Backpacken onder jongeren is razend populair: 27 procent van alle Nederlandse jongeren tussen de 22 en 30 jaar is in de afgelopen 5 jaar langer dan een maand op rondreis geweest. Ruim 92 procent van deze rondreizen waren buiten Europa.

De drie populairste bestemmingen om te gaan backpacken zijn Thailand, Australië en Indonesië. Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek over backpacken onder 1100 mannen en vrouwen door de website dik.nl.

Top 10 landen om te backpacken

 1. Thailand
 2. Australië
 3. Indonesië
 4. Vietnam
 5. Colombia
 6. Nieuw-Zeeland
 7. Peru
 8. Nepal
 9. Cambodja
 10. Laos

Op reis tussen studie en baan

De populairste periode om te gaan backpacken is direct na de studie. Veel  van de ondervraagden die een rondreis heeft gedaan geeft aan dat dit heeft plaatsgevonden tussen het behalen van een diploma en het zoeken naar een baan (71%). Maa ook 10% van de backpackreizen vinden plaats tijdens de studie.

Mannen reizen vaker alleen

Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen vaker alleen op reis gaan dan vrouwen. Zeker 48% van de mannen gaat alleen op reis tegenover 38% van de vrouwen. Vrouwen geven de voorkeur aan samen reizen. Ruim 46% van de vrouwen gaat samen met een partner op reis en 10% maakt een rondreis met één of meerdere vriendinnen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thailand belangrijkste backpack bestemming voor Nederlandse jongeren”

 1. niek jansen zegt op

  Deze top-tien landen hebben altijd hoog gescoord al meer dan 40 jaar!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website