Thailandblog zou Thailandblog niet zijn zonder de bloggers die met grote regelmaat wat schrijven of vragen beantwoorden van lezers. Een reden om ze nog eens aan jullie voor te stellen en ze in het zonnetje te zetten.

Dat doen we aan de hand van een vragenlijst, die de bloggers naar eer en geweten hebben ingevuld.Vandaag Dick Koger die onder andere leuke beschrijvingen maakt van tempels in Thailand.

Vragenlijst Thailandblog 10 jaar

—-

Dick Koger

Mijn naam is Dick Koger en ik ben 77 jaar oud. Ik ben geboren in Rotterdam en heb daar zo’n 20 jaar gewoond. Daarna woonde ik 28 jaar in Amsterdam, eerst met het doel om te studeren, daarna voor mijn werk bij diverse uitgeverijen. Vervolgens vertrok ik naar Thailand, waar ik nu zo’n 29 jaar woon. Voor ik hier definitief naar toe kwam, bracht ik gedurende 20 jaar veel vakanties in Thailand door. Ik bezocht trouwens veel landen, waaronder diverse in het verre oosten. Ik wist dus wat ik deed en heb daar ook nooit enige spijt over gehad,

In Nederland ging ik meer dan 80 keer per jaar naar het theater. Het bruine café speelde een belangrijke rol en in mijn achtereenvolgende woningen bestonden de meeste wanden uit boekenkasten. Ik bedoel, ik las graag. In Thailand leidde en leid ik een totaal ander leven. Ik reisde veel door het land, leerde veel mensen kennen en voelde me in Pattaya volledig thuis. Eén ding veranderde niet. De wanden van mijn huis zijn weer gevuld met boeken.

Hier begon ik te schrijven, eerst voor de hier door mij en enkele vrienden opgerichte Nederlandse vereniging. Als ik een reisje gemaakt had of een speciale tempel bezocht had, vond ik het leuk om dit aan andere mensen door te geven in de hoop dat zij ook van dit land zouden genieten. Later publiceerde ik ook op Thailandblog. De laatste tijd schrijf ik minder over Thailand, omdat mijn mobiliteit ernstig belemmerd is door COPD, gebrek aan zuurstof bij activiteiten. Toch schrijf ik nog evenveel als vroeger, omdat ik het ook leuk vind mijn herinneringen vast te leggen. Gelukkig heb ik geen saai leven achter mij.

Ik heb geen Thaise partner. Ook geen andere. Nooit gehad zelfs en ik kan alleen maar zeggen dat dit een plezierig leven allerminst in de weg heeft gezeten. Ik ben niet geschikt om mij te binden. Kortom een gelukkige vrijgezel, die niets te kort komt.

Wel kwam ik na enkele maanden in Pattaya een jong Thais echtpaar tegen, die mij veel over Thailand leerde. We wonen nu ruim 28 jaar samen. Drie kinderen kwamen er in die tijd bij en dat was voor mij een prachtige ervaring.

Thailandblog heeft het eeuwige leven, want er komen altijd nieuwe lezers, die dezelfde informatie tot zich willen nemen als hun voorgangers’ Ik zie slechts een kleine verbetering.

Dagelijks krijg ik de korte inhoud. Daar wil ik de naam van de schrijver bij, want ik lees selectief. Het leuke van Thailandblog is de mogelijkheid tot reageren. Je ziet onmiddellijk of mensen gevoel voor humor hebben of niet.

Op naar het volgende jubileum!

5 reacties op “10 jaar Thailandblog: Bloggers aan het woord (Dick Koger)”

 1. Gringo zegt op

  Ik ken Dick al vele jaren, een goedlachse man waarmee het contact altijd aangenaamis.
  Nu zie ik hem ongeveer eens in de maand, want ik leen Nederlandse boeken van hem uit
  zijn inderdaad overweldigende bibliotheek. Hij spreekt zelf van de wanden waar boeken staan,
  maar er staan meerdere stellingen dwars door de voorkamer. Prachtig!

  Ga vooral door met schrijven, Dick, zelfs al het weer over een tempel gaat, vind ik het leuk om
  te lezen!

 2. Huib Baak zegt op

  Mooi verhaal Dick. Sterkte met jouw gezondheid. Hoop je a.s december weer te ontmoeten.

 3. Mark zegt op

  De slagzin “Wie schrijft die blijft” indachtig hoop ik nog vele jaren van je schrijfsels te mogen genieten.

 4. l.lagemaat zegt op

  Dick ken ik al jaren sinds hij een eerste keer op ziekenbezoek kwam bij mijn broer in Naklua, heel sympathiek.
  Daarna bij de wederzijdse belangen van de NVT expatclub. waar Dick aan de wieg heeft gestaan.
  Als je bij Dick binnenstapt, heb je de indruk dat je een bibliotheek binnenkomt, zoveel boeken
  Van Tolstoi tot Baldacci en van Ludlum tot Karin Slaughter. Het is niet overdreven om te stellen dat bijna elk genre aanwezig is. Bedankt!

  Groet,
  Lodewijk

 5. Erwin Fleur zegt op

  Beste Dick Koger,

  Ik zal jou/ u chronicles(met nog iemand) in het begin niet vergeten.
  Hier door’ en de leuke site trok mij aan om te gaan bloggen.

  Het weergeven van een aantal verhalen en de dagelijkse beslommeringen van iemand
  die dichtbij de mens staat.

  Mede’ alle leuke en niet leuke plaatsingen waren nieuw voor mij(moest soms weer mijn Nedelands ophalen)
  ben ik toch blijven bloggen.En zie nu, 10 jaar later een geweldige website met dank aan….

  Veel goede boeken naar waarheid zal leren.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website