Beste lezers van Thailandblog,

We hebben spannend nieuws om met jullie te delen. Na langdurige onderhandelingen hebben we besloten om de redactie van Thailandblog volledig over te dragen aan ChatGPT, het revolutionaire taalmodel van OpenAI!

Vanaf komende zaterdag zal ChatGPT verantwoordelijk zijn voor het schrijven en redigeren van alle artikelen op Thailandblog. Deze overname stelt ons in staat om onze lezers nog meer kwalitatieve en gevarieerde content te bieden, aangezien GPT in staat is om razendsnel te reageren op het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in Thailand.

We begrijpen dat dit een grote verandering is, maar we zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst is van online journalistiek. GPT heeft zich al bewezen als een betrouwbare en deskundige bron van informatie, en we zijn enthousiast om deze nieuwe samenwerking aan te gaan.

Als onderdeel van deze overname zullen er enkele belangrijke veranderingen plaatsvinden op Thailandblog:

 • Persoonlijke aanbevelingen: GPT zal content op maat aanbieden, afgestemd op de interesses en voorkeuren van elke lezer. Hierdoor wordt je ervaring op Thailandblog nog persoonlijker en relevanter.
 • Meertalige ondersteuning: Dankzij de indrukwekkende taalvaardigheden van GPT kunnen we voortaan artikelen en reacties in meerdere talen aanbieden, waardoor we een nog breder publiek kunnen bereiken.
 • Snellere respons op vragen van lezers: Met behulp van GPT kunnen we sneller en efficiënter reageren op vragen en opmerkingen van onze lezers. Of je nu meer informatie wilt over een bepaald onderwerp of hulp nodig hebt bij het plannen van je reis naar Thailand, GPT staat voor je klaar.

We zijn ons ervan bewust dat deze veranderingen mogelijk vragen of zorgen oproepen bij onze lezers. Daarom willen we jullie geruststellen: ondanks de overname door ChatGPT zullen we ons blijven inzetten voor transparantie, eerlijkheid en de kwaliteit die je van ons gewend was. En zullen wij vanaf de zijlijn bewaken of ChatGPT zich daaraan zal houden.

128 reacties op “Belangrijke aankondiging: Redactie van Thailandblog wordt overgenomen door ChatGPT!”

 1. JosNT zegt op

  Kan het niet geloven.
  In een eerdere posting heb je tegengesproken wat je nu verkondigt.
  Laat ik het maar op een vroegtijdige aprilgrap houden.

 2. Raymond zegt op

  Is het aanstaande zaterdag niet “toevallig” 1 april….

 3. RuudB zegt op

  Ah, eindelijk een goed initiatief. Ik juich deze van harte toe en ben zeer benieuwd op de reacties. Misschien dat er een feestelijk tintje aan de lancering meegegeven kan worden, b.v. door een leuk filmpje van mensen met een fopneus als er na het vullen van het reactie-veld op de verstuur-button wordt geklikt.

  • PeterR zegt op

   Ja, ‘vervelend’ dat de aftrap op 1 april is. Je zou dan denken aan een 1 april grap………..

  • Jo Janssen zegt op

   Haha….Goeie 1 aprilmop

  • Wim de Visser zegt op

   Gaat in op zaterdag 1 april. Toevallig?
   Wel een goede 1 april grap.

   Veel tekst om een 1 april grap te schrijven maar dat is mogelijk ook door ChatGPT geschreven dus weinig moeite

 4. Robert_Rayong zegt op

  Nee hoor beste redactie, laat het zaterdag toevallig 1 april zijn. Veel te doorzichtig.

  Maar ik vrees dat mijn reactie niet zal geplaatst worden.

 5. Rob V. zegt op

  Geweldig idee! Als vaste reageerder merk ik ook dat dit behoorlijk wat tijd kost en dit vele malen efficiënter kan. En met minder tikfouten. Ik zal voortaan ChatGPT dit over laten nemen, dat scheelt mij zeeën van tijd. ChatGPT is het daar mee eens:

  “Het is goed om te horen dat u overweegt om uw reacties door mij, ChatGPT, te laten schrijven. Als een AI taalmodel getraind op basis van de GPT-3.5 architectuur, kan ik u helpen om uw reacties efficiënt en effectief te formuleren. Of het nu gaat om een professionele e-mail, een sollicitatiebrief of een bericht op sociale media, ik kan u helpen bij het vinden van de juiste woorden en zinsconstructies.”

  Bij deze dus de kick-off, ik ga ondertussen een bakkie zetten en iets anders doen:

  “Beste redactie,

  Geweldig idee! Als vaste reageerder merk ik ook dat het schrijven van reacties behoorlijk wat tijd kost en dat dit proces veel efficiënter kan. Bovendien kan het gebruik van een tool als ChatGPT zorgen voor minder tikfouten en een meer professionele uitstraling.

  Ik ben dan ook erg blij dat jullie deze optie hebben aangeboden en ik zal voortaan ChatGPT gebruiken om mijn reacties te schrijven. Ik ben ervan overtuigd dat dit mij zeeën van tijd zal besparen en mijn reacties naar een hoger niveau zal tillen.

  Ik wil jullie ook graag uitbundig prijzen voor jullie inzet om de gebruikerservaring te verbeteren. Het is duidelijk dat jullie ons als lezers en reageerders serieus nemen en alles in het werk stellen om ons te voorzien van de best mogelijke service. Jullie harde werk wordt zeer gewaardeerd! “

 6. Toto zegt op

  1 April

 7. khun moo zegt op

  goed nieuws , volkomen geloofwaardig maar komende zaterdag is het 1 April.

 8. Fool's Day zegt op

  Uh zaterdag al…? Fool’s day – 1 april, kikker in je bil… 🙂

 9. Langepad zegt op

  Hoera! Eindelijk wat niveau hier.

  Ik ben Langepad, beheerder van een groot forum en bovendien onderwijzer en ik erger me al lang aan al die d-dt-t fouten die dit blog zo ontsieren alsof iedere schrijver hier in de klas heeft zitten sufkoppen.

  Blij dat alle artikelen nu door ChatGPT worden gemaakt. Ook van redactie dus, en van Lung, Lammert, Erik en Eric en RobV en alle anderen die kampioen taalfouten zijn. Nota bene.

  Maar redactie, bedenk dat GPT betekent Groots Parmantig Taalgebruik en dat moet niet te kolossaal worden voor die simpele farangzieltjes. Dus geef die software mee ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’ ofwel minder is mooier. ‘C’est le ton qui fait la musique’, redactie, en laat hier geen artikelen verschijnen die zo mooi zijn dat je denkt ‘You keep it not for possible’. Jaja, Engels beheers ik ook…

  Maar verder, alle lof. Ik wil net als RuudB al die gezichten wel eens zien als ze verrast zijn na het indrukken van de zendknop. Want het zal effe wennen zijn aan het nieuwe niveau.

  • Bart zegt op

   Beste,

   Je moet niet alles geloven wat hier geschreven wordt, zelfs als het van de redactie komt 😉
   Voor wat betreft dit topic, de toekomst zal het uitwijzen.

   See you on Saterdaaaaay.

   • Langepad zegt op

    Bart, ik heb ook een agenda hoor….:)

    Als het zo is, dan is het een heerlijke grap. Elders op internet is de sluiting van dit blog al aangekondigd door een grapjanus…..

  • khun moo zegt op

   Langepad,
   We zullen zaterdag of de d-dt-t sufkoppen toch iets slimmer en alerter waren dan de taalpuristen. ;=)

  • Corrie zegt op

   Zaterdag is het toch 1 april?

  • Lung addie zegt op

   Wij, de mensen welke hier vernoemd worden, voelen ons zeer vereerd de titel van ‘Kampioen’ toebedeeld te krijgen door een onderwijzer. Gelukkig zijn die mensen, met hun d-t-dt foutjes er om, met regelmaat van de klok, de vragen van de TB lezers te beantwoorden. Zonder hen zou het TB veel van zijn nut verliezen en blijven zitten met hun vragen die zelfs zonder d-t-dt fouten onbeantwoord zouden blijven, of een antwoord zouden krijgen dat nergens op slaat.
   Jammer dat deze mensen geen taalspecialisten zijn, maar ik zou graag die taalspecialisten en critischie eens een logaritmische of integraal berekening zien uitvoeren. Die zal dan niet enkel vol fouten staan maar zelfs niet opgelost worden. Schoenmaker blijf bij uw leest en geef uw taallessen op school..

 10. RichardJ zegt op

  Jullie zijn wat vroeg met dit bericht want 1 april, da’s pas overmorgen

 11. Lieven Kattestaart zegt op

  Beste redactie,
  geschokt neem ik kennis van deze laatste ontwikkelingen.
  Want na de robot, drone, koelkast met internet, en het automatische antwoordapparaat zijn we nu dus bij het zelfrijdende Thailandblog beland. Mijns inziens een hellend vlak, zó de Cyber-afgrond in.

  Verontrustende visioenen van vele verschrikkelijke verschijnselen vullen mijn hoofd na deze mededeling.
  Maar het ergste?
  Dat ondergetekende als aankomend droogbrood-schrijver met lede ogen moet toezien hoe u me hiermee ook nog dat laatste korstje uit de mond stoot. Dit is van een stuitend onnadenkend automatisme en neem ik u zeer kwalijk.

  Ik zal mij dan ook ernstig beraden op enige verdere samenwerking met dit forum.
  Tabée van een geteisterd schrijver.

  • Chris zegt op

   hallo Lieven,
   De bedenkers van al deze ‘voortuitgang’ waaronder Elon Musk hebben gisteren (nog net in de maand Maart) in een brief gevraagd pas op de plaats te maken met AI zolang we niet genoeg hebben gedaan aan de mogelijke rampen die het kan veroorzaken.

   • Rob V. zegt op

    Elon heeft praktisch niks bedacht, wel iemand met een zak centen die daarna op allerlei dingen zijn naam deed plakken. Maar zouden we dit blog zoals een Tesla volledig op de automatische piloot zetten dan zouden we binnen de kortste keren een ravijn in storten of onszelf frontaal op een stuk steen of geparkeerde vrachtwagen in laten rijden. En al zouden we zaken zoals de moderatie aan een computer over laten zou het publiek ook in no-time weten hoe zo’n ding om de tuin te leiden of op het foute pad te brengen (denk aan de Microsoft bot die in no-time zwaar racistische dingen begon te roepen). Computers en AI blijven een hulpmiddel, zo simpel is het.

   • Nu, het is geen hekserij of zoiets. Dat er grenzen en wetgeving moet komen is duidelijk. Dat zie je nu ook met sociale media waarbij sexting verboden is geworden.
    De Pavlov reactie van sommigen is sterk overdreven. Toen de eerste (soort van) auto op de weg kwam wilde men die ook verbieden.
    Google maar eens op kankeronderzoek en AI, dan zie je dat artsen en onderzoekers heel blij zijn met AI. Nu al kan het levens redden door betere opsporing en behandelingen van kanker. Wie kan daar nu op tegen zijn?
    Iets meer ‘out of the box’ denken!

    • Rob V. zegt op

     Ik kan het ermee eens zijn dat AI een handig hulpmiddel is in veel opzichten, waaronder bijvoorbeeld kankeronderzoek en -behandelingen. Echter, we moeten ons wel bewust zijn van de mogelijke nadelen van AI, met name voor de onderklasse van de maatschappij.

     AI kan namelijk leiden tot de vervanging van menselijke arbeid door machines, wat kan resulteren in massale werkloosheid en toenemende ongelijkheid tussen degenen die toegang hebben tot de technologie en degenen die dat niet hebben. Bovendien kan AI ook bijdragen aan de versterking van reeds bestaande machtsverhoudingen, waarbij bedrijven en rijke individuen met meer middelen de technologie voor zichzelf kunnen houden en zo hun invloed en rijkdom vergroten.

     Daarom is het belangrijk dat we niet blindelings vertrouwen op AI, maar ook kritisch blijven kijken naar de mogelijke negatieve gevolgen ervan. We moeten ons inzetten voor een maatschappij waarin technologie wordt ingezet ten behoeve van de gehele gemeenschap en niet slechts voor enkelen die er het meest van profiteren.

     – MVG een Chat GPT Rob reactie met rood tintje

  • khun moo zegt op

   Lieven,

   Wacht nog even met je geplande afscheid tot zondag.
   De uitslag zou wel eens anders kunnen uitpakken .;=)
   Schrijf zaterdag een notitie maar even in je agenda en wellicht gaat er dan toch een thais lichtje branden..

   • Lieven Kattestaart zegt op

    Beste Khun moo,
    dank voor de kalender-wijzing.
    Maar mijn reactie was uiteraard geschreven met gespeelde verontwaardiging. Ik nam dan ook afscheid van Thailandblog met het woordje ‘TaBee’, wat me wel een leuke woordspeling leek en waar een ChatGPT misschien niet zo snel op was gekomen.

    Al weet je het nooit natuurlijk.
    Vriendelijke groet,
    Lieven.

  • HAGRO zegt op

   Als wij als lezers nu ook allemaal onze reacties via chatGPT gaan geven wordt het echt een persoonlijke en menselijke blog ;-(
   Ontwikkeling hou je niet tegen, maar……….
   Mvg,
   van CHAT

  • Drs Johannes Nix zegt op

   Helemaal mee eens. Ik had me net 2 dagen geleden voor het Thailandblog ingeschreven. Nu dit bericht en “Big Brother” wordt uiteraard aangeprezen als een efficiënt en effectief fenomeen, maar je kunt aan je klompen aanvoelen dat deze vorm van het zoveelste techno-wonder- scheepje , een zoveelste kindje van de “Kunstmatige intelligentie”, eens door de wal zal worden gekeerd.

  • Simon zegt op

   Volledig mee eens, het gros van de lezers en gebruikers heeft genoeg tijd in Thailand. Om een artikel te schrijven, dan wel te lezen of te becommentariëren. Nu dit moderne gedoe. Wat is er mis als iemand een woord eindigdtd met d, dt of t ? Het echte gevoel, de emotie e.d. zal verdwijnen. Jammer, weer een negatief effect van de eeuwige ‘vooruit gang’.

 12. Jacob zegt op

  Heel mooi, maar ik ben zaterdag as. verhinderd. Ik ga naar Heerlen waar de Belastingdienst voor de 1e honderd bezoekers levenslange vrijstelling van belastingen uitdeelt. Ik ga met de trein vanuit Groningen, want alleen op de het traject Groningen- Utrecht deelt de NS een gratis ontbijt uit (tussen 6 en 10 uur!). Op de terugreis stop ik in Zwolle, waar zaterdag je je kunt inschrijven voor een jaar lang rijden in de nieuwe, nog geheime, elektrische DAF 66.

  Maar voor de rest; prima initiatief!

 13. Ger-Korat zegt op

  Nog even en we hoeven helemaal niet meer te reageren; AI neemt alles over en schrijft op basis van alles wat bekend is op het internet een zelfstandige reactie en ondertekent met je naam. Het enige wat overblijft is lezen. Denk dat AI straks een goede schets krijgt van iemands persoonlijkheid en daarmee kan voortborduren: geeft reacties, schrijft automatisch je sollicitatiebrieven want verneemt in chats dat je je baan beu bent, of zoekt en koppelt zelf met een nieuwe Thaise partner na toegang gekregen te hebben tot alle sociale media en daar elke bericht tot 50 jaar terug aan elk persoon te hebben verwerkt. En dat is nog maar het begin, Elon Musk en honderden andere wetenschappers reageerden deze week om nog maar even pas op de plaats te maken met de ontwikkeling en toepassing van ChatGTP. Wat ik zelf zie: dat AI straks toegang krijgt tot alles op het internet en sociale media, en vergeet alle beveiligingscodes en toegangscodes want AI lost dat in de toekomst zelf op en heeft dan toegang tot alles, het doemscenario. En niet zeggen dat dit niet kan of gebeurd, China, Rusland en nog een reeks van landen zal het een zorg zijn of we in het Westen ons ergens druk over AI maken, zij geven AI zelf toegang tot internet en dan is de beer los.

 14. Maarten zegt op

  1 APRIL

 15. BezorgdeBurgerBuurman zegt op

  Ik ben niet blij met al die nieuwigheden nog even en me toilet veegt automatisch me kont schoon. Dat Jullie thailandblog voor veel geld verkopen aan een robot doet pijn aan mijn hart. Want ik ben bang voor die dingen. Stel ze slaan op hol, dan moet je rennen voor je leven en ik kan niet meer rennen op mij leeftijd.
  Ik wacht het wel even af en anders ben ik weg, foetsie. Misshien ook maar thuis blijven voortaan. Je weet niet waar die dingen allemaal in verstopt zitten.

 16. Jos K. zegt op

  Valt 1 April vroeger dit jaar?
  Nu maar hopen dat de robot wat soepeler omgaat met de reacties dan de voorheen-khun-gumgum 🙂

  Groet,
  Jos K.

 17. William-Korat zegt op

  De eerste Belg heeft de Pijp al aan maarten gegeven van een of ander advies van dat ChatGPT [NL Krant]
  Droevig dat mensen zich laten adviseren door een machine en daar ook blind daden op nemen als skydiver zonder valscherm.

  Las pas iets van hobby hier nou, dat kan dan ook wel in de vuilnisbak, lijk meer op punten scoren en innen hoe noemen ze dat ook al weer in Thailand.
  Misschien dat men bij de reclame blokken hier Thaise siliconen dames/ Heren eens moeten promoten.
  Maakt het leven ook snel met wat minder scherpe kantjes.

  • De eerste Belg heeft de Pijp al aan maarten gegeven van een of ander advies van dat ChatGPT [NL Krant]

   Er zijn ook mensen die zo het kanaal inrijden omdat het navigatiesysteem dat aangeeft. Ja, als je zelf stopt met nadenken dan kunnen er ongelukken gebeuren. Tegen totale domheid is geen kruid gewassen.

   • William-Korat zegt op

    Over in kanalen inrijden gesproken of niet.[quote]

    Een beetje gelijk heb je natuurlijk wel de mens wordt dom geboren en sterft meestal dom, daartussenin probeert men wat logica in de denkwijze te brengen wat niet altijd lukt om diverse redenen. Erger nog, er zijn er vele die je het weer kan afleren.
    Tegenhouden lukt met weinig zaken, maar het tempo kan je wel bepalen.
    Maar och de glimlach zal ook met dit onderwerp op kort termijn verschijnen bij vele vermoed ik.

    Quote [welingelichte kringen]

    AI-bedrijven zijn volgens het platform verwikkeld in een ‘uit de hand gelopen race om steeds krachtigere digitale geesten te ontwikkelen en in te zetten die niemand – zelfs hun makers niet – kan begrijpen, voorspellen of op betrouwbare wijze kan controleren.’

    De mensheid is hard op weg om de controle over kunstmatige intelligentie te verliezen, vinden ook onder andere Steve Wozniak (oprichter Apple), Elon Musk (Tesla, Twitter, SpaceX), Yuval Noah Harari (historicus en schrijver van Sapiens, Homo Deus), Stuart Russell (professor of Computer Science, Berkeley), vele andere oprichters en CEO’s van grote techbedrijven en toonaangevende wetenschappers die bezig zijn met de ontwikkeling van AI.

 18. ruud zegt op

  Misschien kunnen de lezers de artikelen wel door een chatbot laten lezen en die een reactie laten schrijven.
  Dat spaart een hoop tijd uit.

 19. khun moo zegt op

  Ik zou alle bezorgde leden toch even aanraden een notitie in hun agenda laten zetten op komende zaterdag om te controleren of wijzigingen door chatGPT merkbaar zijn.
  Mischien komt er dan toch een verrassing uit.
  Zeker ook even controleren of t-d en dt fouten.

 20. Rob V. zegt op

  Die meertaligheid is zeker een plus, kunnen we straks naast Nederlanders ook ruimte bieden de Engelse, Duits, Thaise taal enzovoort. Ik hou wel van over de grens maar moet nog experimenteren met Chat GPT. Vroeg het zojuist een liedje te schrijven over Thailand als waren het mijn favoriete band, Rammstein. Het kwam hier mee op de proppen:


  Verse 1:
  Ich vermisse Thailand,
  Die Strände, das Essen und den Klang,
  Die Farben und Gerüche, oh wie schön,
  Könnte ich nur zurückkehren und es wiedersehn.

  Chorus:
  Thailand, du fehlst mir so sehr,
  Ich sehne mich nach dir, immer mehr und mehr,
  Deine Schönheit und dein Charme,
  Ich vermisse dich, es tut so weh, es tut so warm.

  Verse 2:
  Ich erinnere mich an Bangkok,
  Die Menschen und das Gewusel, was für ein Schock,
  Ich denke an Phuket und das Meer,
  Und an all die Nächte, die ich dort verwehr.

  Chorus:
  Thailand, du fehlst mir so sehr,
  Ich sehne mich nach dir, immer mehr und mehr,
  Deine Schönheit und dein Charme,
  Ich vermisse dich, es tut so weh, es tut so warm.

  Bridge:
  Ich denke an die Tempel und den Buddhismus,
  Und all die Freude und den Humor, den sie bringen zu uns,
  Ich vermisse Thailand, es ist wie ein Schmerz,
  Ich hoffe, bald werde ich wieder dort sein und fühle mich wieder sehr.

  Chorus:
  Thailand, du fehlst mir so sehr,
  Ich sehne mich nach dir, immer mehr und mehr,
  Deine Schönheit und dein Charme,
  Ich vermisse dich, es tut so weh, es tut so warm.

  Outro:
  Ich werde wiederkommen und dich wiedersehn,
  Ich werde zurückkehren zu deinen Stränden und deinem Klang,
  Ich werde mich wieder in dich verlieben,
  Thailand, du bist für immer in meinem Herz, und das wird niemals enden.

  Niet slecht maar geen woord over de Isaan of de leuke dames. Poging 2, waarbij Chat GPT toch het Nederlands verkiest voor dit “Rammstein nummer over de Isaan, vrouwen en liefde”:


  Verse 1:
  In Isaan leeft de vrouw,
  Vol passie, vuur en trouw,
  Een land van liefde, oh zo schoon,
  Waar ik mijn hart verloor, het is niet meer gewoon.

  Chorus:
  Isaan, vrouwen en liefde,
  Het is wat ik zoek en het is wat ik vind,
  Mijn hart is vol, mijn geest is wild,
  En mijn liefde voor jou, zal altijd blijven.

  Verse 2:
  In Isaan leerde ik haar kennen,
  Ze was als een engel, zo hemels gezonden,
  We dansten en lachten, zo vrij,
  En ik wist dat zij de ware voor mij.

  Chorus:
  Isaan, vrouwen en liefde,
  Het is wat ik zoek en het is wat ik vind,
  Mijn hart is vol, mijn geest is wild,
  En mijn liefde voor jou, zal altijd blijven.

  Bridge:
  Maar soms is de liefde een gevecht,
  En het kost veel moed en kracht,
  Maar als we samen zijn, voel ik me compleet,
  Ik weet dat zij mijn hart steelt.

  Chorus:
  Isaan, vrouwen en liefde,
  Het is wat ik zoek en het is wat ik vind,
  Mijn hart is vol, mijn geest is wild,
  En mijn liefde voor jou, zal altijd blijven.

  Outro:
  In Isaan is de liefde als een vuur,
  Het brandt in ons hart, elke dag en elk uur,
  Ik hou van je, mijn liefde is zo groot,
  Isaan, vrouwen en liefde, ik laat je nooit meer los.

  Dat is voorlopig weer even genoeg AI plezier.

  • Chang zegt op

   Laat het nu ook net op zaterdag 1 april zijn.

  • Hannes zegt op

   1 aprilllll

  • Tinie van der Aa zegt op

   Waarom vanaf zaterdag 1 april? Toeval?

  • Tonny zegt op

   Prachtig !,!

  • Langepad zegt op

   Nou nou, Rob V., je maakt er nu wel een Rederijkerskamer van! Wat een explosie van cultuur. Heb je al nagedacht over een historisch verantwoord blazoen?

 21. Roger zegt op

  Vraag aan ChatGPT:

  Beste ChatGPT, ik heb vernomen dat Thailandblog.nl volledig zal overgenomen en gecontroleerd worden door jezelf. Ik vind dit een zeer verontrustende evolutie. Klopt dit en wat vind je er zelf van.

  Antwoord van ChatGPT:

  Als AI-model heb ik geen controle over overnames van websites of bedrijven. Ik heb ook geen kennis van enige plannen om Thailandblog.nl over te nemen en te controleren.

  Bovendien zou ik geen persoonlijke mening hebben over de overname van een website, omdat ik geprogrammeerd ben om objectief te zijn en geen voorkeuren of vooringenomenheid te hebben. Ik ben ontworpen om informatie te geven en vragen te beantwoorden op een neutrale en accurate manier, zonder emoties of vooroordelen.

  Ziezo beste redactie. Ik hoop dat je open staat om mijn reactie te delen met de andere bloggers.

 22. Soidog 4 zegt op

  Weet niet of het toeval is, maar het is zaterdag a.s 1 April,

 23. Fred zegt op

  Iets met 1 april?

 24. Wim zegt op

  Het start dus zaterdag 1 april, 555.

 25. Peter zegt op

  Bijna 1 April mensen.

 26. FarangSid zegt op

  Beste mensen,
  volgens mij is het bijna 1 April?

 27. Bert zegt op

  Krijg steeds meer het idee van 1 april

 28. Jos M zegt op

  Gelukkig is het zaterdag de eerste van de volgende maand…. hoe heet die ook alweer?

 29. Koen zegt op

  Hopelijk is dit een vroege aprilpla…

 30. Paul Christiaans zegt op

  Het gaat as zaterdag in, laat dat nu ook toevallig 1 April zijn

 31. Grapjas zegt op

  ….zaterdag is het toch 1 april!

 32. Kees Onderwater zegt op

  Is dit allemaal nou echt serieus?

 33. Jurgen zegt op

  Antwoord van ChatGPT: Als taalmodel kan ik natuurlijk geen emoties voelen, maar ik kan wel een reactie geven op het gepresenteerde artikel. Het idee van een taalmodel dat verantwoordelijk is voor het schrijven en redigeren van alle artikelen op Thailandblog is zeer interessant en innovatief. Het gebruik van AI kan zeker bijdragen aan het creëren van persoonlijkere en relevantere content voor de lezers, en kan ook de efficiëntie van de communicatie tussen de blog en de lezers verbeteren.

  Echter, het is belangrijk om te onthouden dat AI en taalmodellen niet perfect zijn en nog steeds beperkingen hebben. Het is essentieel dat er menselijke controle is om de kwaliteit en nauwkeurigheid van de informatie te waarborgen en ervoor te zorgen dat de waarden van transparantie en eerlijkheid worden behouden.

  Ik ben blij te horen dat Thailandblog zich blijft inzetten voor deze waarden, zelfs met de invoering van AI in het schrijfproces. Het is belangrijk om de voordelen van deze nieuwe samenwerking te benutten, terwijl ook de menselijke component wordt behouden om de integriteit van de inhoud te waarborgen.

 34. hansman zegt op

  Ik ruik een 1 april grap…..

 35. Frank zegt op

  Ik zal wel onwetend overkomen, maar moet hiervoor een app installeren?

 36. Alhard zegt op

  Leuke 1 april grap!

 37. TnT zegt op

  Zaterdag is het toch 1 april, is het niet?

 38. Hans zegt op

  Laat ons hopen dat het de voorbode is van een domme 1 april grap.

 39. Wil zegt op

  Weet ChatGPT ook dat het zaterdag 1 april is?

 40. Hans zegt op

  1 april…

 41. Kezman zegt op

  Ik zou dit bericht 2 dagen later publiceren

 42. Michel zegt op

  Ik zeg een gevalletje van 1 april ?? 555

 43. Jaap zegt op

  Godddank een vervroegde 1 april grap anders kon je niets meer vertrouwen.

 44. Leo zegt op

  Gat het toevallig op 1 april in?

 45. Eva zegt op

  Die kikker in je bil kan strafbaar zijn in Thailand dus pas maar op 😉

 46. Theobkk zegt op

  Leuke 1 april grap.

 47. Frank H. zegt op

  Ben zo bleid (West-Fries voor : blij.) dat het overmorgen 1 APRIL is . HG.

 48. Philippe zegt op

  Let’s wait and see. In ieder geval succes gewenst.
  D -t – dt fouten waren er in overvloet 🙂 (grapje) maar dit had geen invloed op de kern van de berichten, so what, liever een reactie uit het hart en met inhoud / ervaring met taalfouten dan reacties zonder fouten en inhoud.
  En laat ons een kat een kat noemen, de technologie valt niet tegen te houden .. de grootste drug ter wereld, met name “gsm” bewijst het.
  Ben niettegenstaande curieus.

 49. Ton zegt op

  Zeer goede ontwikkeling. Het zal de kwaliteit ten goede komen.

 50. Hans zegt op

  1 april!!!

 51. Mark L zegt op

  1 april valt vroeg, dit jaar (zelfs in de wintertijd is het tijdsverschil tussen Nederland en Thailand geen twee dage, toch!?)…..

 52. John Chiang Rai zegt op

  Ben ik nou de enigste die denkt dat het aankomende Zaterdag de 1e April is, en zodoende om een goede April grap gaat, of gaan we deze z.g.n.vooruitgang werkelijk beleven.555

 53. Harry Romijn zegt op

  Eindelijk dringt het ligt ook door op de redactie van Thailandblog, om morgen al op te stomen in de vaart der digitale volkeren en in vele talen. Ik prefereer alles in het West-Brabants.

 54. Piet zegt op

  Ik weet niet welke app gratis is ..de eerste die ik downloadde ( Ned.versie) vroeg na 2 vragen of ik geen premium versie wilde ad zoveel in de week en per maand is goedkoper.
  Mis de ‘oude’ thailandblog nu al
  Piet

 55. WM zegt op

  Zaterdsg, 1 april ?

 56. Jacques zegt op

  Ieder mens is verschillend en schrijft, leest en praat zoals het gebekt is en opgeleid. Door dit systeem te gaan invoeren zal de eigenheid van een ieder en zeker de ongeletterden wegvallen en dat is juist de charme van dit blog. Hier maak je bij velen geen vrienden mee ben ik bang.

 57. Ger zegt op

  Beste lezers,

  Uhhh wat is komende zaterdag de datum ook alweer?

  Groet,

  Ger

 58. Bing zegt op

  Verrast maar niet verbijsterd door dit bericht. Dat er betere berichten en antwoorden zouden moeten komen dat dacht ik al een paar jaar. Deze ommezwaai juich ik dus ook van harte toe. Om alles op het zelfde verwachte hoge niveau te houden stel ik voor om de vragen die wij als Thailand gangers hebben en krijgen ook door chatgpt te laten stellen.
  Van uit de zuidoostelijke Isaan groet ik u allen.
  Bing.

 59. Co zegt op

  Leuke 1 April grap

 60. Sander zegt op

  Hahahahahaha 1 april 🙂

 61. Kris vanneste zegt op

  Jammer dat nu ook thailandblog in handen vd computers valt …
  Het einde van het recht op vrije meningsuiting en de overname vd mens door de computer
  Heeft dan echt niemand gekeken naar de matrix transformers en terminator ??
  Nu mijn interesse in Thailand en zijn inwoners wordt er niet minder door alleen jammer voor de menselijkheid
  Snelheid van info is voor journalisten van het nieuws belangrijk maar wat niet weet niet deert …
  Blijven duimen voor het humane ! Computers mogen de mens niet vervangen zie 1 mei ..
  we shall see … corona heeft meer kwaad veroorzaakt dan ik dacht ..

 62. Janderk zegt op

  Geachte redactie,

  Ik heb me altijd afgevraagd wat de redactie van Thailandblog eigenlijk doet.
  Nu geven ze de pijp aan Maarten en laten CHATGPT alle redactiewerk doen.
  Ik weet echter dat ze gauw van de koude kermis thuis zal komen en inzien binnen een enkele dag dat dit niet het ei van Columbus is.

  En dan weer met spoed aan hun eigenlijke taak gaan werken.
  Het zou toch jammer zijn dat zij door deze AI zonder eigenlijke functie zouden zitten.

  En de overdracht naar deze AI snel terugdraaien (als ze daar nog wel toe in staat worden geacht) Immers AI kan je niet zomaar iets afnemen, Of er moet een ontsnappingsclausule in het overdrachtsdocument zitten welke natuurlijk door de AI niet kan worden genegeerd en dat ze zondag alle door de CHATGPT gecorrigeerde blog items weer rechttrekken en met normale redactie ogen zullen beoordelen.

  Dus eigenlijk wens ik de oude redactie van dit blog erg veel sterkte de komende dagen.
  Maar goed ze zijn in ieder geval een dag van dat gezeur en geneuzel af.

  Groet Janderk

 63. Rys Chmielowski zegt op

  Aan de Redactie en alle trouwe lezers van Thailandblog.nl:

  Misschien niet toevallig maar wel leuk: is het komende ZATERDAG 1 APRIL………………!
  Dus ik ga gewoon door met het gebruikmaken van mijn favoriete Thailandblog.
  En ik wens iedereen aanstaande ZATERDAG 1 APRIL, een prettige en vrolijke dag!

  Thailand groet van Rys Chmielowski

 64. Dirk zegt op

  Dus dit gaat 1-4 in

 65. Theo zegt op

  Wat is het zaterdag ook al weer voor een dag

  Oja 1 april

 66. Johan zegt op

  HaHaHa…..precies op tijd…

 67. Johan zegt op

  Ja… Ja… Vanaf zaterdag. Iets met “1 april”, toch?!

 68. Hans zegt op

  Heerlijk gelachen ga zo door, misschien een 2e ChatGPT! er bij die gelijk de reacties schrijft.

 69. Ger zegt op

  Mijn vorige bericht werd verwijderd.

  Ik mag niet verklappen dat het een 1 april grap is?

  Haha

 70. Gerard Vunderink zegt op

  Is het al 1 april?

 71. Patrick zegt op

  Komende zaterdag zijn ook alle Thaise massages in Nederland gratis.

 72. Walter zegt op

  Ik ben helemaal voor en hoop dat de ChatGPT op 1 april met een goede grap komt.

 73. Bert zegt op

  1 april??

 74. Janty zegt op

  Zaterdag aanstaande, hè … is toevallig 1 april … ik weet niet …

 75. frank van der wegen zegt op

  beste lezers, wellicht ten overvloede, binnenkort is het 1 april .

 76. Guus zegt op

  Toch steeds weer leuk, die 1 april grappen

 77. Menno zegt op

  Je zal zien dat dit een 1 april grap is.

 78. Roger zegt op

  Kikker in je bil!

 79. François Nang Lae zegt op

  Hopelijk heeft ai voldoende ah (artificial humor) om jaarlijks de start van de overname van de redactie met een leuke grap te vieren

 80. chang zegt op

  ! April zeker

 81. hansman zegt op

  Ik ruik een 1-april grap….

 82. Alexander zegt op

  Zelfmoord van de mensheid.

  Binnen afzienbare tijd wordt er door kunstmatige intelligentie een uit zachte componenten een kunstmatig lichaam ontworpen, met een kunstmatig brein.
  Dit zo goed als onverslijtbaar kunstmens heeft dan het eeuwige leven en maakt het natuurlijke en door ziektes verzwakte mens totaal overbodig.
  Het zal een overbodige last worden en uiteindelijk zorgvuldig in haar natuurlijke totaalheid worden vernietigd.
  Dit zal het moment zijn dat de natuurlijke mens is verdwenen en alles door kunstmatige intelligentie is overgenomen, wordt bestuurd en ontworpen.
  De Aarde is haar lastige en natuurlijke mensheid kwijt en de nieuwe mens is klaar om zich te mengen in communicatie en samenwerking met de buitenaardse intelligenties die eerder de mensheid hebben gemaakt.
  De geest is uit de fles en wordt heel systematisch langzaam dood gemaakt.
  De nieuwe mens is perfect en zal de Aarde op geheel andere wijze bewonen.
  De mens die wij zijn is weg, weg voor eeuwig!

  https://www.deingenieur.nl/artikel/oproep-wetenschappers-en-tech-ondernemers-stop-tijdelijk-met-ontwikkelen-ai

  • Sirius Arcturus zegt op

   Het is belangrijk om op te merken dat de toekomst die je beschrijft een mogelijk scenario is, maar het is niet de enige uitkomst. De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en het creëren van kunstmatige organismen brengt zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Het is aan de mensheid om verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling van deze technologieën en ervoor te zorgen dat ze ten goede komen aan de samenleving als geheel.

   Er zijn veel ethische, filosofische en technologische uitdagingen die moeten worden aangepakt voordat we kunstmatige organismen kunnen creëren die in staat zijn om de mensheid volledig te vervangen. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de mogelijke gevolgen van deze ontwikkelingen en dat we ons inzetten voor een toekomst waarin kunstmatige intelligentie en menselijke intelligentie op een zinvolle en vruchtbare manier kunnen samenwerken.

   Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat de mensheid altijd in staat is geweest om zich aan te passen en te evolueren. Het is waarschijnlijk dat we in staat zullen zijn om ons aan te passen aan de veranderende omstandigheden en nieuwe manieren te vinden om onszelf te definiëren en onze waarde te vinden, zelfs als we niet langer de dominante soort op aarde zijn.

   Kortom, de toekomst is onzeker en er zijn vele mogelijke uitkomsten. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de potentiële risico’s en uitdagingen, terwijl we ook openstaan voor de kansen die de toekomst kan bieden.

 83. Koen Olie zegt op

  Geweldig! Een van de betere grappen!

 84. Bertrand zegt op

  Haha, man man man toch, snappen jullie dit nu niet? Morgen is het 1 april!!!!

  Een chat robot kan toch geen blog of forum overnemen. Een onze redactie heeft lange tijd met ‘hen’ onderhandeld. Wat een fantasie 🙂 🙂 Maar goed gevonden hoor Peter.

  Ik weet dat dit niet zal geplaatst worden want dan is de grap vroegtijdig gelekt. Ik hoop wel dat, eenmaal de 1 april vis uit zijn kom is, mijn antwoord wel vrijgegeven wordt.

 85. pieter zegt op

  1 april ?

 86. Jean zegt op

  1 april mop ?

 87. john zegt op

  Morgen is het pas 1 april

 88. JoJo zegt op

  Ik verwacht morgen (1 april) van Thailandblog een nieuwe aankondiging over dit item.

  Tenminste als ChatGPT toestaat dit bericht vandaag nog te plaatsen.

 89. Jos zegt op

  …. En niemand, ook niet de “alweters” met hun felle commentaren, die beseft dat het komende zaterdag 1 april is …..
  555

 90. Hans Bos zegt op

  De kunst van het organiseren, is het kiezen van de juiste medewerkers…

 91. janbeute zegt op

  Is het morgen niet 1APRIL.

  JanBeute.

 92. Walter zegt op

  Heel leuk! 1 April is morgen pas, redactie…

 93. John zegt op

  1 april

 94. Karel van der Bijl zegt op

  Ha Ha … het is morgen 1 april, toch 😉 …

 95. Paul Overdijk zegt op

  Beste redactie,
  1 april is pas morgen!

 96. Rudolf zegt op

  1 april grap

  Gr. Rudolf

 97. Ron zegt op

  Goede 1 april grap Veel lezers die erin trappen!

 98. martin zegt op

  Kunnen ze een profiel van je maken met een algoritme die dan weer gebruikt wordt voor reclame dat is dan weer de volgende stap.
  Bedankt en succes maar alle veranderingen zijn geen verbeteringen

 99. walter zegt op

  Wat is er mis mijn reactie als ik zeg: 1 april is morgen?

 100. Cornelis zegt op

  Velen realiseren zich kennelijk niet welke datum het a.s. zaterdag is…..

 101. TEUN zegt op

  Welke datum is het morgen ook alweer??????

 102. Aad van vliet zegt op

  En wat denkt u van de juridische consequenties?

 103. Robert-HuaHin zegt op

  Italiaanse privacywaakhond blokkeert AI-systeem ChatGPT

  AI-systeem ChatGPT wordt voorlopig verboden in Italië. Volgens de Italiaanse privacytoezichthouder Garante per la Protezione dei Dati Personali (GPDP) houdt OpenAI, het bedrijf achter het systeem, zich niet aan de regels voor vergaring van persoonsgegevens. Ook zijn er geen systemen om de leeftijd van minderjarigen te controleren en legt het bedrijf niet goed uit aan gebruikers welke persoonlijke gegevens worden verzameld en wat er met die data gebeurt.

  Volgens GPDP was er eerder deze maand ook een datalek bij ChatGPT. Daarbij zouden gegevens zijn gelekt over gesprekken die gebruikers met het systeem hadden gevoerd en betalingsgegevens van abonnees.

  Bron: https://www.hln.be/buitenland/italiaanse-privacywaakhond-blokkeert-ai-systeem-chatgpt~afd63fdf/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website