10 jaar Thailandblog: Bloggers aan het woord (Charly)

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags: ,
21 oktober 2019

Thailandblog zou Thailandblog niet zijn zonder de bloggers die met grote regelmaat wat schrijven of vragen beantwoorden van lezers. Een reden om ze nog eens aan jullie voor te stellen en ze in het zonnetje te zetten.

Dat doen we aan de hand van een vragenlijst, die de bloggers naar eer en geweten hebben ingevuld.Vandaag Charly die er voor zorgt dat zijn woonplaats Udon Thani regelmatig onder de aandacht blijft.

Vragenlijst Thailandblog 10 jaar

—-

Charly

Wat is je naam/nickname op Thailandblog?

Charly

Wat is je leeftijd?

72

Wat is je geboorteplaats en land?

Den Haag, Nederland

In welke plaats heb je het langst gewoond?

In Den Haag heb ik een groot deel van mijn leven gewoond. Met uitzondering van een paar jaar in Zoetermeer (slaapstad van Den Haag) en Zeist, in het midden van het land.

Den Haag is een heerlijke stad om te wonen. Niet te druk, niet overbevolkt, dichtbij zee en strand en een goede infrastructuur. Best wel wat gelijkenissen met Udon.

Wat was je beroep?

Marketing representative (verkoper) binnen de verkooporganisatie van IBM Nederland.

Na mijn HBS A-opleiding (cum laude geslaagd), begonnen aan de NIVRA-accounts studie, dat doorgezet tijdens mijn militaire dienstplicht maar uiteindelijk die studie niet afgemaakt.

Het was gewoon de verkeerde opleidingskeuze. Daar kwam ik snel achter toen ik bij toeval bij IBM terecht kwam. Vervolgens 25 jaar bij IBM gewerkt. Dat was nog in de booming business van de jaren 70. Het kon niet op. Bij IBM een geweldige carrière gemaakt, waar ik nu nog de vruchten van pluk met een riant pensioen. Japan zorgde ervoor dat de computerindustrie in de jaren 90 een meer gewone industrie werd. De bomen groeiden niet meer tot in de hemel. Eerder had Japan dat ook al geflikt met de horloge industrie, de motorindustrie en de auto-industrie. Na mijn IBM-periode, als zelfstandig ondernemer, nog een aantal jaren actief geweest in de organisatie van ICT-gerelateerde evenementen. Als laatste werkervaring samen met mijn inmiddels overleden vrouw, nog een makelaarskantoor gerund.

Wat waren je hobby’s in Belgie/Nederland?

Allerlei sporten actief beoefend (voetbal, tennis, badminton en golf), in die volgorde. Eerst gevoetbald van mijn tiende tot pakweg mijn 23ste. Tevens begonnen met tennis. Met badminton de meeste sportieve jaren gespeeld, tot ongeveer mijn 38ste. Ik speelde vaak wel 3-4 dagen in de week. Daarna vooral veel golf en apres golf gespeeld.

Tijdens mijn badminton jaren ook jarenlang voorzitter geweest van de plaatselijke badminton vereniging en in Zoetermeer een badminton hal gerealiseerd met 12 wedstrijdbanen.

Tegenwoordig geen actieve sportbeoefening meer. Ik ben al blij als ik gewoon een beetje kan lopen. Ik volg vele sporten via de media. Dat betekent ook dat ik vaak zeer laat ga slapen, gezien het tijdsverschil met Europa en de USA.

Woon je in Thailand of in Belgie/Nederland?

Ik woon sinds 5 jaar in Thailand. Eerste jaar in Pattaya (Dark side, Nong Prue) en de laatste 4 jaar dichtbij Udon.

Wat is jouw binding met Thailand?

In de eerste plaats mijn Thaise partner. Daarnaast ben ik van Thailand gaan houden om de ongedwongenheid, het heerlijke klimaat (maar zonder airco voor mij niet uit te houden), het ontbreken van onnodige regelgeving, de fantastisch mooi natuur en de manier waarop Thai met hun leven omgaan. Het accepteren zoals het leven is.

Heb je een Thaise partner?

Ja. Mijn partner komt uit het noordoosten van de Isaan, het dorp Bandung. Zij woont inmiddels al vele jaren in Udon. Reden voor ons om na een klein jaar Pattaya te verkassen naar Udon. Ook al omdat haar dochter en zoon ook in Udon wonen. In Pattaya, Nong Prue, konden we onze draai niet echt vinden. We “hadden er niets mee”.

Wat zijn je hobby’s?

Veel volgen van allerlei sporten, het schrijven van wat verhalen voor Thailandblog, lekker ontspannen op een terrasje zitten in Udon en genieten van alles wat er voorbijtrekt. Soms kleine uitstapjes naar bijvoorbeeld Roi Et, Bandung en, sinds we hebben kennis gemaakt met Henk en Arisa, naar Bueng Khan.

Heb je andere hobby’s sinds je in Thailand woont?

Tja, ik zou zeggen kijk wat ik hierboven geschreven heb.

Waarom is Thailand bijzonder voor jou, vanwaar de fascinatie voor het land?

Thailand is natuurlijk in de eerste plaats bijzonder voor mij door de prachtige relatie met mijn Thaise vrouw en met de twee (stief)kinderen die ik er automatisch bij heb gekregen. Goed opgevoede kinderen waarvan de dochter nu 18 is en de zoon 23. Die kunnen dus inmiddels behoorlijk goed op zichzelf passen.

Het mystieke van de Aziatische bevolking heeft mij altijd wel geboeid. Mijn allereerste vriendinnetje was een Indisch meisje. Daarvan waren er nogal wat in Nederland, nadat hele bevolkingsstammen vanuit Indonesië naar Nederland kwamen.

Hoe ben je op ooit Thailandblog terechtgekomen en wanneer ongeveer?

Ik zou niet meer weten hoe ik op Thailandblog terecht ben gekomen. Ik vermoed dat ik al in 2014 regelmatig Thailandblog volgde. En ik moet zeggen dat ik heel veel heb opgestoken door Thailandblog regelmatig te lezen.

Sinds wanneer ben je gaan schrijven voor Thailandblog?

Begonnen eind mei 2018. De aanleiding was eigenlijk best wel grappig. Ik had nogal fors commentaar geleverd op de artikelen van Lodewijk Lagemaat. Dat werd mij door de redactie niet in dank afgenomen, en ik werd even gebanned. Dat werd me overigens niet medegedeeld. Dus contact gezocht met de redactie die mij vertelde dat mijn ban zou worden opgeheven als ik mij verder zou onthouden van het leveren van kritiek op de verhalen van Lodewijk Lagemaat. Onderdeel van het antwoord was ook dat de schrijvers op het blog zeer hoog gewaardeerd staan. Zonder schrijvers geen blog, zo werd me duidelijk gemaakt.

Enfin, ik heb toen gereageerd met de mededeling dat ik ook een poging zou wagen om een bijdrage te leveren. Hetgeen de redactie dan wel weer erg sportief vond.

Met welk doel ben je gaan schrijven en/of vragen gaan beantwoorden?

Toen ik begon met schrijven was mijn invalshoek om Udon meer bekendheid te geven. Waarbij ik dat mixte met mijn ervaringen bij het zoeken naar een huis, mijn eerste impressies van Thailand, enzovoorts.

Wat vind je leuk/bijzonder aan Thailandblog?

De grote verscheidenheid aan onderwerpen die aan de orde komen en de verschillende schrijfstijlen. Ik mag graag de verhalen van De Inquisiteur lezen maar ik moet er niet aan denken dat alle schrijvers zijn schrijfstijl zouden hanteren. Zo hebben alle schrijvers iets unieks over zich. Tegenwoordig kan ik vaak al aan de kop van een artikel zien wie de auteur is.

Bijzonder is natuurlijk de enorme hoeveelheid informatie die je op Thailandblog kunt vinden. Over bijvoorbeeld visa (Ronny) en over de Schengen problematiek (Rob V.).

Wat vind je minder leuk/bijzonder aan Thailandblog?

Ach, niet zo veel eigenlijk. Wat ik niet leuk of minder interessant vind, sla ik gewoon over. Ik ben bijvoorbeeld niet zo geïnteresseerd in tempels, Khmer bouwwerken en dat soort zaken. Recente Thaise geschiedenis volg ik daarentegen weer wel. Moet niet te veel teruggaan in de tijd. Maar ruwweg vanaf 1900 boeit het me wel.

Wat voor soort berichten/verhalen op Thailandblog vind je het meest interessant?

Verhalen met humor (Frans Amsterdam, helaas overleden), verhalen met actuele informatie over veranderingen, verhalen over investeringen door de Thaise overheid, verhalen over wat er gaande is in de hedendaagse politiek, de verhalen van De Inquisiteur en zeker ook de verhalen van Gringo.

Heb je contact met andere bloggers (met wie en waarom)?

In feite geen contact met andere bloggers. Als ik nog eens in Pattaya kom, ga ik op zeker Gringo opzoeken in de Megapool.

Wat is voor jou de grootste voldoening/waardering van hetgeen je voor Thailandblog doet?

Ik vind het altijd wel prettig als mijn verhalen worden gelezen en ik vind het nog leuker als er op wordt gereageerd. Om dat te stimuleren heb ik soms wel de neiging om wat meer provocerende uitspraken te doen. Een beetje de lezers uitdagen.

Wat vind je van de vele reacties op Thailandblog? Lees je die allemaal?

Afhankelijk van het betreffende onderwerp lees ik de reacties allemaal. Reacties over visa perikelen en Schengenvisa lees ik heel vluchtig of helemaal niet.

Wat voor functie heeft Thailandblog volgens jou?

In de eerste plaats een hele informatieve functie. Daarnaast toch aan de Belgen en Nederlanders een gevoel van saamhorigheid, binding te geven. Het uitwisselen van praktische informatie. Waar moet je zijn voor wat. Hoe los ik het probleem van, bijvoorbeeld, loslatende vloertegels op (was onlangs mijn hier geplaatste vraag, met daarop zeer nuttige antwoorden).

Wat mis je nog op Thailandblog?

Ik zou wel wat meer humor willen lezen op Thailandblog. Niet altijd dat serieuze toontje.

Denk je dat Thailandblog het volgende jubileum haalt (15 jaar)?

Als er genoeg schrijvers blijven en genoeg lezers, dan haalt Thailandblog ongetwijfeld de volgende jubilea.

8 reacties op “10 jaar Thailandblog: Bloggers aan het woord (Charly)”

 1. Gringo zegt op

  Leuk om kennis met je te maken, Charly. Jouw verhaaltjes zijn altijd gezellig om te lezen, ga vooral door.

  Je schrijft: “Als ik nog eens in Pattaya kom, ga ik op zeker Gringo opzoeken in de Megapool.”
  Moet je zeker doen, je bent van harte welkom in de Megabreak poolhall.

  Wanneer kom je? Ha ha ha!

 2. Henk zegt op

  Ik heb het grote genoegen, Charly ook in het echt te hebben leren kennen! Een prachtig mens! Een mens die echt leeft! Geniet echt van zijn Thaise vrouw, het land, de restaurants in Udon, en zijn vrijheid. Kortom, een UNIEKE persoonlijkheid!

 3. Kees zegt op

  Zeker leuk om eens beter kennis te maken met de schrijvers op het blog. Zoals ik enkele dagen geleden al gereageerd heb: heerlijk om over mijn vroegere woonplaats Udon te lezen waarbij goede herinneringen worden opgehaald, vooral aan de enorm vriendelijke bevolking. Dat was een verademing vergeleken bij Pattaya. Eerlijk gezegd zijn we toch weer teruggekeerd naar Pattaya, omdat we Udon uiteindelijk wat te saai vonden, vooral in het regenseizoen.

  Sterkte met het verwerken van het verlies van de Yankees. Niet te lang treuren. We hebben een geweldige serie wedstrijden mogen zien en kunnen uitkijken naar een interessante krachtmeting in de World Seriesmet met diverse top pitchers.

  En sterkte met het leren van de taal. Ik heb er reactie op geschreven op je artikel nummer 6 van een paar dagen geleden. Als er iets nuttig is om je vrije tijd te besteden in Thailand is het het leren van de taal.

 4. Tino Kuis zegt op

  Te weinig humor op de blog, dat vind ik ook, Charly. Dus een paar links:

  https://www.thailandblog.nl/column/humor-kooten-en-bie-turken-marokkanen-en-thaise-bruid/

  https://www.thailandblog.nl/politiek/politieke-moppen/

  https://www.thailandblog.nl/maatschappij/thaise-humor-2/

  Ik zal er nog wat meer plaatsen. Maar ik ben zo somber over Thailand….

 5. RNO zegt op

  Hi Charlie,

  ik ben ook Hagenees, 73 inmiddels en vond het grappig te lezen dat je eerste vriendin uit Indonesië kwam. Ik heb nl. dezellfde ervaring m.b.t. eerste vriendin, haha. Er woonden er genoeg in het Haagse trouwens. Woon inmiddels bijna 13 jaar in Thailand.

 6. Frans Pattaya zegt op

  Ik ben onlangs een paar dagen in Udon geweest.
  Heb me daarbij laten leiden door de diverse verhalen van Charly waarin hij wat aanbevelingen deed over te kiezen hotel en eetgelegenheden.
  Geen spijt van gehad. Was exact zoals Charly had beschreven. Prima verblijf geweest dus.
  Bedankt Charly!

 7. Leo Th. zegt op

  Charly lijkt mij een aimabele man, een levensgenieter en een gezellige gesprekspartner. De foto van hem spreekt boekdelen en is conform zoals ik hem voorgesteld had. Heb onlangs wel wat kritische opmerkingen m.b.t. zijn inzendingen gemaakt en we verschillen over een aantal zaken van mening maar respect mijnerzijds is beslist aanwezig en ik wens hem nog veel aangename jaren met zijn geliefde in Udon Thani.

 8. Erwin Fleur zegt op

  Beste Charly,

  Moeilijk om een beeld te schetsen over u persoon, ik had er toch een ander kleurtje haar bij gedacht.
  Niet onmogelijk om door te zetten als je echt wil.
  Voor vele is een afkeuring al genoeg om er mee te stoppen, wij bepalen dit niet en is aan het “oprhooft”

  Jou verhalen lees ik dan ook altijd en heeft iets aparts wat je zelf schreef: ‘verschillende schrijfstijlen’
  dat is nu wat Thailandblog zo leuk maakt.

  Ik blijf jou verhalen en ervaring volgen, ‘ net als vele mensen die er wat van opsteken, “daar gaat het om”.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website