gehemeltes financiert voor kinderen van wie de ouders de dure operatie niet kunnen betalen. Circa 1 op de 500 Thaise baby’s wordt met zo’n afwijking geboren. De eenvoudigste operatie duurt 45 tot 60 minuten.

Tijdens de Fight Night op 17 oktober boksen expats en een ‘huisvechter’ van het hotel vier wedstrijden. Bezoekers betalen 3.300 baht, maar daar krijgen ze ook een gratis driegangen menu en drank voor. Het hotel stelt de ballroom om niet ter beschikking, leveranciers sponsoren het eten en drinken. De expats, waaronder geen Nederlander, zijn zes maanden in training geweest.

Het initiatief voor de Fight Night werd genomen door OST-bestuurslid Therese Beauvais. Begin 2011 kwam ze in contact met een Britse amateurbokser, die in Bangkok woont. Hij fungeert sindsdien als trainer van de expats. De trainingen vinden plaats in de Bangkok Fight Club, door de eigenaren gratis ter beschikking gesteld. ‘OST is een charity die goed werk verricht’, zegt Wichuta Lohityotin, echtgenote van de hoofdinstructeur.

De Fight Night resulteerde vorig jaar in een batig saldo van 2,2 miljoen baht, een bedrag dat stichting Thailandblog Charity met de verkoop van het boekje Het Beste van Thailandblog in de verste verte niet zal halen. Want dan had het boekje minstens € 75 moeten kosten in plaats van de huidige € 14,95. En of er dan nog belangstelling voor was geweest, kan ernstig betwijfeld worden.

Het Beste van Thailandblog kan trouwens nog steeds besteld worden. Raadpleeg hiervoor de pagina Bestelwijze. In Pattaya en Bangkok kan het boekje worden afgehaald.

(Bron: Bangkok Post, 23 september 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Het Beste van Thailandblog en Fight Night steunen hetzelfde doel”

 1. Jacques zegt op

  Toen ik las dat bezoekers van een avondje boksen 2,2 miljoen op tafel leggen voor Operation Smile was mijn eerste reactie: Wat moeten wij daar nog aan toevoegen?
  Doen we iets fout? Is de prijs van het boekje veel te laag? Was de presentatie te eenvoudig?
  Vervolgens bedacht ik dat het antwoord op die vragen 3 x nee is. Het gaat om het goede doel. Er zijn vele manieren waarop geld ingezameld kan worden. Een internationaal boksgala is niet te vergelijken met een Nederlands talig boekwerkje.

  Anders dan bij een boksgala was de presentatie van ‘Het Beste van Thailandblog’ slechts voor een select publiek. Dat geldt ook voor het boekwerkje zelf. Velen hebben zich al aangesloten bij dit selecte lezerspubliek. Het kunnen er nog steeds meer worden. Bestelt u maar.

  Wij zullen minder kinderen kunnen helpen dan de organisatoren van Fight Night, dat staat vast. Maar onze bijdrage zal dezelfde ‘smile’ te voorschijn toveren bij de kinderen die hierdoor een nieuwe toekomst hebben. Daar gaat het om.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website