Reisagent David Kevan houdt niet van massatoerisme

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: ,
15 juli 2013

‘Pattaya, Samui en Phuket hebben hun verzadigingspunt bereikt. Koh Samui is zonder dat er goed over is nagedacht, overontwikkeld; het heeft veel van zijn charme verloren. Hetzelfde geldt voor Phuket en persoonlijk heb ik Pattaya nooit iets gevonden, zelfs toen ik jonger was.’

Dit zegt David Kevan, partner van de in Engeland gevestigde touroperator Chic Locations. Kevan kreeg dit jaar van de Tourism Authority of Thailand de ‘Friends of Thailand’ onderscheiding voor zijn jarenlange promotie van Thailand in het Verenigd Koninkrijk.

Kevan is dan ook niet de eerste de beste. Hij introduceerde het concept van boutique hotel lang voordat iemand er van gehoord had. Veel van zijn concurrenten geven toe dat ze kopiëren wat hij doet, wat hij achteraf als een compliment beschouwt.

Van massatoerisme moet Kevan niets hebben. Vandaar de opmerking over verzadiging. Zijn advies: ‘Conserveer gebieden met een ongerepte schoonheid, zowel voor internationale toeristen, maar belangrijker voor je eigen toekomstige generatie.’

Verbetering behoeft ook de veiligheid van toeristen. De instelling van een speciale kamer voor toeristenzaken bij de rechtbank noemt hij een stap in de goede richting, maar meer is nodig. De toeristenpolitie dient zichtbaar aanwezig te zijn en er moet meer aandacht zijn voor de veiligheid van veerboten en motorfietsen.

Thailand heeft nog steeds een positief image in Engeland, zegt Kevan. Het land wordt beschouwd als een goedkope bestemming, wat feitelijk niet juist is. De prijzen zijn gestegen, meer als gevolg van de waardedaling van de sterling dan door prijsverhogingen in Thailand. Maar je krijgt er wel waar voor je geld.

Kevan komt sinds 1970 in Thailand.’I still get a great buzz visiting Bangkok, which I think is one of the most fantastic cities in the world. I also enjoy Chiang Mai, and despite some rapid developments, it still has a wonderful quality and charm.’

(Bron: Muse, Bangkok Post, 13 juli 2013)

Foto: Alle 38 prijswinnaars op een rijtje. Ze kregen begin juni de tweejaarlijkse onderscheiding tijdens de Thailand Travel Mart 2013.

4 reacties op “Reisagent David Kevan houdt niet van massatoerisme”

 1. martin zegt op

  Eindelijk iemand die de moed heeft, Phuket, Koh Samui en Pattaya een negatieve stempel te geven. Ik zou zeggen zeer realisties Maar ook fair, omdat hij tevens zegd, dat Thailand nog steeds de moeite waard te bezoeken. En dat zie ik precies zo. Ik geef hem een tien met de griffel !!

 2. Cú Chulainn zegt op

  Beetje hypocriet van deze meneer. Eerst proberen zoveel mogelijk reizen te verkopen naar deze locaties, deze locaties vervolgens vele jaren promoten, en zich vervolgens beklagen over het feit dat de touristen deze locaties gaan bezoeken (op huin advies n.a.v. de vele promoties). Lijkt een beetje op die vele sterren. Eerst iedere talentenshow in het land bezoeken met het doel bekend (en met name rijk) te worden. Is men dan bekend, zich vervolgens beklagen over het feit dat men geen privacy heeft en niet meer over straat kan lopen zonder herkend te worden.

  • henk korat zegt op

   Wat doet deze meneer verkeerd? De bestuurders van de plaatsen doen het verkeerd. Die zien geld en willen steeds meer en meer hotels en resorts en toerisme.
   Deze meneer bedoelt dat er een maximum gesteld moet worden aan toerisme in deze mooie gebieden in Thailand. Laat een maximaal aan toerisme komen op deze nog mooie plaatsen in Thailand en ga niet alleen voor het geld.

   • Cú Chulainn zegt op

    Hmm….hoe wilt u dit doen? Een groot hek om die plaatsen zetten en/of alleen mensen die genoeg geld hebben binnen laten? Wie bepaalt de prijs dan, of wie er wel in mag en wie niet? Dus, de rijke, criminele Rus, die veel geld heeft, mag er wel in maar de familie die alleen maar eens per jaar op vakantie kan, en dus niet veel geld uit kan geven, mag er niet in? Uw idee ruikt naar discriminatie en zal nog meer corruptie opleveren als er quota voor toeristen worden opgesteld. Het probleem van overvolle toeristenoorden en daaruit voortvloeiend de flora en fauna die ter plekke voor altijd vernietigd wordt, ook onderwater, komt voort uit het promoten van dergelijke gebeiden door het Westen (zelfs het Thailand blog spreekt vaak oover rustige stranden, waarvan ik mij afvraag hoe lang die nog rustig zullen blijven als maar genoeg mensen dit soort artikelen lezen), niet in de laatste plaats door de Thai zelf die met Dollar tekens in hun ogen bekijken hoe ze de stranden nog meer kunnen exploiteren tegen de hoogste bieder. De werkelijk enige oplossing gaf u zelf al aan maar ik denk dat u ook nog in Sinterklaas gelooft dat de Thai niet voor het geld gaan als ze qouta gaan stellen aan het aantal toeristen voor die locaties. In uw geval zie ik in de toekomst slechts nog miljonairs en rijke criminelen dergelijke gebieden bezoeken als uw idee grond krijgt. Wilt u dit echt?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website