Gedrogeerd en beroofd door een Thaise bargirl

Wie het Thaise nieuws volgt, leest het regelmatig: westerse mannen die gedrogeerd en beroofd zijn door een bargirl of ladyboy. Het overkomt vooral degene die dronken of naïef zijn.

Elk jaar komen honderdduizenden westerse mannen naar Thailand om te genieten van wat het land te bieden heeft. Sommige mannen zijn op zoek naar een vriendin; anderen willen vooral een laagdrempelige toegang tot goedkope seks.

Bargirls

De meeste mannen bezoeken het uitgaansleven in de prostitutiegebieden en ontmoeten daar Thaise bargirls (een ander woord voor prostituee). In veel gevallen hebben deze toeristen een leuke avond. Niet zelden wordt deze afgesloten met de gezelschapsdame voor een uurtje of de hele nacht in een hotel. Dat gaat over het algemeen goed zonder noemenswaardige problemen. Helaas gaat het ook wel eens fout.

Het drogeren en beroven van buitenlandse mannen door bargirls en ladyboys komt relatief vaak voor in Thailand. Vooral in de uitgaansgebieden in Bangkok, Pattaya en Phuket. Kom je voor het eerst in Thailand en ben je van plan uit te gaan in de prostitutiegebieden, dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Voorkom in ieder geval dat je gedrogeerd en beroofd wordt.

De praktijk

In de praktijk gaat het meestal zo. Een man gaat alleen een bar in en raakt aan de praat met een bargirl. Zij brengt wat tijd door aan zijn tafel, speelt een potje pool met hem en ze is natuurlijk erg vriendelijk. De man nuttigt de nodige biertjes en raakt al wat aangeschoten. Wanneer de man de bardame verzoekt om mee te gaan naar zijn hotel en aanstalten maakt om de bar te verlaten, biedt het barmeisje hem nog een drankje aan. Dit is het meestal het drankje waarmee je wordt gedrogeerd.

De man vertrekt daarna met de dame. Meestal is er sprake van meerdere bargirls die in het complot zitten. Ze vertrekken in een taxi of Tuk-Tuk. Het enige wat de man zich herinnert van deze avond, is dat hij de volgende dag met barstende koppijn wakker wordt in zijn hotelkamer. Zijn paspoort, creditcards, kostbaarheden en al zijn geld zijn verdwenen. Het meisje en haar vrienden hebben hem letterlijk uitgekleed en zijn met de Noorderzon vertrokken.

Beroving

Wanneer het meisje de drugs in het glas van de man heeft gedaan, is het al te laat. Ze stapt met hem in een taxi, wanneer hij nog bij kennis is. Zodra de man bewusteloos is, haalt ze een paar vrienden op. Deze mannen helpen haar om de westerling terug te brengen naar zijn hotel. Ze vertellen het personeel van het hotel dat de man te veel heeft gedronken en ‘van de wereld is’.

Veel Westerse mannen zijn tijdens een vakantie in Thailand wel eens dronken. Daarom zal het hotelpersoneel en de beveiliging daar niet direct iets achter zoeken. Ze laten de ‘vrienden van de man’ dan toe in het hotel. De betere hotels zullen om een ID-kaart vragen en de Thai niet binnen laten zonder deze te tonen. De goedkopere hotels doen dit echter niet. Soms zit de nachtportier van het hotel ook in het complot

Eenmaal in de hotelkamer wordt de bewusteloze man op het bed gegooid. Het team gaat ondertussen op zoek naar alle waardevolle spullen in zijn hotelkamer. Contant geld, creditcards, sieraden, een paspoort, camera en laptop. Eigenlijk alles dat ze kunnen uitgeven of verkopen. Binnen 10 tot 15 minuten hebben ze het hotel verlaten. Meestal nemen ze de achteruitgang of nooduitgang.

Wanneer de man weer wakker wordt, heeft hij geen poot om op te staan. Hij heeft weinig bewijs van wat er is gebeurd. Ook heeft hij vaak geen idee wie het meisje was. Hij was al buiten bewustzijn toen de mannen erbij kwamen. Die heeft hij ook niet gezien. Teruggaan naar de bar levert ook niet veel op. De bargirl in kwestie zal een aantal dagen verdwijnen en haar collega’s verraden haar niet.

Dader onbekend

Sommige mannen doen aangifte bij de Thaise politie. Andere doen dit niet, omdat ze zich schamen. De politie kan meestal niet meer doen dan een proces-verbaal opmaken. Er is zelden genoeg bewijs. Daar komt bij dat de daders moeilijk te achterhalen zijn. De man krijgt daarom meestal te horen dat hij gewoon pech heeft gehad.

Hoe kan je beroving door een bargirl voorkomen?

Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Je hoeft er alleen maar je verstand voor te gebruiken. Helaas laten een aantal westerse mannen hun gezonde verstand achter in hun eigen land, maar je kan natuurlijk ook gewoon pech hebben. Wat kan je doen om de kans op beroving zo klein mogelijk te maken.

 • Ga niet naar een prostitutiegebied (als je dit wel wilt doen, lees dan verder bij punt 2).
 • Als je een barmeisje ontmoet en mee wilt nemen naar je hotel, accepteer dan geen drankjes van haar. Koop je eigen drankjes. Houd goed in de gaten dat er alleen alcohol of een mixje in je glas gaat. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kan je ook alleen flesjes bestellen waar de dop nog op zit (in dat geval is bier de beste keuze).
 • Als je er voor kiest om seks te hebben met een barmeisje, neem haar dan niet mee naar je eigen hotel. De dames kennen alle ‘shorttime’ hotels. Hier kun je dan beter naar toe gaan. Dit kost je uiteraard wat meer. Maar altijd nog minder dan beroofd te worden van al je bezittingen.
 • Drink niet te veel. Een verkeerd oordeel komt meestal doordat je te veel hebt gedronken. Neem een paar drankjes en stap daarna over op water of cola. Het is misschien niet zo leuk, maar wel verstandiger.
 • Verblijf in drie-, vier- of vijfsterrenhotels met een goede beveiliging. De goedkopere hotels hebben soms beveiligers die door de meisjes worden betaald om een oogje dicht te knijpen. De duurdere hotels doen dit bijna nooit. Ze nemen hun beveiliging en reputatie serieus. Ze laten je waarschijnlijk niet door twee onbekende Thaise mannen naar je kamer brengen. Daar hebben ze hun eigen personeel voor.
 • Ben je met vrienden op vakantie, vraag dan of zij een oogje in het zeil houden. Zorg dat ze weten waar je bent als je apart uit gaat. Bel elkaar regelmatig op. Is je kameraad dronken, laat hem dan niet alleen en begeleid hem naar zijn hotel.

Ladyboys

Een waarschuwing voor mannen die ladyboys mee willen nemen, het komt nogal eens voor dat een ladyboy een sterk verdovend middel op zijn/haar tepels smeert. Hierdoor worden ‘klanten’ bedwelmd en daarna ook beroofd. Wees gewaarschuwd.

Thailand is een relatief veilig land voor toeristen. Zelfs voor dronken westerlingen die alleen maar aan seks denken. Gebruik desondanks je verstand wanneer je regelmatig een bar bezoekt. Wees je bewust van wat er kan gebeuren als je uitgaat en blijf voorzichtig.

25 reacties op “Gedrogeerd en beroofd door een Thaise bargirl, hoe voorkom je het?”

 1. jogchum zegt op

  Heb vele jaren rond gezworven in Pattaya, maar ben nog nooit beroofd.
  Liet altijd mijn paspoort en geld op-bergen in de safe van het hotel. Niet alleen de dure hotels hebben een safe, maar ook de goed kopere waar ik verbleef. Als ik uit ging nam ik nooit veel
  geld met me mee.

  Maar ja, bleef ook altijd bij het zelfde meisje, behandelde haar goed.

 2. BA zegt op

  Sowieso kan je volgens mij beter een dame mee nemen uit 1 van de betere barren, ipv een willekeurige dame uit een disco op Walking Street of van het strand in Pattaya. Dan betaal je wel barfine, maar de eigenaar van een betere bar zit vaak niet op dat soort verhalen te wachten, die ziet zijn klanten liever de volgende dag terug komen.

  Verder inderdaad niet al te veel drinken. Ik drink zelf nooit veel en mijn vriendin gaat eigenlijk altijd wel mee als we uit zijn. Maar ik heb wat vrienden die ook wel eens over komen naar Pattaya en die zijn regelmatig zo dronken dat ze de volgende dag van niks meer weten. Zijn Noren, en die vinden de drank dan ineens zo goedkoop dat er ook ruim van moet profiteren. Vinden de dames geweldig want het zijn dan easy targets en ze slapen meteen op hun kamer. Die worden ook regelmatig naast een totaal onbekende dame wakker ook al hadden ze goede bedoelingen om de avond zonder dames door te brengen. Of zelfs in een ander deel van de stad (Hilariteit ten top, krijg ik in de ochtend een SMS van een van de heren, of ik ook wist hoe hij in Jomtien Soi 13 terecht kwam terwijl zijn hotel aan Pattaya Beach road was en hij op Walking Street was…. Kreeg meteen een visioen van The Hangover 2 🙂 ) Ik heb ze al vaker gewaarschuwd dat ze het op die manier een keer oplopen maar het is tegen dovemans oren gezegd…. Maar goed ze zijn oud en (on)wijs genoeg.

  Andere manier is om een bekende dame mee te nemen. Als je je toch vol laat lopen neem dan een dame mee welke je kent of uit een bekende bar. Dan past zij op je en de rest van de dames vind je niet interressant als je al met een ander bent. Als je goede vrienden met haar bent kost het je barfine en drankjes, plus desnoods 500-1000 baht voor een avondje uit. Hoef je ze ook niet mee naar je hotel te nemen als je dat niet wilt, dame blij en jij hebt een hele sexy bodyguard 🙂

 3. Roswita zegt op

  Ik heb enkele malen gezien bij hotels, als een man een meisje mee naar zijn kamer nam dat zij haar ID af moest geven. ’s Ochtends bij vertrek, kreeg ze die pas terug nadat de receptioniste naar de kamer had gebeld of alles OK was. Ik boek altijd een kamer met safe, want de safe’s achter de hotel balies zijn ook niet altijd 100% safe. Ik heb eens in een goedkoop hotel in Bangkok gezeten waar enkele safe’s achter de balie door onbekenden waren opengemaakt en waar geld uit was verdwenen. De mijne gelukkig niet maar sindsdien boek ik altijd een kamer met een eigen safe.

 4. F.Franssen zegt op

  De safe achter de balie heeft binnen een box die je met een eigen hangslot kunt afsluiten.Dat geldt ook voor de afsluiting aan de buitenzijde, nog een (eigen ) hangslot.
  Juist de safe op je eigen kamer is NIET safe. iedereen kent de combinaties en maakt hem met een tandenstoker open. 🙂
  Frank F

 5. Khun Peter zegt op

  @ 100% veiligheid is er nooit. Ik heb ook wel eens gelezen dat een hotelmedewerker er vandoor ging met de inhoud van de kluisjes bij de receptie.

 6. BramSiam zegt op

  Je kunt eindeloos adviezen geven, maar het enige zinnige advies is om je gezonde verstand te gebruiken, dan overkomt je weinig, tenzij je ongelooflijke pech hebt.
  De terugkerende verhalen in de Pattaya mail over mensen die beroofd worden van tienduizenden Euro’s geven aan dat veel mensen hun gezonde verstand niet gebruiken en trouwens waarom zou je als je zoveel geld hebt in een goedkoop hotel gaan zitten.
  Bij kluisjes op je kamer kun je doorgaans je eigen pincode instellen. Het hotel beschikt wel over een moedersleutel.

 7. Herman zegt op

  Hallo mensen de meeste berovingen vinden plaats door dames die z.z.b. zijn oftewel zelfstandiger zonder bar en dan vooral de dames aan de beachroad zijn hier zeer bekend om . Maar vaak is de farang zelf ook schuldig wil liever geen bargeld betalen en gaat op zoek naar een z.z.b. , er en is vaak al goed in de olie de dames zien vaak de goed gevulde portemenee bij het afrekenen velen vertrouwen zelfs het hotel niet en verstoppen alles op de kamer dus vaak geen kluis . Als ik vroeger ging stappen nam ik mee dat wat ik dacht ongeveer nodig te hebben en de rest ging in de safe en ik had ook altijd goede hotels .

 8. willem zegt op

  Veel farangen lokken het zelf uit,met grote gouden kettinken achter de bar gaan zitten…! Ik heb op Jomtien een Noor gewaarschuwd dat hij al die blingbling voortaan beter in z”n kluis kon laten,de volgende dag werd hij beroofd door n barmeisje.Ik kende de eigenares;haar I.D was fake en was inmiddels gevlogen! Deze Noor heeft een zeer dure shorttime genoten.Een biertje moet kunnen,maar zorg gewoon dat je belangrijkse spullen in je kluis zitten en neem niet meer dan 3000bth mee op n avond. Ik ben in die 20 jaar Thailand nog nooit beroofd.

 9. LOUISE zegt op

  Heel goed heer Jordaan,

  Gewoon pak em beet 5000 baht in je zak, een kopie maken van je paspoort, want men moet nu eenmaal ID op zak hebben en de rest gewoon alles in je kluis doen, dan heb je de volgende morgen alleen hoofdpijn van de drugs en niet dat je van alles en nog wat kwijt bent.

  Groetjes,
  Louise

 10. Gerrie Q8 zegt op

  Hier in mijn dorp zijn nogal wat vrijgezellen die wel eens naar Antwerpen gaan. Een van de mannen maakte het volgende mee; kon voor een prikkie mee naar boven, maar onder het bed lag nog een persoon. Deze dame nam al het geld uit zijn broek. In ons stamcafe werd hem aangeraden om voortaan tijdens “de daad” zijn sokken aan te houden met daarin zijn geld. Ook een tip voor Thailand? 😉

 11. Gerard Keijzers zegt op

  Iets van de laatste tijd? Hahahahaha laat me niet lachen
  Toen ik 27 jaar geleden voor het eerst in Thailand kwam en toevallig ook in Pattaya, maakte de Tourist Police me dat al duidelijk. We zaten aan een klein barretje en hij vertelde dat je moest oppassen voor the sexy girls. Toen ging het vaak nog zo.
  Je kende dat meisje al een paar dagen ….. veel drinken …. en dan het verhaal. Zij: “De baas vindt jou zo’n geweldige farang en daarom mag je vanavond gratis drinken”.
  De farang laat zich dat geen twee keer vertellen. Op het moment dat ze ziet dat je teveel op hebt, geeft ze jou nog enkele drankjes met daarin (je raadt het al) drugs. Daarna vlug naar het hotel zover het nog moeizaam gaat. Jij ligt op het bed en weet echt niet meer wat er om je heen gebeurt. Een flink portie drugs en ontzettend veel alcohol, levert je wel een hartstilstand op. Jouw tierak heeft alles al doorzocht en neemt al het bruikbare mee. Aldus het verhaal van een Tourist Police.
  Hoe serieus?
  De volgende ochtend wandelde ik naar een restaurant voor mijn ontbijt en passeerde een krantenkiosk. Een grote kop in een Duitse krant: Duitsers wees gewaarschuwd, jaarlijks 80 doden in Pattaya!
  Hoe het nu is weet ik niet, maar toendertijd meerde de vijfde vloot van de V.S. voor zo’n dag of vijf aan. Ik zie het nog gebeuren. Een stomdronken marinier lag in de armen van zo’n schatje op het strand. Zijn plunjezak er naast. Hij wist totaal van de kaart. Ik stond op enkele meters afstand en aanschouwde het tafereel. Zij haalde de portmonnaie uit de soldaat zijn broekzak en ontfermde zich over een flink deel van de inhoud. Een jongetje van naar schatting 6 jaar zag dat en wilde ook wel wat. Die zorgde dat het overgebleven geld ‘veilig’ beheerd werd (hahahaha)
  Berovingen hoeven echt niet in het hotel te gebeuren. Hoe vaak ik al dronken farangs op de trottoir heb zien zeggen …….. ? Die zijn beslist al heel vaak gecontroleerd.

  • Chris van het dorpje zegt op

   Dit is echt niets nieuws .
   Al 30 jaar geleden was dit bekend en is het vaak gebeurd ,
   niet alleen in Thailand maar nog erger op de Philippinen .
   Heb daar gewond van 86 tot 89 en kan een boek schrijven
   over toeristen , die daar met hulp van drugs beroofd zijn .
   Da ik zelf keen alcohol drink en wist hoe het allemaal kan gaan ,
   is het mij nooit gebuurd .
   Veel mensen komen naar Thailand en laten vaak hun hersenen thuis !
   Gelukkig heb je Thailandblog waar je over dit soort gevaren heel veel nuttige tips kan krijgen .

   • noah zegt op

    Beste Chris, hebt u ook info over de Fillipijnen in het heden? 25 jaar geleden is wel een verschil om maar iets te roepen! Toevallig woon ik er nu, vandaar. 20 jaar in Thailand gekomen, komt overal voor en niet alleen in Azie.

 12. Farang tingtong zegt op

  Hoewel ik zelf helemaal niets heb met het seks toerisme wil ik toch mijn bescheiden mening op dit onderwerp geven.
  Verschrikkelijk als dit je overkomt natuurlijk als alles van je is gestolen maar die dingen zijn vervangbaar, het ergste van alles lijkt mij dat er gewoon vreemden in jou kamer zijn geweest en jij daar als weerloos slachtoffer in die kamer ligt, ze kunnen van alles met je uithalen, je weet ook niet wat er voor gif in jou lichaam terecht is gekomen.
  Dit soort incidenten overkomt een gelouterde Thailand bezoeker of expat denk ik niet zo snel, ik heb ook een gepensioneerde vriend die regelmatig naar Pattaya gaat om zich daar te vermaken, niks mis mee moet hij lekker zelf weten, maar hij weet wel dondersgoed waar hij mee bezig is, hij kent de gevaren en weet waar hij op moet letten om dit zoveel mogelijk te voorkomen.
  Een condoom als voorbehoedsmiddel is in dit geval niet voldoende om je te beschermen het begint al voordat je je hotelkamer verlaat ,lees alle goede adviezen hierboven maar, en neem zo ook ter harte.
  Want het zijn vaak de onervaren toeristen denk ik waar dit bij overkomt, ik verbaas mij er regelmatig over dat zonder dat men goed is geïnformeerd of zich heeft ingelezen men op de bolle fooi naar Thailand vertrekt, dat kan gewoon heel gevaarlijk zijn.
  Ik vind het daarom ook ontzettend goed dat er hier op dit blog hier regelmatig melding van word gemaakt, ik weet wel incidenten zoals deze zullen nooit helemaal kunnen worden voorkomen, maar men kan wel proberen ze tot een minimum te beperken.

  • Jan D. zegt op

   Waar is de Mai Lu Si bar in Pattaya. Lijkt mij leuk. Mijn ervaring is dat ik 1 biertje drink in een bar. Daarna water. Niet gezellig misschien maar wel verstandig. Glas of flesje leeg drinken.
   Zelf bestellen en niet als je naar het toilet een biertje bestellen en op de bar laten staan.You never.
   Het gaat u goed.
   Jan

   • RonnyLadPhrao zegt op

    Bij Charlie.

    Achterin Soi LK Metro. Als je er langs Soi Diana ingaat is het op je linker kant, bijna achterin. Als je langs Soi Buakhao ingaat is het op het einde en loop je er recht op.

    http://mailusi.com/indexBE.htm

    • Sir Charles zegt op

     Is inmiddels verhuisd naar een doodlopend zijstraatje van soi Buakhao, op de hoek is een motorbike/repairshop, makkelijk te vinden recht tegenover het Pattaya City Hospital.

     • RonnyLatPhrao zegt op

      Klop, Charlie zit nu daar.
      April was de openings party als ik mij niet vergis.
      Een beetje verder heb je ook nog Andre of Dre’s place.

 13. peter Yai zegt op

  Beste Lezer

  Als je wat vaker in een Bar komt en en een soort stamgast word zal je ook niets overkomen.
  Of ga naar een Bar met Europese eigenaar bijvoorbeeld de Mai Lu Si Bar in Pattaya en je zal niets overkomen .
  Ook als een meisje in de Bar werkt en niet (free lance) is je haar vaker zie werken is er niets aan de hand.

  Vrolijke Knuffel Vakantie

  Peter Yai

 14. RonnyLadPhrao zegt op

  Denis,

  Elke persoon op een datingsites is geen barmeisje, maar ik heb zo een vermoeden dat elk barmeisje wel terug te vinden zal zijn op een datingsite.
  Natuurlijk kan dit je ook overkomen op een datingsite. Bij aankomst op de luchthaven de persoon gaan afhalen is eigenlijk het beste moment. De meeste kans dat hij/zij waardevolle dingen bij zich heeft. (cash, bankkaarten, juwelen, etc).
  Dus als je de persoon niet kent best niet afspreken daar.
  Terzijde – taxichauffeurs weten dus ook dat dit het beste moment is om toeristen (en Thaise die terugkeren vanuit het buitenland, meestal met cash, niet te vergeten), in een zijstraatje eens nader te onderzoeken…. Gebruik dus de officiële taxiplaatsen in de luchthaven (je kan niks uitsluiten maar geeft je toch iets van garantie)

  In ieder geval is het goed dat TB zulke waarschuwing regelmatig eens terug onder de aandacht brengt.

  Ik ben beginnen varen in 1975 en toen kregen we ook waarschuwingen in die aard voor we de wal opgingen in een buitenlandse haven.
  Niet dat het altijd veel resultaat had moet ik zeggen.
  Zoals bij veel waarschuwingen wordt het nogal eens snel in de wind geslagen.
  Vele denken dat dit vooral voor “andere” bedoeld is en het hun niet overkomt.
  De volgende morgen komen ze er meestal achter dat zij die “andere” zijn.

 15. Dirk zegt op

  Beste,

  in Thailand hoef je echt niet dronken te zijn of een meisje mee te nemen naar je kamer om bestolen te worden en spreek uit een persoonlijke ervaring. Nam de bus naar Morchit in Bangkok 1 maal aangekomen vragen ze de tickets van je bagage, neem mijn portefeuille en overhandig hen de tickets, stom genoeg doe ik mijn geldbeugel in mijn achterzak, de rest kan je wel al raden denk ik.
  10.000 bath kwijt evenals visa bankkaart, id card, rijbewijs en vele andere papieren, gelukkig zat mijn paspoort op een andere plaats en had ik deze nog.
  Gevolg:
  1)Navraag of iemand het gevonden heeft, weet zekers niemand weet van iets of heeft iets gevonden.
  2)Aangifte doen bij de politie, nutteloos maar moet.
  3) volgende boeking gemist met het hotel en de minibus.
  4) Naar de ambassade gaan die je zll zeggen dat je veel geluk hebt, daar ik mijn paspoort heb.
  5) Geld laten doorsturen via Western Union. door familie
  6) Een nieuw hotel boeken voor een nachtje.

  Algemeen besluit, spreidt je geld en creditcards over meerdere personen en plaatsen indien mogelijk, steek je geldbeugel nooit in je achterzak is vooraan je broekzak vooraan is veel veiliger.

  Grtjs, Dirk

 16. leon zegt op

  Ik neem vaak dames uit soi 6 mee,geen centje pijn .Zij werken officieel in de bar en staan geregistreerd.Als je een dame van de beach neemt dan vraag je erom vind ik.

 17. Stefaan zegt op

  Blijf nuchter, en de kans is klein dat er iets gebeurd.

  Geld in safe bewaren. Bij gebrek aan een safe had een vriend volgende tip : je geld boven op een kast leggen terwijl de lady onder de douche staat.

 18. Chris van het dorpje zegt op

  Goede tip Stefan

  allen jammer , dat er in veel hotel kamers keen kasten staan .

 19. Roland zegt op

  Hi berste lezer , tot de dag van vandaag ben i nooit bestolen .
  Mijn eerste keer in Pattaya december 2007 had ik een kluis op mijn slaapkamer ,
  maar naar mijn mening werkte dat ding niet goed . Sinds dien wanneer ik een meisje meeneemt naar mijn kamer , dan gaat ze eerst douchen en ondertussen doe ik mijn geld en alles in mijn Koffer met drie Cijfers .
  Daarna kruip ik bij haar onder de douche . December ga ik voor de 10 keer naar Thailand en hoop dat alles nog zo goed blijf doorgaan .
  Mvg…. Roland .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website