De Thaise reisindustrie heeft een beroep op de regering gedaan om meer arbeidskrachten voor de toeristische sector. Deze oproep is ingegeven door de stijgende aantallen buitenlandse bezoekers die naar Thailand komen.

Thongyoo Suphavittayakorn, bestuurslid van de Vereniging van Thai Travel Agents (ATTA), rapporteerde een record aantal buitenlandse toeristen in de periode van eind vorig jaar tot aan Songkran 2013, het traditionele Thaise Nieuwjaar.

“Als buitenlandse toeristen met deze aantallen blijven komen, dan moet Thailand rekening houden met een stijging van 15 tot 20 procent dit jaar”, zei hij. Suphavittayakorn is vooral bezorgd over onvoldoende faciliteiten en personeel om deze toestroom aan te kunnen.

Bangkok, Pattaya, Krabi, Hua Hin, Koh Samui en Chiang Mai zijn meest populaire bestemmingen onder de toeristen. De meeste buitenlandse toeristen komen uit China, gevolgd door Rusland, Japan, Zuid-Korea, India, Vietnam en Indonesië.

Ook Suvarnabhumi Airport kraakt in zijn voegen. Vorig jaar werden er meer dan 51 miljoen passagiers verwerkt. Dit aantal zal in 2013 waarschijnlijk stijgen tot 55 miljoen. De nationale luchthaven is berekend op maximaal 45 miljoen passagiers per jaar

Bon: MCOT online nieuws


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website