Mijlpaal: 125.000 reacties op Thailandblog!

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags: ,
15 augustus 2016

Sinds vandaag staan er meer dan 125.000 reacties van lezers op Thailandblog. De redactie en bloggers zijn erg verheugd met deze nieuwe mijlpaal omdat het aantoont hoe betrokken onze lezers bij het blog zijn.

De interactie tussen schrijvers en lezers is, samen met de bezoekersaantallen, de belangrijkste graadmeter voor succes. Een ander goed voorbeeld van de betrokkenheid van onze lezers zijn de vele lezersinzendingen, bedoeld om anderen te informeren en te helpen.

Hoewel er de afgelopen jaren meer Nederlandstalige websites over Thailand zijn verschenen, steekt dit blog nog steeds met kop en schouders boven anderen uit. Bezoekers weten ons te vinden en delen massaal hun mening door middel van een reactie en dat doet deugd.

De redactie en ons team van bloggers werkt hard om de lezers dagelijks met een tiental berichten te informeren en te entertainen. Het succes van onze rubriek lezersvragen is ook opmerkelijk. Lezers die andere lezers helpen bij vragen en onduidelijkheden over Thailand, is een goed voorbeeld van betrokkenheid en hoe nuttig sociale media kan zijn.

Kennisoverdracht blijft een belangrijk speerpunt van Thailandblog met Thailand visumspecialist RonnyLatPhrao (Ronny Mergits), Schengenvisum specialist Rob V. en sinds kort dokter Maarten Vasbinder die medische vragen van expats kan beantwoorden, zijn daar sprekende voorbeelden van. Wij trachten zoveel mogelijk lezers bij te staan en dat geeft een duidelijke meerwaarde aan het blog.

Graag willen wij onze vaste bloggers bedanken voor het succes. Gringo (Bert Gringhuis) Lodewijk Lagemaat, Joseph Jongen, Theo van der Schaaf, Tino Kuis, Chris de Boer, Lung addie, de Inquisiteur, Hans Bos, Els van Wijlen en alle anderen niet met name genoemde bloggers, bedankt voor jullie boeiende artikelen. Natuurlijk ook een dank aan de moderatoren die er voor zorgen dat de discussies op Thailandblog niet uit de hand lopen.

Als laatste ook een dankwoord voor onze bezoekers die de moeite nemen om reactie achter te laten. Jouw reactie is erg belangrijk, zeker als je weet dat de reacties ‘s vaak nog beter worden gelezen dan de posting op het blog.

Khun Peter

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Mijlpaal: 125.000 reacties op Thailandblog!”

 1. Kees zegt op

  Gefeliciteerd. Bij deze heel hartelijk dank voor jullie fantastische blog. Ik lees het elke dag met veel plezier. Het doet me ook genoegen dat het een zeer beschaafd blog is, dat zie je wel eens anders. Alle mogelijke complimenten voor jullie

 2. rentenier zegt op

  Proficiat! Ondanks dat ik nog steeds moet wennen aan de ‘spelregels’ die bepalen ofdat mijn vaak confronterende of sarcastische maar zeker relevante commentaren wel- of niet worden geplaatst, vindt ik het prettig om op het Thailandblog inderdaad mooie verhalen te lezen en het is zeer zeker heel informatief zowel betreft serieuze zaken als wel betreft ontspanning, recreatie, cultureel, over geldende normen en waarden. Ik begrijp dat ik vaak als heel ‘stellig’over kom maar ik heb dan ook een ‘Thailand’ ervaring met enorm veel ervaring doordat ik steeds ín beweging’ ben geweest (wel 20 keer verhuisd over het hele land) en ik moest op zoek naar werk, na een scheiding 3 kinderen merendeels in Thailand in mijn eentje opgevoed. Ik heb inderdaad ervaring úit de oude doos’en na nu enkele jaren in Nederland helemaal geintegreerd geweest te zijn en op de terugweg naar Thailand, ben ik in staat om reele vergelijkingen te maken. Daar mijn situatie vaak niet paste binnen de ‘normale regelgeving’ heb ik vaak álternatieve wegen’ moeten bewandelen en moeten improviseren. Gelukkig kan ik mij via Thailandblog úpdaten’en wordt bewust van de veranderingen die er in Thailand plaats vinden. Ik kom nu terug naar Thailand, naar mijn volwassen kinderen en hun kinderen (mijn kleinkinderen) en als gepensioneerde die niet meer hoeft te werken om te kunnen óverleven’ en voor z’n kinderen te zorgen. Middels Thailandblog kan ik nu ‘beslagen ten ijs’ terug keren naar mijn ‘moeder land’ het mooie Thailand. Ik besef nu pas wie ‘khun Peter’ is en wie er zoal door khun Peter zeer gewaardeerd worden.
  Mijn naam is ‘khun Rien’, alias Rien van de Vorle, tegenwoordig ‘Rentenier’. Ik wens Thailandblog nog een lang leven en heel veel aandacht.

 3. rentenier zegt op

  Ik heb veel waardering voor Khun Peter. Heeft khun Peter deze website ook helemaal zelf in elkaar gezet?
  Ik overdacht laatst nog dat het er zo goed uit ziet en geod in elkaar zit en…’Blauw is mijn ‘lievelingskleur’

 4. Jwa57 zegt op

  Bedankt voor de vele tips en adviezen. De meeste artikelen zijn het lezen meer dan waard!
  Hopelijk gaan jullie nog jaren door.

 5. Robert48 zegt op

  Proficiat zou ik zeggen en gewoon door gaan.

 6. Meggy F. Müller zegt op

  HOERA

 7. Hendrik-Jan zegt op

  Gefeliciteerd met dit mooie resultaat.
  Ik lees Thailand blog iedere dag met veel plezier.
  En uiteraard ook een heleboel nuttige informatie.
  Mijn complimenten voor het hele blog team.

 8. De Inquisiteur zegt op

  Mooi idee deze website. Goed opgezet, mooi uitgewerkt.
  Maar ik ga een blog besteden aan “de redactie”. Ben veel te nieuwsgierig. En jaloers.

 9. Mark zegt op

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal !

 10. Pat zegt op

  Een welgemeende dikke proficiat, helemaal verdiend.

  Deze blog zou zelfs perfect zijn mochten er niet zoveel berichten geweerd worden.

  Heb het zelf al vaak meegemaakt dat mijn berichten, zonder dat ze aanvallend of beledigend zijn of afwijken van het onderwerp, niet worden geplaatst…

  Voor de rest, doe zo voort.

  • Alex zegt op

   Dat klopt Pat.
   Ik heb ook diezelfde ervaring, zonder dat mijn reacties onfatsoenlijk of uiterst scherp waren, en wel aansloten op het onderwerp.
   Het meest irritante is dat je geen terugkoppeling krijgt van de redaktie waarom een bijdrage wordt geweigerd. Ook is geen enkele communicatie met de redaktie mogelijk! Dat stelt teleur!
   Verder feliciteer ik Thailandblog met deze mijlpaal. Ik blijf een trouwe en enthousiaste lezer!

   • Khun Peter zegt op

    Je kan wel voorstellen dat als wij meer dan honderd reacties op een dag krijgen dat wij geen tijd meer hebben om te uitleggen waarom iets wel of niet geplaatst wordt. De huisregels voorzien daar in:Modereren

    Worden daarom alle reacties geplaatst? Nee. Wij modereren vrij streng. Niet op de (on)welvalligheid van meningen, maar op de aankleding ervan. Thailandblog wil zich onderscheiden van andere fora over Thailand. Dat dient volgens de redactie af te stralen op de kwaliteit van de reacties.

    Wij hebben liever tien interessante en onderbouwde reacties, dan honderd oprispingen. Het reactiepaneel is geen uitlaatklep voor frustraties van lezers. Wij laten daarom alleen reacties door waarvan wij denken dat ze interessant zijn voor onze lezers. Ook voor lezers die nooit reageren.

    Met deze verklaring behouden wij ons het recht voor te modereren op relevantie en kwaliteit. Een reactie die getuigt van kennis van de opsteller, bezieling met het onderwerp en waarin het verstand meer doorklinkt dan de emotie, zal altijd geplaatst worden. Al het andere kan, zonder opgaaf van redenen, niet geaccepteerd worden. Tevens behouden wij ons het recht voor een reactie aan te passen, in te korten of een deel te verwijderen.

    Waar moet een reactie op Thailandblog aan voldoen?

    Wil je er zeker van zijn dat je reactie geplaatst gaat worden, hou je dan aan de volgende huisregels:

    1. Normale zinnen in correct Nederlands met de juiste spelling en grammatica. Gebruik desnoods spellingscontrole.

    Dit keuren wij af:

    Zinnen zonder beginhoofdletter en leestekens (punten en komma’s).
    Overmatig gebruik van leestekens (dus een hele reeks uitroeptekens of vraagtekens).
    Zinnen in uitsluitend kapitalen (hoofdletters).
    Slordige of onbegrijpelijke teksten.

    2. Een reactie moet altijd gaan over het onderwerp van het artikel.

    Dit keuren wij af:

    Vergelijkingen met Nederland of België die niet ter zake doen.
    Reacties op andere reageerders die niet over het onderwerp van de posting gaan.
    Reacties die op chatten beginnen te lijken.
    Reageren om het reageren.

    3. Normale fatsoens- en omgangsnormen.

    Dit keuren wij af:

    Schelden, vloeken, discrimineren, dreigen, beledigingen, schuttingtaal, iemand belachelijk maken, iemand dom noemen.
    Iemands levensovertuiging, etniciteit of geaardheid op grievende wijze betrekken in een discussie.
    Seksistische opmerkingen.
    Smaad en laster (Thailandblog is geen schandpaal).
    Kwetsende reacties.
    Oproepen tot geweld of geweld goedpraten.

    4. Kwaliteit. Je reactie moet inhoud hebben. Interessant zijn voor andere lezers. Gebruik rationele stellingen en noem feiten of bronnen. Ben je het ergens niet mee eens? Heb je een andere mening? Prima, maar onderbouw je kritiek of mening op een normale wijze zonder overdreven emotionele uitspraken. Geef altijd een toelichting waarom je het ergens niet mee eens bent.

    Dit keuren wij af:

    Louter emotionele reacties en onderbuikgevoelens.
    Niet onderbouwde kritiek, meningen of stellingen.
    Disrespect en generalisaties richting Thai of Thailand, maar ook naar expats of andere Thailandgangers.
    Extreme kritiek op de schrijver van een artikel.
    Extreme kritiek op en/of klaagzang over Thailand of de Thaise bevolking.
    Zeurreacties – lezers die alleen maar reageren als ze ergens over kunnen zeuren.

    De volgende zaken zijn niet toegestaan in een reactie:

    Overdreven kritiek op de schrijver van een artikel (wij beschermen onze auteurs tegen ongefundeerde kritiek en op de man spelen).
    Commerciële boodschappen.
    Links of verwijzingen naar dubieuze sites of filmpjes.
    Kritiek op het Thaise koningshuis.
    Reacties uitsluitend om daarmee andere reacties op te roepen.
    Voortdurend veranderen van identiteit, het zogenaamde ‘Trollen’.

    Respecteer onze regels

    Zo gauw je een reactie plaatst, gaan wij er van uit dat je eerst onze huisregels hebt gelezen en dat je akkoord gaat met de regels. Gezien de hoeveelheid aan reacties, corresponderen wij niet over aanpassingen of verwijderingen van reacties.

 11. Jan VC zegt op

  Proficiat!

 12. NicoB zegt op

  Gefeliciteerd en dank!
  Waardevol blog met een breed scala aan postings en een groots team aan vaste, bekwame en interessante bloggers, ga zo voort.
  Negatief facetje, soms wordt een reactie om onbegrijpelijke reden niet geplaatst.
  Positief facetje, Idee? Wellicht zou ook de reactie van een reageerder naar diens email verzonden kunnen worden ter controle of de ingezonden reactie geplaatst is. Bij gebreke daarvan aldus de mogelijkheid biedend met een wat andere tekstinhoud alsnog plaatsing van een reactie te kunnen bewerkstelligen, worden ook de 150.000 reacties sneller bereikt.
  NicoB

 13. Jack G. zegt op

  Van harte met deze mijlpaal. Hopelijk giert het feestje wat jullie ongetwijfeld gaan houden niet uit de klauwen. Ik ben zeer benieuwd of er ook opzienbarende toekomstplannen zijn. Of is behouden van het goede het belangrijkste doel en zien jullie de toekomst wel vanzelf komen?

 14. m van pelt zegt op

  Gefeliciteerd ga vooral door .ik en nog veelen.
  Nederlanders hier in UDONTHANI lezen het graag en hebben het er.
  Vaak over de onderwerpen op de blog

  groeten aan alle lezers .

 15. Rene Martin zegt op

  Gefeliciteerd en ga zo door met de verschillende onderwerpen die jullie dagelijks publiceren. Misschien kunnen jullie in de toekomst meer foto’s en /of films over Thailand plaatsen want voor mij zegt een beeld meer dan woorden. In iedergeval nog veel succes toegewenst en op naar de volgende mijlpaal.

 16. Rene zegt op

  Toppie khun Peter ga zo door heel uitgebreid en zeer prettig om te lezen.

  • Bjorn Robberechts zegt op

   Proficiat! Prachtige blog waar ik elke dag naar uitkijk.

 17. Daniël M zegt op

  Proficiat!

  Een trein komt traag op gang. Maar eens op snelheid, dan loopt de teller pas goed op.
  Op naar het half miljoen!

  Doe zo voort!

 18. bona zegt op

  Van harte gefeliciteerd, echt prachtig gedaan.
  Ik heb geen enkel probleem met jullie wijze van moderatie, een hele boel onzin mag terecht in de prullenmand. Tevens worden belachelijke vragen en bedelacties, vanwege al dan niet door eigen schuld, in grote problemen verzeild geraakte personen, niet aan de grote klok gehangen, en moet men niet steeds op zoek naar de “goedkoopste” winkeltjes – restaurants – hotels – …
  Doe zo verder !

 19. Erik de Werk zegt op

  dank voor het thailandblog, ik lees het dagelijks. Ik reageer zelden, maar blijf het lezen, zoals ook dagelijks de krant. Ga door, als het er niet meer is zal ik het missen !!

 20. Happy man zegt op

  Van harte gefeliciteerd, echt super, ik kijk er elke dag naar uit en hoop dat jullie
  er nog lang meer doorgaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website