Toeristisch nieuws uit Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Toerisme
Tags: , ,
26 juni 2014

Londen is voor toeristen de duurste stad ter wereld voor een avondje uit; Hanoi de goedkoopste. Dit blijkt uit de jaarlijkse kostenvergelijking van TripAdvisor, TripIndex Cities.

Gemiddeld kost een avondje uit in Londen 16.856 baht en in Hanoi 4.957 baht. Bangkok doet het ook niet slecht, die is de vierde goedkoopste stad met 5.257 baht. Bangkok heeft trouwens ook de meest betaalbare hotelkamers. Gemiddeld kost een kamer in een viersterren hotel 2.779 baht.

De kostenvergelijking van een avondje uit in de 48 belangrijkste toeristensteden ter wereld is gemaakt op basis van de volgende uitgaven (voor twee personen): een cocktail voorafgaand aan de maaltijd in een vijfsterren hotel, een diner, taxi’s en een overnachting in een viersterren hotel.

Wie nou begint te zeuren over het nut van dit soort onderzoeken, had het bericht moeten overslaan. Ik zeg: onderzoeken zijn leuk, vooral als ze volkomen nutteloos zijn.

Thailand populair bij toerist uit Brazilië

Tussen januari en mei zijn 40,03 procent meer Braziliaanse toeristen in Thailand gearriveerd dan in dezelfde periode vorig jaar. De eerste vijf maanden zetten 21.830 Brazilianen voet op Thaise bodem en daarmee nemen ze de koppositie in van stijgers (in procenten uitgedrukt dan). Op de top-5 staan verder Laos (plus 38,16 pct), Egypte (23,05 pct),  Zuid-Afrika (22,48 pct) en Finland (16,01 pct).

Overigens kwamen in die periode minder toeristen naar Thailand dan in dezelfde periode vorig jaar: er arriveerden 10,3 miljoen toeristen, een teruggang met 5,93 procent.

Volgens de Braziliaanse ambassadeur is Thailand een populair vakantieland voor zijn landgenoten. ‘Nice people, beautiful country with lots of things to see and beautiful beaches.’ Brazilianen en Thais lijken op elkaar, zegt de ambassadeur. ‘Brazilianen zijn outdoorsy, ze houden van feestvieren, zingen en dansen, en familierelaties zijn heel belangrijk. Er zijn dus veel overeenkomsten. […] Brazilianen houden van het strand. Ze gaan meestal naar Phuket of Koh Samui.’

(Bron: Bangkok Post, 26 juni 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Toeristisch nieuws uit Thailand”

 1. Sjaak S zegt op

  Leuk te lezen dat er meer Brazilianen naar Thailand komen. Ik was zelf 24 jaar met een Braziliaanse getrouwd en mijn dochters zijn half Braziliaans. Mijn oudste woont nu in Salvador da Bahia. Daardoor heb ik nog wat banden met Brazilië. De familie van mijn ex-vrouw beschouwt mij nog steeds als deel van de familie. Dat ik een paar jaar geleden voor Thailand gekozen heb, komt ook daardoor dat ik in Brazilë, Azië en Thailand meer zou missen, dan dat ik Brazilië van hier uit mis.
  Hier kun je gelukkig nog veel levensmiddelen kopen om Braziliaanse gerechten te maken. Af en toe heb ik daar toch wel zin in.
  Het klopt, er zijn heel wat overeenkomsten tussen Thais (beter gezegd Aziaten) en Brazilianen. Gezichtsverlies hoort daarbij. Een Braziliaan zou niet zomaar zeggen dat hij niet kan komen wanneer hij ergens uitgenodigd is. Hij zou dan zeggen dat hij ziek was of verhinderd, om niemand tegen zijn hoofd te stoten.
  Ook kennen ze een leuke uitdrukking: dar um jeito. Dat zegt ie wanneer hij bijvoorbeeld een bekeuring zou krijgen en een andere oplossing wil hebben dan het betalen daarvan…

  In Brazilië zie je ook veel kathoys rondlopen. Het valt daar net zo veel op als in Thailand. En men denkt daar zo’n beetje hetzelfde erover als hier….

  Maar het strandleven is in Brazilië leuker dan in Thailand. De steden aan de kusten gebouwd, hebben vaak mooie boulevards en je kunt heerlijk aan zee vertoeven. Kijk eens naar Rio de Janeiro met de stranden van Ipanema, Leblon, Copacabana enz… ze liggen allemaal aan de Avenida das Americas en je kunt kilometers over het strand lopen, ergens een drankje nemen (vooral een lekkere caipirinha)… Dit is hier in Thailand minder het geval (tenminste, voor zover ik dat hier in Hua Hin gezien heb….
  Je kunt natuurlijk ook in Pattaya en Krabi aan de kust lopen, maar ik vind het in Rio de Janeiro leuker.
  Het water is veel kouder langs de kust van Brazilië dan hier in Thailand. Je moet er altijd even aan wennen om er in te gaan.

 2. Gerrie Q8 zegt op

  Leuke reactie: niet zeuren over het nut van dit soort onderzoeken.
  Tijdens de vorige regering zou de terugloop van bijna 6% toeristen uitgelegd zijn als een toename van bijna 6%. Nu even afwachten wat de huidige leiders zeggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website